Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 18 lis 2018, 23:57

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
PostDodany: 22 lis 2010, 20:48 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 gru 2009, 9:56
Posty: 501
Lokalizacja: Oleśnica
Czy takie rozwiązanie tańsze i bardziej wielofunkcyjne by nie było? ;) :?:
Klik

_________________
Bella !Lancia Kappa 3.0 V6 95' Bella#2 Alfa Romeo 166 2.4 jtd 05'
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek


Na górę
PostDodany: 22 lis 2010, 20:58 
Skalniak71 pisze:
Czy takie rozwiązanie tańsze i bardziej wielofunkcyjne by nie było? ;) :?:
Klik

Mozna nie powoduje zadnych konfliktów.Załozenie tego do auta jest nie trudne,wydaje mi się ,że wręcz idiotodoprne-tak mi sie wydaje,nie wiem


LUKI82 pisze:
jan 123456 jak bym chciał coś takiego w Thesis to nie wiązało by się to z komunikatami o jakimś błędzie, czy istnieje możliwość dodania tego do kompa i czy dało by radę zainstalować to pod światła przeciwmgielne tak aby działało jak piszesz po wyżej czyli w powiązaniu z czujnikiem zmierzchu?

Ps. Zastanawia mnie tylko jedna sprawa czy przy diesel-u akumulator nie byłby zbyt obciążony i nie byłoby problemów potem przy odpalaniu.

W thesis jest siec can a ona jest uspiona w "power latch"więc nie ma obawy o komunikaty w stylu EOL.Trzeba by było się zastanowić co i jak chyba,że zamontujesz to z powyzszego linku.Jednak ja nie znam tego urządzenia-więc sie nie wypowiadam.
Co do rozwiazania w lybrze wystarczy dołozyc jeden przewód i wyzwolić moduł komfortu.
Dlaczego tak drogo u mnie?bo za tyle montowałem dwa lata temu,więc tak zostało.Natomiast uwazam,że wiedza nie lezy na ulicy i za darmo jej nie rozdają.


Najtańszym rozwiązaniem jest dołozenie przekaznika podgrzewanych swiec z idiotoodpornego samochodu.Jesli nie posiadamy czujnika zmierzchu/a jest on rzadkościa,jak np.zawieszenie nivomatic/mozemy w łatwy sposób zamontować.
Pozdrawiam


Na górę
   
PostDodany: 22 lis 2010, 21:06 
LUKI82 pisze:
Ps. Zastanawia mnie tylko jedna sprawa czy przy diesel-u akumulator nie byłby zbyt obciążony i nie byłoby problemów potem przy odpalaniu.
jak wiesz z lekcji elktryki xenony pobierają max 35W x 2.Tylko podczas rozruchu potrzebuja dośc duzego napięcia,stąd obawy nie słuszne ,zreszta czas świecenia jest z założenia ok 30sek.Bardziej bym sie obawiał zbyt częstego gaszenia i zapalania palników co jest wielce nie wskazanym dla tego typu reflektorów


Na górę
   
PostDodany: 22 lis 2010, 21:11 
Dzięki jan 123456. Jak się już zdecyduję to poproszę Cię o kontakt.
Pozdrawiam


Na górę
   
PostDodany: 22 lis 2010, 21:17 
jan 123456 pisze:
LUKI82 pisze:
Ps. Zastanawia mnie tylko jedna sprawa czy przy diesel-u akumulator nie byłby zbyt obciążony i nie byłoby problemów potem przy odpalaniu.
jak wiesz z lekcji elktryki xenony pobierają max 35W x 2.Tylko podczas rozruchu potrzebuja dośc duzego napięcia,stąd obawy nie słuszne ,zreszta czas świecenia jest z założenia ok 30sek.Bardziej bym sie obawiał zbyt częstego gaszenia i zapalania palników co jest wielce nie wskazanym dla tego typu reflektorów

Dlatego też zapytałem czy jest możliwość wykorzystania świateł przeciwmgielnych - halogenów w powiązaniu z czujnikiem zmierzchu :)


Na górę
   
PostDodany: 22 lis 2010, 21:31 
Wszystko da radę.Proszę odpowiedziec na pytania -czy stac mnie na to?czy warto?
Patrzyłem na schemat da rady,mozna również sprubowac programowo rozj : cenzura : ale trzeba mieć bodego do testów-a tu lipa.Więc rozwiazaniem moze byc dolozenie /jak najmniejszej ilosci kabli/no i mamy ten stan "power latch",który działa na nasza korzyść


Na górę
   
PostDodany: 22 lis 2010, 21:31 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 sty 2008, 0:00
Posty: 454
Imię: Mateusz
Lokalizacja: Bełchatów
tylko gdzie te wszystkie przewody znalezc od stacyjki halogenow centralnego zamka kierunkowskazow hmm


Na górę
PostDodany: 22 lis 2010, 21:36 
Kol.redy19 z całym szacunkiem wszystko masz na schemacie
F4 =>złacze skrzynki bezpieczników,kolor przewodu zielono-czarny
pin do modułu komfortu /tylko przewód musi miec diodę prostowniczą 1A wstawioną w kierunku zaporowym do skrzynki bezpieczników/


Na górę
   
PostDodany: 22 lis 2010, 21:37 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 sty 2008, 0:00
Posty: 454
Imię: Mateusz
Lokalizacja: Bełchatów
chodzi mi o ten modul co jest caly do kupienia to tam trzeba wszystko popodlaczac i gdzie tego szukac


Na górę
PostDodany: 22 lis 2010, 21:54 
Ja tego modulu na oczy nie widzialem.Tylko nie wiem jak będzie hulało doswietlenie zakrętów w lybrze bez ESP .Nasuwa się pytanie :skąd ów modul czyta kat skretu kół?Chyba,że :hmmm: z kierunkowskazów :lol: .
Schemaciki sa do wersji z przed i po lifcie.Ale stanowczo Tobie odradzam-nie masz żadnej wiedzy w tym kierunku,obys sobie nie narobił :!: :!: :!:


Na górę
   
PostDodany: 22 lis 2010, 22:23 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 sie 2009, 12:18
Posty: 713
Imię: Bartosz
Lokalizacja: Częstochowa
W fiacie bravo miałem seryjnie doświetlanie zakrętów system działał do 40km/h. Po włączeniu kierunkowskazu lub po przekręceniu kierownicy więcej jak pól obrotu.
Natomiast podobny system mam w Lincolnie i Cadillacu, jednak tam jest bardziej prymitywny i działa tylko i wyłącznie po włączeniu kierunku.

_________________
Moje byłe Włoszki


Na górę
PostDodany: 18 sty 2017, 22:22 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 sie 2009, 12:50
Posty: 327
Imię: Paweł
Lokalizacja: Brwinów/k.Warszawy
Odkopię trochę temat :D

[youtube][/youtube]

Czy da się coś takiego zrobić w Lyberce ?

Podobno Thesis też coś takiego ma :)

_________________
Lancia Lybra 2.0 COMFORTRONIC


Na górę
PostDodany: 18 sty 2017, 22:36 
Online
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 mar 2009, 16:14
Posty: 9735
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wieluń/Gdynia
Oczywiście, że się da :)
Chłopaki do AR156 zrobili do tego odpowiedni układzik.
Na Allegro może są jakieś uniwersalne. Ewentualnie za pomocą odpowiedniego przekaźnika podtrzymującego napięcie.

_________________
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V


Obrazek


Na górę
PostDodany: 18 sty 2017, 22:41 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 sie 2009, 12:50
Posty: 327
Imię: Paweł
Lokalizacja: Brwinów/k.Warszawy
Wiesz coś więcej ? :)
Szukam na alfaHolikach i coś tam znalazłem, ale zbytnio mi to nie leży...

Myślałem, że może jest to kwestia kupienia i dołożenia jakiegoś przekaźnika w skrzynce bezpieczników :)

_________________
Lancia Lybra 2.0 COMFORTRONIC


Na górę
PostDodany: 18 sty 2017, 23:37 
Online
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 mar 2009, 16:14
Posty: 9735
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wieluń/Gdynia
Nie, w Lybrze to niestety własnoręczna rzeźba będzie, bo fabrycznie takowego rozwiązania nie było.
Poszukam jutro na spokojnie opisu tego układu.

Ewentualnie próbować szczęścia z jednym z takich przekaźników :link: . Najprościej chyba by było zaadaptować halogeny do czegoś takiego. Dołożyć dodatkowe zasilanie bezpośrednio z aku i próbować z sygnałem z modułu komfortu.

Ew. taki gotowy moduł za parę groszy :link:

_________________
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V


Obrazek


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl