Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 15 gru 2018, 17:20

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
PostDodany: 15 mar 2010, 16:28 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 wrz 2008, 0:00
Posty: 182
Lokalizacja: Sanok
W mojej Integralce obroty na biegu jałowym wynoszą około 2000-2500. kiedy odepne silniczek krokowy wszystko jest OK - utrzymuja sie na poziomie 900-950. Czego to moze byc wina? zaznaczam ze silniczek krokowy jest nowy!zreszta sprawdzalem na innym silniczku - uzywanym - i jest dokladnie tak samo.


Ostatnio zmieniony 15 mar 2010, 16:41 przez Nat, łącznie zmieniany 1 raz.
poprawiłem temat zgodnie z regułami forum


Na górę
PostDodany: 15 mar 2010, 16:44 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 mar 2006, 0:00
Posty: 356
Lokalizacja: Kraków
Moze trzeba zresetowac kompa ?


Na górę
PostDodany: 15 mar 2010, 22:51 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 lis 2007, 0:00
Posty: 895
Lokalizacja: Warszawa
źle ustawiony czujnik połozenia przepustnicy

_________________
banymotorsport.pl


Na górę
PostDodany: 16 mar 2010, 0:37 
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 mar 2008, 0:00
Posty: 2612
Imię: Marcin
Lokalizacja: Pruszków
Też tak pomyślałem w pierwszej chwili, tylko chyba ostatnio holbi to ustawiał, więc założyłem że powinno być ok.

Może warto przy tej okazji zrobić trochę porządku? Ja u siebie wymyłem rozpuszczalnikiem przepustnicę, śrubę do regulacji obrotów razem z jej gniazdem i okazało się że obroty przestały falować : gafa :

_________________
WR7- fotografia motoryzacyjna
Lanciastory - czyli wszystko o Lancii
Jest:Lancia Delta 1.6 HF Turbo 1991 r. &
Lancia Lybra 2,4 JTD Intensa 2002 r.
Była:Lancia Lybra 2,4 JTD 2000 r.


Na górę
PostDodany: 16 mar 2010, 9:16 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 wrz 2008, 0:00
Posty: 182
Lokalizacja: Sanok
Bany pisze:
źle ustawiony czujnik połozenia przepustnicy
Czujnik jest ustawiony, tak że to odpada.
Przepustnica jest czysta, niedawno ją miałem w ręce wyciągniętą i przy okazji wyczyściłem


Na górę
PostDodany: 16 mar 2010, 9:55 
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 mar 2008, 0:00
Posty: 2612
Imię: Marcin
Lokalizacja: Pruszków
Tak sobie myślę że może masz problemy z masą silnika. Jeśli są spadki napięcia spowodowane np. uszkodzoną masą to ustawienia czujnika położenia przepustnicy mogą być zafałszowane i komputer wariuje? Ustawiałeś przy wyłączonym silniku? A może sam czujnik coś szwankuje?

_________________
WR7- fotografia motoryzacyjna
Lanciastory - czyli wszystko o Lancii
Jest:Lancia Delta 1.6 HF Turbo 1991 r. &
Lancia Lybra 2,4 JTD Intensa 2002 r.
Była:Lancia Lybra 2,4 JTD 2000 r.


Na górę
PostDodany: 16 mar 2010, 12:00 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 wrz 2008, 0:00
Posty: 182
Lokalizacja: Sanok
hmmm, z tą masa to warto spróbować - sprawdze to później. A czujnik chyba bedzie dobry-zakres zmienia mu sie od 0.5 do około 4.7-4.8V, wiec tak jak powinno byc chyba. nie wiem jak inaczej mozna go sprawdzic...


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl