Inwigilacja, spiski, strzały i inne wybuchy...

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Inwigilacja, spiski, strzały i inne wybuchy...

Post autor: Hobbysta » 06 maja 2015, 11:01

grodek pisze:Od Mszany aż po Wodzisław:
I co było dalej, gdzie pojechał, z kim się spotkał, o czym rozmawiał?

A za Ygrek nie pojechałeś? Trzeba było przynajmniej pokazać, co facet kupił w sklepie, i zapytać się, skąd ma na to wszystko pieniądze?

POrażka : czerwona : niektórzy nawet uwierzyli, że komuna w 89 roku upadła, mimo trwającej permanentnej inwigilacji nawet na tym forum : beczy :

Awatar użytkownika
grodek
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Mariusz

Lancia widziana na trasie

Post autor: grodek » 06 maja 2015, 12:59

Hobbysta pisze:

A za Ygrek nie pojechałeś? Trzeba było przynajmniej pokazać, co facet kupił w sklepie, i zapytać się, skąd ma na to wszystko pieniądze?

POrażka : czerwona : niektórzy nawet uwierzyli, że komuna w 89 roku upadła, mimo trwającej permanentnej inwigilacji nawet na tym forum : beczy :
Pojechał na osiedle 1-maja w Wodzisławiu , nie widziałem aby z kimś się spotkał , rozmawiał przez telefon. Ygreka na trasie nie spotkałem.

Wysłane z Tapatalk dla iOS 8.3

pääkäyttäjä

Lancia widziana na trasie

Post autor: pääkäyttäjä » 06 maja 2015, 13:33

Hobbysta pisze:

O co Ci chodzi...?

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Re: Lancia widziana na trasie

Post autor: Hobbysta » 06 maja 2015, 14:26

Witam!
O co Ci chodzi...?
Rozumiem, że Ty nie masz nic przeciwko temu, aby "Cały Świat" obserwował Cię 24 godziny na dobę, ale mam nadzieję, iż możesz zrozumieć innych, dla których taka sytuacja jest nie do przyjęcia.

Na temat inwigilacji możesz poczytać wiele, poniżej przykładowe.

"Inwigilacja (od łac. invigilare ? czuwać nad czymś) ? ogólnie: określenie zespołu czynności stosowanych do śledzenia (monitorowania) zachowań ludzi.

Stosowana jest m.in. w państwach o ustroju politycznym totalitarnym, jako narzędzie do ingerowania w życie prywatne obywateli, a także dyskretny (tajny) nadzór nad osobą, grupą, organizacją, poprzez systematyczną obserwację agentów (tzw. ?wtyczki?) np. policję, służby specjalne lub prywatnego detektywa."

Źródło: Tutaj

"Inwigilacja w PRL-u miała służyć przede wszystkim utrwalaniu władzy komunistycznej, a naczelnym organem, który miał zapewniać władzy spokój w tym względzie, była działająca w latach 1956 - 1990 Służba Bezpieczeństwa.

Różne źródła historyczne inaczej pokazują skalę peerelowskiej inwigilacji dokonywanej rękoma esbeków. Jak szacują na podstawie zachowanych dokumentów historycy IPN, w końcowej fazie swojego istnienia, w sierpniu 1989 roku, Służba Bezpieczeństwa miała blisko 25.000 funkcjonariuszy i około 100.000 tajnych współpracowników."

""Indeks pytań"

Chcąc wiedzieć o Wojtyle wszystko, SB przygotowała w 1969 r. dla swych agentów z jego otoczenia "indeks pytań" wobec niego. Obejmował on m.in. kolejność czynności Wojtyły po przebudzeniu, używane kosmetyki, czy klucze od biurek nosi przy sobie, czy gra w brydża, czy lubi alkohol, kto mu robi pranie, a kto prasuje, czy słucha Wolnej Europy, czy lubi teatr, czy choruje, u kogo leczy zęby, czy zbiera znaczki, jakie ma walizki, jaki ma strój sportowy, czy kontaktuje się z rodziną, z kim się przyjaźni."

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 06 maja 2015, 14:41 przez Hobbysta, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
FXX
Administrator
Administrator
Imię: Kamil

Post autor: FXX » 06 maja 2015, 14:39

Zaraz, zaraz, to po co używasz Internetu, telefonu i innych urządzeń elektronicznych? Człowieku czepiasz się o to, że ktoś napisał, że widział na trasie jakiś egzemplarz Lancii, a tymczasem pół świata wie, skąd napisałeś powyższy post, pół świata wie o czym rozmawiasz przez telefon, z kim, kiedy, gdzie etc.
Po co używasz karty kredytowej i płatniczej? Przecież przez to, to samo pół świata wie, gdzie, ile i kiedy zapłaciłeś, ile, od kogo i jak zarobiłeś et.
Kolejnych przykładów można mnożyć i mnożyć, zatem co Ty tutaj jeszcze robisz? Wyjedź gdzieś na pustynie, Syberię czy zaszyj się w puszczy Amazońskiej i wtedy nikt Cię inwigilował nie będzie.
Swoją drogą WP i TVN to na prawdę poważne źródła :roll:

Poza tym inwigilacja była, jest i będzie póki istnieją rządy i różnorakie "firmy" odpowiadające za bezpieczeństwo wewnętrzne i zewnętrzne państwa. A jeśli jesteś tylko szarym Kowalskim, nie pracujesz dla państwa, nie masz dostępu do informacji niejawnych, masz czyste sumienie i "konto" to naprawdę nikt inwigilowaniem Ciebie zainteresowany nie będzie.
Peugeot 508 II SW 1.6pT
Peugeot 308 II 1.6bHDI

Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD

Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 06 maja 2015, 14:50

Witam!

FXX, film z monitoringu z 10 kwietnia 2010 r. z Okęcia i dróg dojazdowych kiedy wreszcie opublikujesz?

Chciałbym zobaczyć jak delegacja wsiada do samolotów; ilu i jakich?

To nie jest inwigilacja tylko moje prawo.

Pozdrawiam

pääkäyttäjä

Post autor: pääkäyttäjä » 06 maja 2015, 15:01

Hobbysta pisze:Witam!

FXX, film z monitoringu z 10 kwietnia 2010 r. z Okęcia i dróg dojazdowych kiedy wreszcie opublikujesz?

Pozdrawiam
Aaa, następny przewrażliwiony I szukający teorii spiskowych...

Awatar użytkownika
FXX
Administrator
Administrator
Imię: Kamil

Post autor: FXX » 06 maja 2015, 15:06

Pozdrawiam
Wtedy jak mi udowodnisz, że napisałem, że takowy film posiadam ;)

Tak, to jest Twoje prawo, ale korzystając ze swojego prawa dajesz się inwigilować, więc o co chodzi? Dobrowolnie możesz się dać inwigilować i inwigilacja to nie jest, a jak ktoś napisze na forum, że widział taki samochód w danym miejscu to już inwigilacją jest?
W takim razie zgłoś to odpowiednim organom :)
pääkäyttäjä pisze:Aaa, następny przewrażliwiony I szukający teorii spiskowych...
Kolega bardzo lubi teorie spiskowe, co nie dziwi, patrząc na źródła z jakich przytacza materiały ;)
Peugeot 508 II SW 1.6pT
Peugeot 308 II 1.6bHDI

Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD

Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 06 maja 2015, 15:20

Witam!

Szukam odpowiedzi na pytania i piszę o faktach spiskowych.

Nie rozumiem kogo masz na myśli pisząc o przewrażliwionym - siebie?

Pozdrawiam

AUFER
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Artur

Post autor: AUFER » 06 maja 2015, 15:22

Może czas zacząć zamazywać numery rejestracyjne aut i przestać podawać co, gdzie się przemieszcza.
Zwykłe zdjęcie Lancii na trasie bez nr rejestracji powinno wystarczyć.

Musicie zrozumieć innych, którzy nie życzą sobie podawać do publicznej wiadomości takich informacji.
Ktoś chciał gdzieś pojechać, zrobić komuś niespodziankę i wrócić, a przez takie tematy na forum wszystko się wydało...

