Lybra - Przyciski przy kierownicy
-
- Klubowicz
- Imię: http://www.flyshark.ayz.p
- Kontakt:
Szukałem, szukałem, szukałem no i niestety nie znalazłem.
Generalnie chodzi mi o bezinwazyjne dostanie się do przycisków przy kierownicy, ponieważ albo działają nie tak albo wcale nie działają.
Może ktoś wie jak to zrobić, czyli zdjąć poduszkę i dostać się do tych przycisków nie zdejmując kierownicy.
Dzięki za pomoc
Pozdrawiam
Generalnie chodzi mi o bezinwazyjne dostanie się do przycisków przy kierownicy, ponieważ albo działają nie tak albo wcale nie działają.
Może ktoś wie jak to zrobić, czyli zdjąć poduszkę i dostać się do tych przycisków nie zdejmując kierownicy.
Dzięki za pomoc
Pozdrawiam
Lancia Thesis Emblema 2.4 JTD
Odkręcasz dwie lub cztery śruby od tyłu kierownicy, wyjmujesz poduche i masz dostep do przycisków. Pamiętaj o odłączeniu akumulatora, zeby nie zrobic bledu poduszek.
-
- Klubowicz
- Kontakt:
A widzisz o akumulatorze nie pomyślałem hmmmm
A jakie są śruby z tyłu kierownicy bo ciężko tam zaglądać
dudekken >>> dziękuję bardzo
A jakie są śruby z tyłu kierownicy bo ciężko tam zaglądać
dudekken >>> dziękuję bardzo
Śruby są na klucz imbusowy, ale jaki to dokładnie nie wiem, prawdopodobnie bedzie to klucz 6 i napewno musi byc dlugi.
Odp: Lybra - Przyciski przy kierownicy
Podepnę się z pytaniem: co może być przyczyną tego, że przycisk na kierownicy od zwiększania głośności (lewy górny) czasami robi to co ma robić, a czasami robi to co ma robić prawy przycisk, czyli przeskakuje o jeden utwór dalej. Pozostałe przyciski działają bez zarzutu. Będę wdzięczny za radę.
-
- Klubowicz
- Imię: Marek
- Kontakt:
O, moj od przyglasniania nie dziala w ogole. A podobne cyrki sa z tym od sciszania...Honza pisze:Podepnę się z pytaniem: co może być przyczyną tego, że przycisk na kierownicy od zwiększania głośności (lewy górny) czasami robi to co ma robić, a czasami robi to co ma robić prawy przycisk, czyli przeskakuje o jeden utwór dalej. Pozostałe przyciski działają bez zarzutu. Będę wdzięczny za radę.
-
- Klubowicz
- Kontakt:
Widzę że jest to problem występujący częściej. Bo ja też coś takiego zauważyłem.
To wychodzi na to że nawet jakbym chciał kupić "niby" nowszą kierownicę z "niby" nowymi przyciskami to też mogłyby nie działać dobrze.
Spróbuję ją ściągnąć i sprawdzić oraz ewentualnie przelutować. Po wszystkim dam znać.
To wychodzi na to że nawet jakbym chciał kupić "niby" nowszą kierownicę z "niby" nowymi przyciskami to też mogłyby nie działać dobrze.
Spróbuję ją ściągnąć i sprawdzić oraz ewentualnie przelutować. Po wszystkim dam znać.
-
- Klubowicz
- Imię: Marek
- Kontakt:
O dziwo, u mnie kierownica starsza, ze starszymi przyciskami, dzialala do samego konca "zycia" lanci bez zadnych problemow.
-
- Forumowicz/ka
- Imię: Marcin
Witam
Jestem nowy w temacie Lybra ( dopiero co się dorobiłem swojej SW 1.9JTD).
Tylko że okazało się że to najuboższa wersja
Przeglądając Allegro natrafiłem na przyciski sterowania radiem w kierownicy, szukałem tematu na forum ale jakoś nie znalazłem - próbował ktoś domontować przyciski?
Czy będą pasowały, przyglądając się zdjęciom przycisków na aukcji, widzę że są montowane przy pomocy 4 śrub i chyba wsuwane są między kierownicę a poduchę ( klakson) tylko czy poduszka nie powinna mieć delikatnego wycięcia po bokach na te blachy?
Czy da radę bez problemu to zamontować?
Wybaczcie koledzy, ale mam wiele nurtujących mnie pytań, bo jeżdżę już miesiąc i od pukać moja Lyberka spisuje się świetnie - zawsze powtarzam co Włoch to Włoch ( poprzednie Punto 1
)
Dzięki za odpowiedź.
Na allegro znalazłem kierownice, ale nie bardzo widze tam czy są specjalne miejsca na te przyciski ( chodzi mi o mocowanie ich, czy w wersji z przyciskami kierownica ma zostawione miejsce, czy nie??
Jestem nowy w temacie Lybra ( dopiero co się dorobiłem swojej SW 1.9JTD).
Tylko że okazało się że to najuboższa wersja

Przeglądając Allegro natrafiłem na przyciski sterowania radiem w kierownicy, szukałem tematu na forum ale jakoś nie znalazłem - próbował ktoś domontować przyciski?
Czy będą pasowały, przyglądając się zdjęciom przycisków na aukcji, widzę że są montowane przy pomocy 4 śrub i chyba wsuwane są między kierownicę a poduchę ( klakson) tylko czy poduszka nie powinna mieć delikatnego wycięcia po bokach na te blachy?
Czy da radę bez problemu to zamontować?
Wybaczcie koledzy, ale mam wiele nurtujących mnie pytań, bo jeżdżę już miesiąc i od pukać moja Lyberka spisuje się świetnie - zawsze powtarzam co Włoch to Włoch ( poprzednie Punto 1

Dzięki za odpowiedź.
Na allegro znalazłem kierownice, ale nie bardzo widze tam czy są specjalne miejsca na te przyciski ( chodzi mi o mocowanie ich, czy w wersji z przyciskami kierownica ma zostawione miejsce, czy nie??
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kierownica bez przycisków nie jest przystosowana do ich domontowania, tylko wymiana całej kierownicy.
-
- Forumowicz/ka
- Imię: Marcin
Witam
To tak jak myślałem, że nie będzie tak pięknie.
-=pozdrawiam=-
To tak jak myślałem, że nie będzie tak pięknie.
-=pozdrawiam=-