Zostałem wywołany to jestem
Zaczynając od maski, wnętrza itp. Maska i lampy w tym roczniku są jak najbardziej w oryginale, od 1991 roku montowali maskę i reflektory od Integrale 16V. Grube wycieraczki również występowały na wyposażeniu. Wnętrze może być oryginalne, ale nie musi. W HF Turbo występowały fotele z alkantary takie jak w Integrale, u mnie oryginalnie było identyczne wnętrze tylko z zielonej alkantary, ale poprzedni właściciel zamienił je z wnętrzem które było w Integralce którą teraz ma
Burzyk, a ja mam fotele od EVO
Co do używania do codziennej jazdy. Ja jeżdżę swoją od 3 lat i nie mogę powiedzieć żeby było to szczególnie awaryjny samochód, a wręcz przeciwnie. Przez ten czas zrobiłem około 30 tyś km i z rzeczy które się popsuły to pompa wodna, łożysko w kole, jeden amortyzator i pompa paliwa (która została wymieniona, ale chyba niepotrzebnie). Co nie oznacza że przez ten czas samochód nic nie kosztował. Jak chcesz żeby samochód który ma 20 lat jeździł bezawaryjnie to musisz o to dbać i wymieniać lub zabezpieczać elementy zanim coś się stanie. Najdroższa zabawa, jeśli chodzi o naprawy to było u mnie uszczelnienie silnika, które robiłem ostatnio. Wiązało się to z wyciągnięciem silnika i remontem głowicy. Ale jednocześnie dowiedziałem się że mam silnik w super stanie, a turbina która była włożona nowa jak samochód przyjechał w 2006 roku do kraju jest prawie jak nowa.
Dostęp do części jest słaby, ale nie tragiczny. W sumie wszystko można kupić, tylko nie zawsze od razu, czasem trzeba szukać na allegro lub ebayu. Niektóre rzeczy znajdują się przypadkiem za grosze, za inne trzeba bulić grubą kasę. Ale generalnie nie jest najgorzej. Czasem trafiają się graty które wydają się być mało przydatne, ale lepiej je kupić i mieć na zapas. Są też elementy które nie występują w zamiennikach i są ciężko osiągalne np. reflektory, które można dostać na ebayu po 100 euro za sztukę, a zamienników nie ma wcale. A rzeczy typu uszczelki lub inne drobiazgi kupisz w każdym ASO Fiata, w najgorszym przypadku będziesz musiał poczekać kilka dni.
Nie licz że samochód będzie tani w utrzymaniu. Spalanie będzie napewno dwucyfrowe i nie będzie to cyfra bliżej 10

Chyba że będziesz jeździł na emeryta, mi to się jeszcze nie udało nigdy. Olej najlepiej wymieniać co około 7 tyś km, turbina jeśli ma długo działać to musi być dobrze smarowana. Jako że jest to samochód dość szybki to musisz liczyć się z szybkim zużyciem hamulców, u siebie wymieniałem zaraz po kupnie komplet tarcz i klocków, w grudniu musiałem zrobić to jeszcze raz po przebiegu raptem około 25 tyś km. Taki zestaw trochę lepszej jakości na przód i tył to około 1000 PLN.
Ten samochód z ogłoszenia widuje już jakiś czas na allegro i nie powiem wygląda całkiem ładnie. Jeśli jest zrobiony porządnie to powinien jeszcze długo śmigać powodując zgrzyt zębów kierowców różnych BMW i innych TDI. Ważne żeby nie było rdzy, jeśli blacha jest zdrowa to mechanikę zawsze trochę łatwiej zrobić. Rdza lubi występować na kielichach tylnych amortyzatorów (najlepiej podnieść wykładzinę w bagażniku, oraz zdjąć zaślepki w boczkach bagażnika i dokładnie sprawdzić), rdzewieją też tylne nadkola i błotniki. Dolne krawędzie drzwi tez lubią być zaatakowane, przednie kielichy widać odrazu. Cena która stoi w ogłoszeniu, jeśli samochód odpowiada opisowi jest uczciwa, ja trzy lata temu dałem trochę więcej i nie żałuję
Jak masz jeszcze jakieś pytania to śmiało.