Delta III - zmiana wzmacniacza BOSE na inny?

Awatar użytkownika
spoker
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 172
Rejestracja: 28 lut 2007, 00:00
Lokalizacja: Katowice
Kontaktowanie:

Delta III - zmiana wzmacniacza BOSE na inny?

Postautor: spoker » 15 lis 2013, 18:37

Ponieważ cała tajemnica słabego grania BOSE w Delcie jest zaszyta w ustawieniach procesora dźwięku we wzmacniaczu może wymiana wzmacniacza na jakiś inny z koncernu Fiata np: Lybra, AR 156 , Croma byłaby możliwa i coś by to dało na plus?
Oglądałem wzmacniacze BOSE na allegro jest tego mnóstwo do Lybry ale wydaje mi się że kostki są zupełnie inne a może się mylę.
Teoretycznie można by zamontować tam każdy inny dobry wzmacniacz tylko jak dojść do tego który kabelek jest za co odpowiedzialny?
Bose w Delcie gra dopiero w miarę dobrze jak się je puści głośno, podczas normalnego słuchania brakuje niestety podbicia niskich tonów.....

Pytanie skierowane do wyjadaczy audio.....

Z góry dzięki wszystkim za odpowiedzi.
http://www.albaniaforum.pl/ Forum na temat turystyki w Albanii

szajbus
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 495
Rejestracja: 14 maja 2011, 22:04
Lokalizacja: bielsko-biała
Kontaktowanie:

Re: DELTA III Zmiana wzmacniacza BOSE na inny?

Postautor: szajbus » 15 lis 2013, 18:56

jak chcesz moge sprawdzić dokladniej bo mam wzmacniacze bose z Thesisa i JBL z 607 z 607 na bank wzmacniacz jest na wejsciu wysokoprądowym bo grał w mojej 147 pod kostkami z głośników .. :)

Awatar użytkownika
spoker
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 172
Rejestracja: 28 lut 2007, 00:00
Lokalizacja: Katowice
Kontaktowanie:

Re: DELTA III Zmiana wzmacniacza BOSE na inny?

Postautor: spoker » 15 lis 2013, 19:27

szajbus pisze:jak chcesz moge sprawdzić dokladniej bo mam wzmacniacze bose z Thesisa i JBL z 607 z 607 na bank wzmacniacz jest na wejsciu wysokoprądowym bo grał w mojej 147 pod kostkami z głośników .. :)
To sprawdź dokładniej, ale chodziło mi bardziej o wypowiedzi ludzi siedzących w temacie audio.
http://www.albaniaforum.pl/ Forum na temat turystyki w Albanii

szajbus
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 495
Rejestracja: 14 maja 2011, 22:04
Lokalizacja: bielsko-biała
Kontaktowanie:

Re: DELTA III Zmiana wzmacniacza BOSE na inny?

Postautor: szajbus » 15 lis 2013, 21:28

w elearn masz rozpiske kabli

Awatar użytkownika
spoker
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 172
Rejestracja: 28 lut 2007, 00:00
Lokalizacja: Katowice
Kontaktowanie:

Re: DELTA III Zmiana wzmacniacza BOSE na inny?

Postautor: spoker » 16 lis 2013, 11:04

szajbus pisze:w elearn masz rozpiske kabli
możesz podesłać tą rozpiskę? jakiś screen z tego zrobić albo pdf?

W takim razie wychodzi na to że wzmacniacz jest 5 kanałowy 4 głośniki plus sub, dobrze rozumuję? Czy też sub ma drugi wzmacniacz?
http://www.albaniaforum.pl/ Forum na temat turystyki w Albanii

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 4436
Rejestracja: 22 gru 2007, 00:00
Imię: Tomczysław ;)
Lokalizacja: Kwidzyn/Świecie
Kontaktowanie:

Re: Delta III - zmiana wzmacniacza BOSE na inny?

Postautor: Tomzik » 14 lut 2016, 18:55

Sub ma swój wzmacniacz, przy czym to słowo chyba brzmi dumnie w tym wypadku.

Odkręcamy plastikową pokrywę suba (chyba 8 śrub), po czym 4 kolejne śruby i naszym oczom ukazuje się taki wypasiony "monoblock" :lol:
2016-02-14-2460.jpg
2016-02-14-2460.jpg (92.33 KiB) Przejrzano 3271 razy
Niestety ma dziwne złącze, wiec trzeba by było pokombinować który przewód jest od czego, żeby podłączyć normalny wzmak.

Pytanie też czy jest sens, bo sam głośniczek też do potężnych nie należy...
2016-02-14-2459.jpg
Rozumiem, że ten od głośników w drzwiach jest w tylnym nadkolu? Jest chociaż trochę większy? Ma jakies normalne złącza czy też takie jak ten od suba (wygląda na jakieś SWF) ?
Są: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Delta 2,0 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205

Awatar użytkownika
spoker
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 172
Rejestracja: 28 lut 2007, 00:00
Lokalizacja: Katowice
Kontaktowanie:

Re: Delta III - zmiana wzmacniacza BOSE na inny?

Postautor: spoker » 16 lut 2016, 16:21

Tomzik pisze:Sub ma swój wzmacniacz, przy czym to słowo chyba brzmi dumnie w tym wypadku.

Odkręcamy plastikową pokrywę suba (chyba 8 śrub), po czym 4 kolejne śruby i naszym oczom ukazuje się taki wypasiony "monoblock" :lol:
2016-02-14-2460.jpg
Niestety ma dziwne złącze, wiec trzeba by było pokombinować który przewód jest od czego, żeby podłączyć normalny wzmak.

Pytanie też czy jest sens, bo sam głośniczek też do potężnych nie należy...
2016-02-14-2459.jpg
Rozumiem, że ten od głośników w drzwiach jest w tylnym nadkolu? Jest chociaż trochę większy? Ma jakies normalne złącza czy też takie jak ten od suba (wygląda na jakieś SWF) ?

Odczytałeś z głośniczka jaką mocą dysponuje? spojrzałeś czy może sam wzmacniacz niema dodatkowej regulacji gdzieś?
http://www.albaniaforum.pl/ Forum na temat turystyki w Albanii

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 4436
Rejestracja: 22 gru 2007, 00:00
Imię: Tomczysław ;)
Lokalizacja: Kwidzyn/Świecie
Kontaktowanie:

Re: Delta III - zmiana wzmacniacza BOSE na inny?

Postautor: Tomzik » 16 lut 2016, 19:07

Regulacji nie zauważyłem, głośnika nie odkręcałem.
Są: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Delta 2,0 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205

piotriix

Re: Delta III - zmiana wzmacniacza BOSE na inny?

Postautor: piotriix » 07 cze 2016, 22:50

Dołączę do tematu.
Mam parę pytań.
Aby wywalić bose to jest duża rzeżba z wiązką?
Czy da się zostawić tylko bose z subem ?
Pozdrowienia


Wróć do „Car Audio & Navi”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości