Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 18 wrz 2019, 17:59

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Autor Wiadomość
PostDodany: 12 sty 2014, 15:53 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 sty 2006, 0:00
Posty: 2195
Imię: Artur
Lokalizacja: Lubartów k/Lublina
Już wiem bo wiedziałem - w 1,4 pb 150 KM występuje ...

_________________
pozdrawiam, Artur
Kappa była przez 56 m i 14 dni.
Dedra była przez 28 m i 13 dni
Alfa 156 1.8 TS była - 26 m i 5 dni
Jaguar X-type 3.0 V6 awd był 40 miesięcy
Lancia Lybra sedan 1.6 była ponad 4 lata
jest:
Delta III 1.4 150 i od marca 2019r. AR 147 3d lift


Na górę
PostDodany: 18 lut 2014, 10:58 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 01 sty 2014, 18:31
Posty: 68
Imię: Pablo
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Witam,

Wykorzystanie turbiny pojawia sie na komputerze po uprzednim wlaczeniu tej informacji w menu / inform o silniku.

Nastepnie w czasie jazdy wylaczcie calkowicie radio i wtedy pojawia sie schemat wykorzystania turbiny :)


Na górę
PostDodany: 18 lut 2014, 18:20 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 sty 2006, 0:00
Posty: 2195
Imię: Artur
Lokalizacja: Lubartów k/Lublina
Kiedy w czasie jazdy wyłączę radio, nic sie nie dzieje. Komputer pokazuje dane takie jakie są w danej chwili ustawione np. średnie spalanie, czy chwilowe.
Grafika wskazująca wykorzystanie turbiny (po uprzednim ustawieniu w parametrach) pokazuje mi się po kliknięciu - jest to pomiędzy wskazaniami trip A a wskazaniami trip B. Czyli jak zrobię "kółko" we wskazaniach to trafiam na grafikę turbo. Nie wiem czy można ustawić inaczej, ale ja ustawiłem właśnie tak.
ps. taki fajny bajer, uczy jazdy z turbo.

_________________
pozdrawiam, Artur
Kappa była przez 56 m i 14 dni.
Dedra była przez 28 m i 13 dni
Alfa 156 1.8 TS była - 26 m i 5 dni
Jaguar X-type 3.0 V6 awd był 40 miesięcy
Lancia Lybra sedan 1.6 była ponad 4 lata
jest:
Delta III 1.4 150 i od marca 2019r. AR 147 3d lift


Na górę
PostDodany: 19 lut 2014, 8:41 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 01 sty 2014, 18:31
Posty: 68
Imię: Pablo
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Nie wiem Artur czy w kazdej wersji Deltolota jest to dostepne, ale skoro pokazuje ci sie to po starcie silnika to nie ma bata musisz tez miec w trakcie jazdy. Jeszcze Raz.

Jak wejdziesz w menu, te po prawej stronie radia, wchodzisz w info o silniku. Tam jest taka opcja zeby zamiast daty pokazywal wlasnie ten wykres turbiny. Zaznaczasz to i wychodzisz. Nastepnie na wlaczonym silniku wylacz radio i na komputerze powinien Ci sie pokazac ten wykres.

A, ja wczesniej jeszcze ustawialem zeby mi na komputerze pokazywalo dane z radia, nazwa piosenki itp itdd


Na górę
PostDodany: 19 lut 2014, 9:02 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 sty 2006, 0:00
Posty: 2195
Imię: Artur
Lokalizacja: Lubartów k/Lublina
Już nie wiem jak ustawiłem i czy są opcje ustawienia - faktem jest że ustawieniami z prawej strony radia. Jest tam info o silniku.
W powyższym poście wprowadziłem niechcący w błąd że grafikę mam pomiędzy trip A a B, bo po uruchomieniu silnika mam zawsze trip a, po kolejnych kliknięciach przechodzi w trip B i po przejściu wszystkich opcji wchodzi w turbo. I tak w kółko. Czyli grafika jest "jakby" na końcu wszystkich opcji.
Ciekawe jest to, że jeśli wyłączę zapłon na grafice turbo to po ponownym odpaleniu silnika znów jest trip A, nie ma grafiki. Aby wejść na grafikę muszę "poklikać" zrobić jakby kółko w opcjach komputerka.
Ogólnie mnie to nie przeszkadza, grafika to bajer a ja najczęściej używam zużycia chwilowego w trip A.
Narazie opanowałem Blue&me to był priorytet. Niestety prawdopodobnie z winy aparatu Sony xperia M blue&me nie czyta (nie widzi) wiadomości tekstowych sms. Samo telefonowanie, odbieranie to bajka, czyste i wyraźne słowa.

_________________
pozdrawiam, Artur
Kappa była przez 56 m i 14 dni.
Dedra była przez 28 m i 13 dni
Alfa 156 1.8 TS była - 26 m i 5 dni
Jaguar X-type 3.0 V6 awd był 40 miesięcy
Lancia Lybra sedan 1.6 była ponad 4 lata
jest:
Delta III 1.4 150 i od marca 2019r. AR 147 3d lift


Na górę
PostDodany: 19 lut 2014, 9:11 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 01 sty 2014, 18:31
Posty: 68
Imię: Pablo
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Postaram sie zrobic filmik i go wrzucic jak to ustawic.

Heh no ja nie mam blue and me czego bardzo zaluje no ale coz, nie mozna miec wszsytkiego.

Slyszalem o takich sytemach jak parrot do laczenia sie z telefonem. Wiecie cos na ten temat ?


Na górę
PostDodany: 20 lut 2014, 10:01 
Offline
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 sie 2008, 0:00
Posty: 287
Imię: Konrad
Lokalizacja: Kraków
witajcie.
ja w mojej mam blue&me. Rzeczywiście rewelacja. Telefon samsung galaxy sIII bez najmniejszego problemu współpracuje. Mam też nawigację tylko że po wejściu w nią pyta o płytę z mapami. wie ktoś czy można gdzieś dorwać taką płytkę z mapami Polski lub też całej Europy???
pozdrawiam Konrad


Na górę
PostDodany: 20 lut 2014, 10:30 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 sty 2006, 0:00
Posty: 2195
Imię: Artur
Lokalizacja: Lubartów k/Lublina
Lanciakrak pisze:
witajcie.
ja w mojej mam blue&me. Rzeczywiście rewelacja. Telefon samsung galaxy sIII bez najmniejszego problemu współpracuje. Mam też nawigację tylko że po wejściu w nią pyta o płytę z mapami. wie ktoś czy można gdzieś dorwać taką płytkę z mapami Polski lub też całej Europy???
pozdrawiam Konrad
Czy Tobie czyta sms-y? (czyżbym musiał zmienić smartfona...)
Co do navi, w sumie tez mam ale faktycznie potrzebna płyta z mapami. Ja sie nad tym nie rozglądałem bo mało jeźdźę po świecie, a jak już to używam Yanosika.

_________________
pozdrawiam, Artur
Kappa była przez 56 m i 14 dni.
Dedra była przez 28 m i 13 dni
Alfa 156 1.8 TS była - 26 m i 5 dni
Jaguar X-type 3.0 V6 awd był 40 miesięcy
Lancia Lybra sedan 1.6 była ponad 4 lata
jest:
Delta III 1.4 150 i od marca 2019r. AR 147 3d lift


Na górę
PostDodany: 20 lut 2014, 17:49 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 14 maja 2011, 22:04
Posty: 495
Lokalizacja: bielsko-biała
Ja mam po każdym odpaleniu na ekranie zegarów użycie turbo. Zawsze tam jest bo jest ustawiona jako strona głowna w menu i się to nie zmienia


Na górę
PostDodany: 02 cze 2014, 8:40 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 gru 2007, 0:00
Posty: 374
Imię: Artur
Lokalizacja: dominowo
Witam,żeby mieć zawsze info o turbinie należy wyłączyć wyświetlanie info o radiu. :)

_________________
lancia lybra intensa 2,4jtd-sprzedana
lancia delta III platinum 2,0 M-jet 2010r-użytkowana


Na górę
PostDodany: 26 lut 2015, 23:17 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 mar 2014, 20:09
Posty: 57
Imię: Paweł
Lokalizacja: Wałbrzych/Rzeszów
Czy ten wskaźnik doładowania ma dochodzić do końca ? W mojej 2.0 165KM chyba max do 3/4


Na górę
PostDodany: 27 lut 2015, 9:06 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 sty 2006, 0:00
Posty: 2195
Imię: Artur
Lokalizacja: Lubartów k/Lublina
Do przedostatniej kreski ... do ostatniej nie doszedłem (bałem się że korbowód bokiem wyjdzie :-? )

_________________
pozdrawiam, Artur
Kappa była przez 56 m i 14 dni.
Dedra była przez 28 m i 13 dni
Alfa 156 1.8 TS była - 26 m i 5 dni
Jaguar X-type 3.0 V6 awd był 40 miesięcy
Lancia Lybra sedan 1.6 była ponad 4 lata
jest:
Delta III 1.4 150 i od marca 2019r. AR 147 3d lift


Na górę
PostDodany: 27 lut 2015, 15:11 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 lis 2012, 17:32
Posty: 270
Lokalizacja: Wielkopolska
A w naszej (byłej już) 1.8 DiT nie udało nam się znaleźć tej opcji. Chyba dla twin turbo nie ma tej opcji.


Na górę
PostDodany: 27 lut 2015, 18:52 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 27 lis 2011, 23:19
Posty: 156
Imię: zbyszek
Lokalizacja: częstochowa
mnie dochodzi na niższych biegach 1,2,3 bezproblemowo do końca skali

_________________
delta twin turbo - już sprzedana .


Na górę
 Tytuł:
PostDodany: 27 lut 2015, 18:59 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 kwie 2014, 18:58
Posty: 264
Imię: Krzysiek
Lokalizacja: Szczecin
Sprawdziłem w swojej 1.9 TT i też bezproblemowo zamyka skale. No i korba nie wyskoczyła :)

Wystukane panewką z miski dwulitrowego TS'a

_________________
Adwokat Szczecin


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl