Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 15 lis 2018, 15:57

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Chip EVOCARS
PostDodany: 27 lut 2010, 9:07 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 wrz 2008, 0:00
Posty: 182
Lokalizacja: Sanok
Ostatnio zajrzałem do mojego ECU i ze zdziwieniem stwierdziłem że siedzi tam chip EVOCARS-a. Po sprawdzeniu okazuje się ze zwiększa max. ciś. doładowania do 1.4 bar, ale wymaga zwiększenia ciśnienia paliwa do 3.2 bar. I tu zaczynaja się problemy. Jeżeli zwiększe ciśnienie do 3.2 bar to silnik mi się zalewa :-? a nie chce jeździć na zbyt niskim żeby tłoków nie ugotować. I tu pytanie - czy dobrać ciśnienie paliwa metodą prób i błędów, czy zmienić na oryginalny chip i spokój...?
A jeśli zmienić to czy ktoś mógłby dostarczyć oryginalny chip do Integrale 16V? w zamian oferuje wspomnainego EVOCARS-a ;)


Na górę
PostDodany: 27 lut 2010, 9:54 
Offline
Odszedł od nas na zawsze
Odszedł od nas na zawsze
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 lip 2007, 0:00
Posty: 598
Lokalizacja: Krosno
Proponuję podjechać np. do Krosna do firmy Classic 3+ i ustawić ciśnienie paliwa na zewnętrzym AFR-rze bo taki posiadają. Podpinasz w wydech, jedziesz się przewieźć i wszystko wyjdzie. Możesz sobie ustawić mieszankę jak Ci tylko pasuje. Gdybyś chciał to mogę porozmawiać z kolegą, który obsługuje tam hamownię i napewno dało by się to zrobić jak nalezy :) .


Na górę
PostDodany: 27 lut 2010, 13:36 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 wrz 2008, 0:00
Posty: 182
Lokalizacja: Sanok
Wolek pisze:
Proponuję podjechać np. do Krosna do firmy Classic 3+ i ustawić ciśnienie paliwa na zewnętrzym AFR-rze bo taki posiadają. Podpinasz w wydech, jedziesz się przewieźć i wszystko wyjdzie. Możesz sobie ustawić mieszankę jak Ci tylko pasuje. Gdybyś chciał to mogę porozmawiać z kolegą, który obsługuje tam hamownię i napewno dało by się to zrobić jak nalezy :) .
Świetna wiadomość! : yesyes : Od dawna szukałem kogoś w naszym rejonie, który ustawiłby mi odpowiednio wszytsko. Byłbym bardzo wdzięczny gdybyś mógł porozmawiać z Twoim kolegą, ewentualnie podać mi jakieś namiary na tą firme.


Na górę
PostDodany: 28 lut 2010, 10:45 
Offline
Odszedł od nas na zawsze
Odszedł od nas na zawsze
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 lip 2007, 0:00
Posty: 598
Lokalizacja: Krosno
Poszło na pw :)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl