Witam,jakiś czas temu kupiłem oryginalnego instanta do Delty bez mapy bez kodu bez kabli i teraz tak:radio udało mi się rozkodować,jest firma zajmująca się tym koszt to około 170zł i mamy master code,kable quadlock-->iso idzie bez problemu dokupić koszt też nie jest wysoki mapy mnie na razie nie interesują bo samą nawigacją będę zajmował się później.
Rzecz w tym że blue & me nie mam także wyświetlanie się piosenek mnie nie interesuje, z płyty działa normalnie chodzi,ogólnie wszystkie opcje w radiu działają zużycie paliwa jest wyświetlane itd natomiast natrafiłem na 2 problemy:
W opcjach języka mam różne języki w tym polski natomiast po wybraniu języka i potwierdzeniu że chcę go użyć wywala komunikat że się nie da....
Druga sprawa to taka że na radiu oryginalnym zwykłym sterowanie z kierownicy stacjami działało na zasadzie wyboru zapisanych stacji od 1-6
natomiast obecnie wygląda to tak,że w radiu mam zapisanych 6 stacji ale z kierownicy zmienia mi jedynie fale góra <--> dół a nie zapisane stacje tak jak to było poprzednio co mi średnio się podoba interesuje mnie czy w tym radiu tak jest czy coś jest źle podpięte ?
jeszcze jedna ciekawostka też nie wiem czy to normalne czy coś jest nie tak mianowicie siedząc w samochodzie zamykam drzwi radio jeszcze chwile sobie "pracuje" mimo że jest wyłączone dopiero po jakichś 2 minutach cichnie całkowicie jak się już wyłączy całkiem, auto mam zamknięte normalnie i naciskając guzik na pilocie do otwierania samochodu radio od razu zaczyna "pracować" czyli cichutku brzęczeć jakby wentylatorek w nim chodził czy coś na ten wzór po 1-2 minutach cichnie na stałe czy to jest w nim normalny objaw czy coś nie halo ??
proszę o jakieś info jak ktoś tu zajrzy