Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 25 kwie 2018, 00:43

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
Post: 11 lut 2014, 07:41 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 01 sty 2014, 18:31
Posty: 66
Imię: Pablo
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Dziekuje chlopaki za porady i informacje.

Z tego co widzę, to dzięki temu, ze nie mam blue&me nie powinienem mieć problemów po podłączeniu navi. Teraz chodzi tylko o to, aby znaleźć ja właśnie nie samą, ale całą w komplecie z kartą kodów itp.

Dzięki jeszcze raz.


Ostatnio zmieniony 11 lut 2014, 07:57 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Prosimy pisać po polsku! Następny taki = śmietnik!


Na górę
Post: 11 lut 2014, 10:15 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 lut 2013, 20:39
Posty: 219
Imię: Waldek
Lokalizacja: Rybnik
Jak już kupisz ,to daj znać obowiązkowo jak Ci poszło,bo to jest bardzo ciekawy temat.Powodzenia.

_________________
Lancia Delta III Gran Luce 1.6 JTD 16V 88KW-120CV Platino Bicolore 2009r.
Yamaha V-Star 1100 Classic Silverado /v.USA/ Limited Edition 2005r.


Na górę
Post: 11 lut 2014, 11:25 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 lip 2009, 17:48
Posty: 3982
Imię: Dawid
Lokalizacja: Głuchołazy
Panowie.Zawsze będą problemy po przekładce plug&play.Nigdy nie będzie to chodziło tak jak powinno.Jest opcja albo osiowania (nie do końca udane rozwiązanie)albo zgrać logi z auta w to urządzenie wyposażone i wgrać do swojego samochodu.Temat jest ciekawy i cały czas rozwijany.

_________________
Fiat Cinqecento 0,7
Fiat Seicento 900 design Sporting
Lancia Delta II 2.0 16v
Lancia Kappa 2.4 JTD SW +
Lancia Y 1.2
Fiat Bravo II 1.9 MJet +
Fiat Stilo Multiwagon 1.9 JTD
Lancia Delta III 1.6 JTD Platino
Fiat Grande Punto Sport 1.4 16v


Nie staraj się wszystkiego zrozumieć bo wszystko stanie się niezrozumiałe


Na górę
Post: 11 lut 2014, 11:33 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 01 sty 2014, 18:31
Posty: 66
Imię: Pablo
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Cytuj:
Jak już kupisz ,to daj znać obowiązkowo jak Ci poszło,bo to jest bardzo ciekawy temat.Powodzenia.

No wlasnie temat jest bardzo ciekawy dlatego tez pozwolilem sobie go zalozyc. Oczywiscie bede go updatowal jesli zdecyduje sie na zakup navi no i oczywiscie jesli znajda taka kompletna.

Co by nie bylo mam nadzieje, ze w dyskusje wlacza sie rowniez inni forumowicze.


Na górę
Post: 11 lut 2014, 12:02 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 lip 2009, 17:48
Posty: 3982
Imię: Dawid
Lokalizacja: Głuchołazy
Sam z checią będę temat śledził bo dotyczy to również moich spostrzeżeń i problemów z Instantem.

_________________
Fiat Cinqecento 0,7
Fiat Seicento 900 design Sporting
Lancia Delta II 2.0 16v
Lancia Kappa 2.4 JTD SW +
Lancia Y 1.2
Fiat Bravo II 1.9 MJet +
Fiat Stilo Multiwagon 1.9 JTD
Lancia Delta III 1.6 JTD Platino
Fiat Grande Punto Sport 1.4 16v


Nie staraj się wszystkiego zrozumieć bo wszystko stanie się niezrozumiałe


Na górę
Post: 26 maja 2017, 15:29 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 08 mar 2016, 14:00
Posty: 8
Imię: Paweł
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Witam,jakiś czas temu kupiłem oryginalnego instanta do Delty bez mapy bez kodu bez kabli i teraz tak:radio udało mi się rozkodować,jest firma zajmująca się tym koszt to około 170zł i mamy master code,kable quadlock-->iso idzie bez problemu dokupić koszt też nie jest wysoki mapy mnie na razie nie interesują bo samą nawigacją będę zajmował się później.
Rzecz w tym że blue & me nie mam także wyświetlanie się piosenek mnie nie interesuje, z płyty działa normalnie chodzi,ogólnie wszystkie opcje w radiu działają zużycie paliwa jest wyświetlane itd natomiast natrafiłem na 2 problemy:
W opcjach języka mam różne języki w tym polski natomiast po wybraniu języka i potwierdzeniu że chcę go użyć wywala komunikat że się nie da....
Druga sprawa to taka że na radiu oryginalnym zwykłym sterowanie z kierownicy stacjami działało na zasadzie wyboru zapisanych stacji od 1-6
natomiast obecnie wygląda to tak,że w radiu mam zapisanych 6 stacji ale z kierownicy zmienia mi jedynie fale góra <--> dół a nie zapisane stacje tak jak to było poprzednio co mi średnio się podoba interesuje mnie czy w tym radiu tak jest czy coś jest źle podpięte ?

jeszcze jedna ciekawostka też nie wiem czy to normalne czy coś jest nie tak mianowicie siedząc w samochodzie zamykam drzwi radio jeszcze chwile sobie "pracuje" mimo że jest wyłączone dopiero po jakichś 2 minutach cichnie całkowicie jak się już wyłączy całkiem, auto mam zamknięte normalnie i naciskając guzik na pilocie do otwierania samochodu radio od razu zaczyna "pracować" czyli cichutku brzęczeć jakby wentylatorek w nim chodził czy coś na ten wzór po 1-2 minutach cichnie na stałe czy to jest w nim normalny objaw czy coś nie halo ??

proszę o jakieś info jak ktoś tu zajrzy :)


Na górę
Post: 28 maja 2017, 00:39 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 gru 2007, 00:00
Posty: 4396
Imię: Tomczysław ;)
Lokalizacja: Kwidzyn/Świecie
Cytuj:
jeszcze jedna ciekawostka też nie wiem czy to normalne czy coś jest nie tak mianowicie siedząc w samochodzie zamykam drzwi radio jeszcze chwile sobie "pracuje" mimo że jest wyłączone dopiero po jakichś 2 minutach cichnie całkowicie jak się już wyłączy całkiem, auto mam zamknięte normalnie i naciskając guzik na pilocie do otwierania samochodu radio od razu zaczyna "pracować" czyli cichutku brzęczeć jakby wentylatorek w nim chodził czy coś na ten wzór po 1-2 minutach cichnie na stałe czy to jest w nim normalny objaw czy coś nie halo ??
To akurat jest normalny objaw - czas to 2 minuty.

Jak masz wyłączony zapłon to przez 2 minuty możesz włączyć i słuchać radia. Po 2 minutach od wyłączenia zapłonu się ono wyłącza. W ciągu tych 2 minut jest w stanie hm... "stand by" (?) co objawia się właśnie cichym odgłosem jakby wiatraczka. Zauważ, że w ciągu tych 2 minut jak włączysz radio na wyłączonym zapłonie to od razu masz ekran radia i radio gra. Po upływie 2 minut jeśli radia nie włączysz to ten "wiatraczek" cichnie i wtedy po uruchomieniu radio startuje od początku, tzn. najpierw logo Lancii i chwilka mija zanim usłyszysz głos i zobaczysz ekran radia.

Z tego co pamiętam podobnie jest z szybami. Po wyłączeniu zapłonu w ciągu 2 minut można jeszcze otwierać okno i zamykać a potem trzeba już włączyć zapłon.

_________________
Są: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Delta 2,0 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
[ GZIP: Off ]