Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 17 gru 2018, 15:40

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
PostDodany: 12 paź 2010, 17:21 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 sie 2007, 0:00
Posty: 437
Lokalizacja: Małopolska Nowa-Wieś k/Kęt
Grzesiu przy zdjętym chodzi na pelnym gazie,nawet tk jak ma być tylko delikatnie z tym gazem laduje 0,9 i nie przerywa,tylko przy naglym depnięciu.


Na górę
PostDodany: 20 paź 2010, 20:45 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 sie 2007, 0:00
Posty: 437
Lokalizacja: Małopolska Nowa-Wieś k/Kęt
Czy ma ktoś może do sprzedania komplet pewnych wtrysków do integralki ,a czy mogłyby być innego samochodu turbo?


Na górę
PostDodany: 21 paź 2010, 23:17 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 lis 2004, 0:00
Posty: 675
Lokalizacja: KRAKÓW
60 zł sztuka


Na górę
PostDodany: 04 lis 2010, 17:49 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 sie 2007, 0:00
Posty: 437
Lokalizacja: Małopolska Nowa-Wieś k/Kęt
Witam ,jestem wlaśnie po paru rzeczach które zrobilem ale efekty niestety żadne:(
Wyjąlem wtryski i zanurzylem je na calą noc w ropie a i też pracowaly w niej oklo 6 godzin niestety żadnych efektów jest identycznie jak bylo,czy możeciee mi jeszcze coś poradzić,czujnik spalania stukowego też podmienialem i dalej to samo.Pompa po zaślepieniu nadmiaru daje 5.5-6 bar i nie myle tutaj wydajności z ciśnieniem.


Na górę
PostDodany: 04 lis 2010, 21:14 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 11 sie 2007, 0:00
Posty: 2297
Lokalizacja: Chojnice/Hünxe
nie wiem, nie znam się -dzięki Grzesiowi taki problem usunąłem-choć może podobny też nie dawało pełnej mocy a wina leżała po stronie czujnika znajdującego się w kopułce taki magnetyczny-koszt 45 zł nie wiem czy to jest winne ale u mnie pomogło i daję pełną moc jak zawsze :D


p.s ale skoro Grzesiu o tym nie wspomina to pewnie nie to ;) :D

_________________
Lancia Phedra 2.0 desel...Auto na codzien mojej zonki
Lancia Delta 2.0 turbo-moja zabawka-poki co w czesciach
Volvo xc 90- wół roboczy
Yamaha r1 RN09 plus FZR 600-moje
Aprilia rs125.....poczatki przygody z dwoma kolami mojej zonki

Byly kappy 2.4 lpg +2.4 tds,zeta 2.0 turbo,lybra 1.9 jtd


Na górę
PostDodany: 06 lis 2010, 9:13 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 lis 2007, 0:00
Posty: 895
Lokalizacja: Warszawa
Strzela w wydech przy tym przerywaniu??
Ciśnienie paliwa jest dobre-5 wystarczy.
Jak jest opcja to trzeba szerokopasmówke w wydech wkręcić.

_________________
banymotorsport.pl


Na górę
PostDodany: 07 lis 2010, 10:33 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 sie 2007, 0:00
Posty: 437
Lokalizacja: Małopolska Nowa-Wieś k/Kęt
Tak strzeli w wydech choć nie zawsze ale 90% strzeli,wymienilem choć na inne używane ale raczej pewne:
-czujnik w aparacie zaplonowym przerwa 0,5
-czujnik polorzenia walu przerwa 0,45
-czujnik polorzenia przepustnicy
-pracuje bardzo ladnie,równiótko
Po za tym sprawdzilem jeszcze tą rurke z paliwem co biegnie przez caly samochód puszczając paliwo wężykiem bezpośrednio z baku na listwe wtryskową.
Efekt jest taki że ogólnie wszystko się poprawilo ale dalej przerywa;
-1bieg gaz do dechy i przerwie tak przy 0,8bar
-2bieg gaz do dechy i przerwie podobnie jak wyrzej
-3bieg gaz do dechy i przerwie podobnie jak wyrzej
ale już gzdieś od 4 biegu gaz do dechy pelne doladowanie tak okolo 1,0bar (pelny zegar doladowania)i ciągnie bez problemu?,tak samo 5bieg?
Nasuwa mi się taki wniosek że jakby mialy na to obroty silnika,
-niby mniejsze obciążenie duże obroty.....przerywa
-niby duże obciązenie mniejsze obroty.....nie przerywa


Na górę
PostDodany: 07 lis 2010, 11:12 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 lis 2004, 0:00
Posty: 675
Lokalizacja: KRAKÓW
Kręciłeś zaworem przy turbinie (śrubą rzymską) ?
Masz mapy kombinowane czy fabryka ?
Problem chyba w sterowniku .
Jak chcesz możesz podjechać mam inny sterownik (kombinowany) możesz podpiąć i się przejechać
sprawdzić .


Na górę
PostDodany: 07 lis 2010, 14:07 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 sie 2007, 0:00
Posty: 437
Lokalizacja: Małopolska Nowa-Wieś k/Kęt
Brysiu nic nie kręcilem,a sterownik chyba oryginalny ja nic nie kombinowalem,a delta 4wd na której zrobilem ten samochód stal8-9 lat cyba że poprzedni wlaściciel coś kombinowal ale nie sądze jedynie ja zmienilem turbo na T3,a w 4wd chyba byla T2 ale czy to ma jakieś znaczenie?nie wiem


Na górę
PostDodany: 23 lis 2010, 16:05 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 mar 2006, 0:00
Posty: 356
Lokalizacja: Kraków
A czy przerywanie per bieg jest przy innych obrotach ,vel im wyzszy bieg tym wczesniej przerywa ? ;)

_________________
>www.italiantunedcars.pl


Na górę
PostDodany: 24 lis 2010, 19:10 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 sie 2007, 0:00
Posty: 437
Lokalizacja: Małopolska Nowa-Wieś k/Kęt
Troszkę sprawa się rozwiązala okazalo się że środkowy pin od czujnika uchylenia przepustnicy byl wypadnięty po wlozeniu jest ok nie przerywa ,ale zmienilo się jedno laduje tylko do 0,8bar z tym ze już nie przerywa,czyli czeka mnie następna kampania uporania się z następnym problemem


Na górę
PostDodany: 25 lis 2010, 14:34 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 sie 2007, 0:00
Posty: 437
Lokalizacja: Małopolska Nowa-Wieś k/Kęt
Temat opanowany Hura hura Hura!!!!!!!!!
Autko teraz Zap.....a aż miło:)
Dziękuje wszystkim za pomoc i cierpliwość,szczególnie Grzesiowi i Bartkowi.


Na górę
PostDodany: 25 lis 2010, 14:38 
Offline
Moderator Globalny
Moderator Globalny
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 sie 2007, 0:00
Posty: 10909
Lokalizacja: Lublin woj. Lubelskie
Czyli co ostatecznie było przyczyną?

_________________
Phedra 2.0 JTD
Delta Intergale 16v
Fulvia Coupe 1.3 S 1972
Delta 08 2.0 jtd
Fulvia Coupe 1.3S 1971
Beta Spider Zagato 1.6
Kappa Coupe 20VT nr 3119
Złota strzała Fiat 132 1,6 TC
Obrazek


Na górę
PostDodany: 26 lis 2010, 17:53 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 sie 2007, 0:00
Posty: 437
Lokalizacja: Małopolska Nowa-Wieś k/Kęt
Ostatecznie to tylko ten pin i na drugi dzień spędzony przy regulacji i jest w końcu ok!:)


Na górę
PostDodany: 26 lis 2010, 21:21 
Offline
Moderator Globalny
Moderator Globalny
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 sie 2007, 0:00
Posty: 10909
Lokalizacja: Lublin woj. Lubelskie
Super, cieszę się, że już jeździ równie dobrze jak wygląda.

_________________
Phedra 2.0 JTD
Delta Intergale 16v
Fulvia Coupe 1.3 S 1972
Delta 08 2.0 jtd
Fulvia Coupe 1.3S 1971
Beta Spider Zagato 1.6
Kappa Coupe 20VT nr 3119
Złota strzała Fiat 132 1,6 TC
Obrazek


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl