Lancia Klub Polska
http://forum.lanciapolska.org/

Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komputera
http://forum.lanciapolska.org/viewtopic.php?f=190&t=50515
Strona 4 z 5

Autor:  dziaraxc [ 28 lut 2015, 18:38 ]
Tytuł:  Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Jeżeli mnie nie dochodzi do konca ,zostaja 3 kreski - to co to oznaczac może ? Uszkodzone turbo ?

Autor:  FXX [ 28 lut 2015, 19:19 ]
Tytuł:  Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

To może oznaczać dużo rzeczy, uszkodzony czujnik, sterowanie turbiną, a w końcu samą turbinę.
Należałoby sprawdzić ile rzeczywiście ładuje turbo i czy jego praca jest właściwa. Musiałbyś zlogować pracę silnika i dać np. Ramzesowi do oceny.

Autor:  dziaraxc [ 28 lut 2015, 20:09 ]
Tytuł:  Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Hmmm szczerze to niewiem jak i co to znaczy zlogować prace silnika :) Może kolega jaśniej :) Jakaś instrukcja ?

Autor:  Frogger [ 28 lut 2015, 21:04 ]
Tytuł:  Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Mi zostają ostanie dwie kreski, kopa czuć solidnego (1.4 t-jet 150KM)

Autor:  cuoreventi [ 28 lut 2015, 23:16 ]
Tytuł:  Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

dziaraxc pisze:
Hmmm szczerze to niewiem jak i co to znaczy zlogować prace silnika :) Może kolega jaśniej :) Jakaś instrukcja ?
dziaraxc, a w jaki sposób starasz się zamknąć skalę na tym wskaźniku? Bo może właśnie tutaj pies jest pogrzebany...

Autor:  dziaraxc [ 01 mar 2015, 7:00 ]
Tytuł:  Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

cuoreventi,
kręce Lucyne na 2 ,3 pod czerwone pole :)

Autor:  cuoreventi [ 01 mar 2015, 11:48 ]
Tytuł: 

Pod czerwone pole to się benzyny kręci. W dieslach jeździ się na momencie obrotowym. Najwyższe ciśnienie doładowania wcale nie będzie przy odcięciu, ale przy dużym obciążeniu silnika, czyli 2tyś obrotów i gaz w podłodze. Jak się silnik rozkręci, ciśnienie spadnie.

Wystukane panewką z miski dwulitrowego TS'a

Autor:  jenks [ 01 mar 2015, 14:21 ]
Tytuł:  Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

dziaraxc pisze:
cuoreventi,
kręce Lucyne na 2 ,3 pod czerwone pole :)
kolego na 2 i3 biegu nie zamkniesz skali,bo jest za małe obciążenie silnika,u mnie zamknę na czwartym biegu przy wduszonym pedale w podłoge i czterema osobami na pokładzie. :) :)

Autor:  jan3387 [ 24 maja 2015, 17:52 ]
Tytuł:  Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Witam,
wchodzą w menu nie mam zakładki pierwsza strona, mam tylko możliwość włączenia informacji o stacji radiowej. Da się włączyć jakoś inaczej wskaźnik użycia turbiny ?

Autor:  jenks [ 24 maja 2015, 20:11 ]
Tytuł:  Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Nie

Autor:  michrom [ 26 maja 2015, 15:53 ]
Tytuł:  Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

OK, u mnie (1.6 Multijet) info o stanie turbiny wyświetla się tylko wówczas gdy wyłączę radio.

Autor:  jan3387 [ 26 maja 2015, 18:53 ]
Tytuł:  Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

a jaki masz rocznik i wersje wyposażenia ?

Autor:  michrom [ 27 maja 2015, 16:02 ]
Tytuł:  Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Identyczną jak Twoja.

Autor:  jan3387 [ 27 maja 2015, 16:42 ]
Tytuł:  Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Kurcze to nie rozumiem czemu mi to nie wyświetla. A co robisz pokolei od przekręcenia kluczyka ze Ci się to wyświetla :-)? A w menu masz zaznaczana opcje pokaż radio?

Autor:  jenks [ 27 maja 2015, 18:08 ]
Tytuł:  Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Witam,w instrukcji jest napisane w wersji gdzie przewidziano,może macie różne wersje oprogramowania :?:

Strona 4 z 5 Strefa czasowa UTC+01:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/