Przemyślcie to proszę.
JEST:
2x Lancia Kappa Coupe 3.0V6 + LPG
Lancia Phedra 2.0 + LPG

BYŁO:
Kilka ;) x Lancia Thesis 2.0T
Lancia Thesis 3.0V6
2x Lancia Kappa 2.0 VIS

pääkäyttäjä

Post autor: pääkäyttäjä » 06 maja 2015, 15:22

FXX pisze:Dobrowolnie możesz się dać inwigilować i inwigilacja to nie jest, a jak ktoś napisze na forum, że widział taki samochód w danym miejscu to już inwigilacją jest?
W takim razie zgłoś to odpowiednim organom :)
Dla niektórych jest... np. jak słyszę, że tablica rejestracyjna to dane osobowe, to się mi słabo robi ;) Owszem, są pewne ograniczenia ale jak widać dla niektórych jest permanentna inwigilacja
FXX pisze:Kolega bardzo lubi teorie spiskowe, co nie dziwi, patrząc na źródła z jakich przytacza materiały ;)
Dlatego nie podjałem się dalszego czytania ;)

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 06 maja 2015, 15:23

Witam!

FXX, skup energię na zdobycie tych filmów.

Pozdrawiam

pääkäyttäjä

Post autor: pääkäyttäjä » 06 maja 2015, 15:24

AUFER pisze:Może czas zacząć zamazywać numery rejestracyjne aut i przestać podawać co, gdzie się przemieszcza.

Musicie zrozumieć innych, którzy nie życzą sobie podawać do publicznej wiadomości takich informacji.
Ktoś chciał gdzieś pojechać, zrobić komuś niespodziankę i wrócić, a przez takie tematy na forum wszystko się wydało...

Przemyślcie to proszę.
Tablice nie są danymi osobowymi. Owszem, ktoś może sobie nie życzyć oraz wolałby, aby nie łączono jegfo numeru tablic z jakims obraźliwym teksem.
O ile mi dobrze wiadmo, to ten wątek nie jest widoczny dla niezarejestrowanych - jeśli nie jest, to warto byłoby to zastrzec...

Szukam odpowiedzi na pytania i piszę o faktach spiskowych.

Nie rozumiem kogo masz na myśli pisząc o przewrażliwionym - siebie?

Pozdrawiam
Ja przewrażliwiony? Faktycznie - powinienem być kiedy mój nowy pracodawca mnie prześwietlał... Kogo mam na myśli? Ciebie, kolego - szukanie dziury w całym jest formą przewrażliwienia. Jakoś nikt do tej pory nie napisal wprost, by usunąć jego zdjęcie albo skasować numer tablicy (zwyczajowo ludzie tak ne piszą całości a zdjęcie to zdjęcie - tablice nie są chronione jako dane osobowe).

A to szukanie dpowiedzi na pytania kręcących się wokół rzekomych teorii spiskowych... zwłaszcza tej, nudzą mnie. Co nie znaczy, że odbieram Ci do tego prawo.
Ostatnio zmieniony 06 maja 2015, 17:08 przez FXX, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Edytuj posty!

AUFER
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Artur

Post autor: AUFER » 06 maja 2015, 15:30

pääkäyttäjä pisze:
AUFER pisze:Może czas zacząć zamazywać numery rejestracyjne aut i przestać podawać co, gdzie się przemieszcza.

Przemyślcie to proszę.
Tablice nie są danymi osobowymi. Owszem, ktoś może sobie nie życzyć oraz wolałby, aby nie łączono jegfo numeru tablic z jakims obraźliwym teksem.
O ile mi dobrze wiadmo, to ten wątek nie jest widoczny dla niezarejestrowanych - jeśli nie jest, to warto byłoby to zastrzec...

Dokładnie jak ktoś sobie nie życzy, to czas to uszanować.
Jeżeli ktoś ma powód by nie było wiadomo gdzie się przemieszcza to też należy to uszanować.
Czas coś z tym tematem przemyśleć...
JEST:
2x Lancia Kappa Coupe 3.0V6 + LPG
Lancia Phedra 2.0 + LPG

BYŁO:
Kilka ;) x Lancia Thesis 2.0T
Lancia Thesis 3.0V6
2x Lancia Kappa 2.0 VIS

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 06 maja 2015, 15:42

pääkäyttäjä pisze:
A to szukanie dpowiedzi na pytania kręcących się wokół rzekomych teorii spiskowych... zwłaszcza tej, nudzą mnie. Co nie znaczy, że odbieram Ci do tego prawo.
Gdyby Tobie kogoś z najbliższych zabito (czego Tobie broń Boże nie życzę), to nie szukałbyś sprawców zbrodni, bo by Cię to nudziło - postawa godna naśladowania.
Nie masz żadnego prawa do inwigilowania kogokolwiek.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”