Lancia Klub Polska
http://forum.lanciapolska.org/

Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komputera
http://forum.lanciapolska.org/viewtopic.php?f=190&t=50515
Strona 1 z 5

Autor:  alexander86 [ 14 lis 2011, 0:04 ]
Tytuł:  Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komputera

Mam może głupie pytanie, ale w swojej Delcie nie mogę dojść do tego, jak zrobić, żeby na ekranie pokazało się wykorzystanie turbiny tak jak tutaj na filmiku. [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6SjUe9xp ... re=related[/youtube]

Autor:  thermano [ 14 lis 2011, 8:56 ]
Tytuł:  Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

W ustawieniach menu jest możliwość wyboru - trzeba wyłączyć datę czy coś takiego . Sprawdzę za parę minut i spróbuję Ci odpisać . Albo instrukcja w dłoń :)

Dobra - już mam . Po prawej stronie radia masz menu ( do zmiany daty , świateł dziennych , tripu B itp. ) Jest tam pozycja " Pierwsza strona " - wchodzisz w nią i masz do wyboru : Data albo Info silnik . Wybierasz Info silnik i masz obrazek z turbinką .

Pzdr

Autor:  alexander86 [ 14 lis 2011, 19:33 ]
Tytuł:  Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

pięknie ładnie ale .... jak odpalam to na początku mignie mi ten wskaźnik a potem wyświetla datę i tyle :/ przełączając funkcje w komputerze też tego nie ma ... :/ hmmm czyżby coś było nie tak ?

Autor:  thermano [ 15 lis 2011, 7:36 ]
Tytuł:  Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

A może w tej wersji silnikowej tego nie ma ?? ( ze względu na 2 turbiny np. ) Ja mam 1.6 MJ .

Autor:  Codee [ 15 lis 2011, 11:36 ]
Tytuł:  Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Ciekawe że Delta zamyka budzik jak na filmie :roll:

Autor:  Heathen [ 15 lis 2011, 12:34 ]
Tytuł:  Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

1,9 +2 suszarki+ jakiś wirus i nic nadzwyczajnego:)
Oryginał to to raczej nie jest...
Chyba że koleś założył 13" felgi hehe

Autor:  alexander86 [ 15 lis 2011, 23:32 ]
Tytuł:  Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

oryginał ;) sprawdzane osobiście :) mój też tak zamyka szafę

Autor:  alexander86 [ 15 lis 2011, 23:34 ]
Tytuł:  Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

thermano pisze:
A może w tej wersji silnikowej tego nie ma ?? ( ze względu na 2 turbiny np. ) Ja mam 1.6 MJ .
nie wydaje mi się :/ ... ehh

Autor:  Heathen [ 16 lis 2011, 9:02 ]
Tytuł:  Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

alexander86 pisze:
oryginał ;) sprawdzane osobiście :) mój też tak zamyka szafę
No to ukłony dla producenta jeśli auto zamiast fabrycznych 222km/h leci 250km/h ;)

Autor:  alexander86 [ 16 lis 2011, 9:08 ]
Tytuł:  Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

to, że pokazuje 250 to jeszcze nie znaczy, że w rzeczywistości tyle jedzie ;) od taki chwyt

Autor:  Rafako [ 16 lis 2011, 9:39 ]
Tytuł:  Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

alexander86 pisze:
to, że pokazuje 250 to jeszcze nie znaczy, że w rzeczywistości tyle jedzie ;) od taki chwyt
Przekłamuje o 30 km/h :?: :!: :?: 8-O 8-O 8-O Toż to chore i z marketingiem nie ma nic wspólnego. Kappa przy podobnych prędkościach przekłamywała o jakieś 15 km/h, Lybra o 10 km/h (szeroko pojęte "powyżej 200"). Świat schodzi na psy i to nawet w przypadku Lancii :roll: :roll: :roll:
Serdecznie pozdrawiam.

Autor:  solarzmr [ 16 lis 2011, 10:45 ]
Tytuł:  Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Rafako pisze:
alexander86 pisze:
to, że pokazuje 250 to jeszcze nie znaczy, że w rzeczywistości tyle jedzie ;) od taki chwyt
Przekłamuje o 30 km/h :?: :!: :?: 8-O 8-O 8-O Toż to chore i z marketingiem nie ma nic wspólnego. Kappa przy podobnych prędkościach przekłamywała o jakieś 15 km/h, Lybra o 10 km/h (szeroko pojęte "powyżej 200"). Świat schodzi na psy i to nawet w przypadku Lancii :roll: :roll: :roll:
Serdecznie pozdrawiam.
Ale różnica między 222, a 250 to raptem około 10%, a tyle to jest standard :lol:

Autor:  Rafako [ 16 lis 2011, 10:55 ]
Tytuł:  Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

solarzmr pisze:
Rafako pisze:
alexander86 pisze:
to, że pokazuje 250 to jeszcze nie znaczy, że w rzeczywistości tyle jedzie ;) od taki chwyt
Przekłamuje o 30 km/h :?: :!: :?: 8-O 8-O 8-O Toż to chore i z marketingiem nie ma nic wspólnego. Kappa przy podobnych prędkościach przekłamywała o jakieś 15 km/h, Lybra o 10 km/h (szeroko pojęte "powyżej 200"). Świat schodzi na psy i to nawet w przypadku Lancii :roll: :roll: :roll:
Serdecznie pozdrawiam.
Ale różnica między 222, a 250 to raptem około 10%, a tyle to jest standard :lol:
Dokładniej 15%...

a to już dużo za dużo :D
Serdecznie pozdrawiam.

Autor:  Nat [ 16 lis 2011, 10:57 ]
Tytuł:  Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Dokładniej : 12,61% ;)
I tak spore przekłamanie - ale może faktycznie za pomocą średnicy opon?
Czy w delcie III nie ma cyfrowej korekty prędkościomierza i odległościomierza w zależności od wybranej z komputera średnicy opon?
Może w złych ustawieniach tkwi źródło tak dużego błędu?

Autor:  alexander86 [ 16 lis 2011, 16:56 ]
Tytuł:  Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

nie mam pojęcia ale nie sądzę, żeby tak było ... auto zawsze jeździło na 17 i nadal jeździ ... albo może faktycznie aż tak bardzo przekłamuje

Strona 1 z 5 Strefa czasowa UTC+01:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/