Mam propozycję spotkania w nieco wodnej atmosferze tzn. nad zbiornikiem Dziećkowickim
Plan jest następujący:
- spotykamy się w Imielinie np.koło Biedronki ( jest jedna i to przy głównej drodze więc nie będzie problemu )
- przejeżdżamy pod wypożyczalnię łódek ( z wiosłami

- wypożyczamy łódeczki ( 10 pln za godzinę, jedna łódka na 3 osoby dorosłe plus ewentualnie dziecko lub piesek )
- przepływamy wiosłując na drugą stronę
- dobijamy do plaży gdzie montujemy sobie grilla i schładzamy się

Planuję spotkać się na parkingu obok wspomnianej Biedronki ok.15:00 - żeby słońca już tak nie piekło, dalej losy potoczą się błyskawicznie
Zastanawiam się tylko nad tym wypożyczeniem łódek bo płynięcie na drugi brzeg to ok 20 ( hardcore wiosłowanie ) do 50 minut ( chyba jednym wiosłem ). Powiedzmy godzinę płynięcie w jedną i godzinę w drugą - czyli już 20 pln, 2-3 godzin grill póki słońce nie zajdzie za nisko ( czyli plus 30 pln za stanie łódek ). Ze swojej strony jeśli będzie konkretna lista osób postaram się coś ponegocjować z tymi łódkami.
Dlaczego na drugą stronę płynąć? Ponieważ na stronie oznaczonej na mapce 1 robi się cień i komary mają pole do popisu, a na stronie 2 słońce cały czas grzeje więc komary odpadają ( ewentualnie muchy końskie

W załączeniu zdjęcia które prezentują jak czysta jest woda.
ATRAKCJE
- płynięcie łódeczką
- pływanie
- grill
- wodne zabawy
KOSZT WSTĘPNY
- wypożyczenie łódki ( 10 pln za godzinę liczmy od 16:00-21:00 czyli 50 pln )
- grill będzie mój ( koszty węgla i ewentualnych mięs grillowanych - we własnym zakresie )
- napoje chłodzące we własnym zakresie
- koszt zaparkowania auta pod wypożyczalnią łódek 3 pln ( bez limitu )
Chciałbym aby to była większa impreza i jeśli ktoś będzie chciał bez grilla to też niech przybędzie.
DOJAZD
z Jaworzna wskakujesz na S1 i zjeżdżasz z niej na 934 ( jest oznaczenie zjazdu na Imielin )
z Katowic i okolic ( Ruda, Chorzów, Zabrze itp. ) wskakujesz na A4 w kierunku Krakowa zjeżdżasz na S1 i dalej jak z Jaworzna
z Krakowa i okolic wjazd na A4 bądź drogi alternatywne dojazd do S1 którą jechać jak na Bielsko zjechać na 934 na Imielin
W załączeniu mapka dojazd żeby każdy kto chce mógł dotrzeć
KTO CHĘTNY?
CHĘTNI ZAPISANI
1. Mrkura i Żaneta
2. LybraSW i Monika
3. Ja sem Codee i Justyna
4. XTX
5. bargaw3181
6. mors
7. blakly83