Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 18 lis 2018, 23:58

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Kto ma kompa
PostDodany: 23 paź 2016, 15:59 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 maja 2008, 0:00
Posty: 125
Lokalizacja: Wszedzień
Kto miałby kompa żeby zczytac błędy w kappie chodzi o błąd w poduszkach i zobaczyć błędy na silniku bo czasem trochę muszę pokręcić żeby gadala!okolice slupska i Koszalina ale trochę dalej też oki


Na górę
PostDodany: 23 paź 2016, 16:17 
Online
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 mar 2009, 16:14
Posty: 9735
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wieluń/Gdynia
Jak skołujesz przejściówkę z OBD II na 3-pin to resztę, czyli kabel KKL + MESa będę miał ;)

_________________
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V


Obrazek


Na górę
PostDodany: 23 paź 2016, 17:03 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 maja 2008, 0:00
Posty: 125
Lokalizacja: Wszedzień
W sumie niekumam o co kaman z tymi skrótami i kabelkami ale ogólnie niemam skąd skolowac


Na górę
PostDodany: 23 paź 2016, 17:29 
Online
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 mar 2009, 16:14
Posty: 9735
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wieluń/Gdynia
Ahaaa :D
Ogólnie, żeby podłączyć się do sterowników w Kappie potrzebujesz:
- komputer z programem np. MultiEcuScan (MES)
- kabel na OBD II z wtykiem USB np. KKL - :link:
- adapter z OBD II na fiatowskie 3-pin - :link:

Jak widzisz koszt całości to będzie jakieś 50-60zł, więc zastanów się czy nie lepiej zainwestować niż gdzieś jeździć po kilkadziesiąt kilometrów ;)

_________________
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V


Obrazek


Na górę
PostDodany: 23 paź 2016, 18:08 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 sty 2007, 0:00
Posty: 2812
Lokalizacja: powiat Bełchatów
Wypadało by jeszcze podać jaki rocznik tej kappy, bo jak ma tam sterownik TRW2 przy poduszkach to darmową wersją FES/MES nie ogarnie :)

_________________
KAPPA TDS & JTD


Na górę
PostDodany: 23 paź 2016, 19:22 
Online
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 mar 2009, 16:14
Posty: 9735
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wieluń/Gdynia
volf pisze:
Wypadało by jeszcze podać jaki rocznik tej kappy, bo jak ma tam sterownik TRW2 przy poduszkach to darmową wersją FES/MES nie ogarnie :)
Myślę, że dla w miarę ogarniętych i potrafiących korzystać z zasobów internetu to jest najmniejszy problem ;)

_________________
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V


Obrazek


Na górę
PostDodany: 25 paź 2016, 17:40 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 maja 2008, 0:00
Posty: 125
Lokalizacja: Wszedzień
Oki czyli jak mam tę dwa kabelki ogarne i auto i poduszki?Kappa 1998


Na górę
PostDodany: 25 paź 2016, 20:03 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 sty 2007, 0:00
Posty: 2812
Lokalizacja: powiat Bełchatów
Pytałeś już o to jakiś czas temu i raczej za wiele się nie zmieniło viewtopic.php?f=105&t=67203
Podsumowując-jeśli znajdziesz gdzieś wersję zarejestrowaną MES 2.4 lub wyższą/nowszą to tak :)
Ja jakoś znaleźć nie umiem choć przyznam, że bardzo nie szukałem :-?

_________________
KAPPA TDS & JTD


Na górę
PostDodany: 26 paź 2016, 7:23 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 maja 2008, 0:00
Posty: 125
Lokalizacja: Wszedzień
No i później byłem u dwóch najlepszych w mieście :D no ale ich pr,erazenie w galach typu o matko stara Lancia to dałem Luz a brak czasu wydłuża zabieranie się za cos ;) Idzie więc zima i pomyślałem ogarne temat,ale z drugiej strony tak się zastanawiam bo poduchy jakaś gwarancja poprawnego działania 10lat,wiec czy to takie bezpieczne reanimować je po jakimś czasie od dezaktywacji z powodu błędu??


Na górę
PostDodany: 26 paź 2016, 21:25 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 sty 2007, 0:00
Posty: 2812
Lokalizacja: powiat Bełchatów
Raczej bez obaw, w kappie nie było poduszek Takaty :lol:

_________________
KAPPA TDS & JTD


Na górę
PostDodany: 27 paź 2016, 11:27 
Offline
Prezes Elekt
Prezes Elekt
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 lis 2009, 21:40
Posty: 5129
Imię: Grzesiek
Lokalizacja: Pruszków
Przy poduszkach w mojej Kappie poległem i ja i Bartek-Łódź, spowodowało to tylko tyle że zacząłem po prostu je ignorować.
Ale nie powiem że mnie ta kontrolka nie drażni. Z drugiej strony nie bardzo mam ochotę na walkę z miernikiem.


Na górę
PostDodany: 27 paź 2016, 12:23 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 cze 2012, 12:42
Posty: 1139
Lokalizacja: Tczew/Subkowy
Wilkin pisze:
Przy poduszkach w mojej Kappie poległem i ja i Bartek-Łódź, spowodowało to tylko tyle że zacząłem po prostu je ignorować.
Ale nie powiem że mnie ta kontrolka nie drażni. Z drugiej strony nie bardzo mam ochotę na walkę z miernikiem.
Mój znajomy poradził sobie z tą kontrolką, już go nie drażni, nakleił plasterek w miejscu kontrolki :)


Na górę
PostDodany: 27 paź 2016, 22:56 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 sty 2007, 0:00
Posty: 2812
Lokalizacja: powiat Bełchatów
Wilkin pisze:
Przy poduszkach w mojej Kappie poległem i ja i Bartek-Łódź, spowodowało to tylko tyle że zacząłem po prostu je ignorować.
Ale nie powiem że mnie ta kontrolka nie drażni. Z drugiej strony nie bardzo mam ochotę na walkę z miernikiem.
Mowa o sterowniku TRW2 (końcówka numeru 202)?
Polegliście, bo nie było się czym połączyć czy jakiś inny powód :?:

_________________
KAPPA TDS & JTD


Na górę
PostDodany: 27 paź 2016, 23:19 
Offline
Prezes Elekt
Prezes Elekt
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 lis 2009, 21:40
Posty: 5129
Imię: Grzesiek
Lokalizacja: Pruszków
Było się jak podłączyć, tylko nie chciał się komunikować.
Próbowaliśmy MES-em i Autocomem. Ja swoim,Bartek swoim,na wszelki wielki i ***.
Z sinikiem i abs-em łączyliśmy się bez problemu.

... edit Bartek jeszcze próbował go ugryźć z FES-a


Na górę
PostDodany: 27 paź 2016, 23:28 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 sty 2007, 0:00
Posty: 2812
Lokalizacja: powiat Bełchatów
FES to nie da rady, tylko MES od wersji 2.4 w górę (zarejestrowany) i podobno to działa, bo ktoś w linku, który podałem wcześniej to potwierdza...

_________________
KAPPA TDS & JTD


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl