Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 21 kwie 2018, 22:55

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Post: 15 lis 2013, 18:37 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2007, 00:00
Posty: 172
Lokalizacja: Katowice
Ponieważ cała tajemnica słabego grania BOSE w Delcie jest zaszyta w ustawieniach procesora dźwięku we wzmacniaczu może wymiana wzmacniacza na jakiś inny z koncernu Fiata np: Lybra, AR 156 , Croma byłaby możliwa i coś by to dało na plus?
Oglądałem wzmacniacze BOSE na allegro jest tego mnóstwo do Lybry ale wydaje mi się że kostki są zupełnie inne a może się mylę.
Teoretycznie można by zamontować tam każdy inny dobry wzmacniacz tylko jak dojść do tego który kabelek jest za co odpowiedzialny?
Bose w Delcie gra dopiero w miarę dobrze jak się je puści głośno, podczas normalnego słuchania brakuje niestety podbicia niskich tonów.....

Pytanie skierowane do wyjadaczy audio.....

Z góry dzięki wszystkim za odpowiedzi.

_________________
http://www.albaniaforum.pl/ Forum na temat turystyki w Albanii


Na górę
Post: 15 lis 2013, 18:56 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 14 maja 2011, 22:04
Posty: 495
Lokalizacja: bielsko-biała
jak chcesz moge sprawdzić dokladniej bo mam wzmacniacze bose z Thesisa i JBL z 607 z 607 na bank wzmacniacz jest na wejsciu wysokoprądowym bo grał w mojej 147 pod kostkami z głośników .. :)


Na górę
Post: 15 lis 2013, 19:27 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2007, 00:00
Posty: 172
Lokalizacja: Katowice
Cytuj:
jak chcesz moge sprawdzić dokladniej bo mam wzmacniacze bose z Thesisa i JBL z 607 z 607 na bank wzmacniacz jest na wejsciu wysokoprądowym bo grał w mojej 147 pod kostkami z głośników .. :)
To sprawdź dokładniej, ale chodziło mi bardziej o wypowiedzi ludzi siedzących w temacie audio.

_________________
http://www.albaniaforum.pl/ Forum na temat turystyki w Albanii


Na górę
Post: 15 lis 2013, 21:28 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 14 maja 2011, 22:04
Posty: 495
Lokalizacja: bielsko-biała
w elearn masz rozpiske kabli


Na górę
Post: 16 lis 2013, 11:04 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2007, 00:00
Posty: 172
Lokalizacja: Katowice
Cytuj:
w elearn masz rozpiske kabli
możesz podesłać tą rozpiskę? jakiś screen z tego zrobić albo pdf?

W takim razie wychodzi na to że wzmacniacz jest 5 kanałowy 4 głośniki plus sub, dobrze rozumuję? Czy też sub ma drugi wzmacniacz?

_________________
http://www.albaniaforum.pl/ Forum na temat turystyki w Albanii


Na górę
Post: 14 lut 2016, 18:55 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 gru 2007, 00:00
Posty: 4396
Imię: Tomczysław ;)
Lokalizacja: Kwidzyn/Świecie
Sub ma swój wzmacniacz, przy czym to słowo chyba brzmi dumnie w tym wypadku.

Odkręcamy plastikową pokrywę suba (chyba 8 śrub), po czym 4 kolejne śruby i naszym oczom ukazuje się taki wypasiony "monoblock" :lol:
Załącznik:
2016-02-14-2460.jpg
2016-02-14-2460.jpg [ 92.33 KiB | Przejrzano 2732 razy ]
Niestety ma dziwne złącze, wiec trzeba by było pokombinować który przewód jest od czego, żeby podłączyć normalny wzmak.

Pytanie też czy jest sens, bo sam głośniczek też do potężnych nie należy...
Załącznik:
2016-02-14-2459.jpg
2016-02-14-2459.jpg [ 135.61 KiB | Przejrzano 2732 razy ]
Rozumiem, że ten od głośników w drzwiach jest w tylnym nadkolu? Jest chociaż trochę większy? Ma jakies normalne złącza czy też takie jak ten od suba (wygląda na jakieś SWF) ?

_________________
Są: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Delta 2,0 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205


Na górę
Post: 16 lut 2016, 16:21 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2007, 00:00
Posty: 172
Lokalizacja: Katowice
Cytuj:
Sub ma swój wzmacniacz, przy czym to słowo chyba brzmi dumnie w tym wypadku.

Odkręcamy plastikową pokrywę suba (chyba 8 śrub), po czym 4 kolejne śruby i naszym oczom ukazuje się taki wypasiony "monoblock" :lol:
Załącznik:
2016-02-14-2460.jpg
Niestety ma dziwne złącze, wiec trzeba by było pokombinować który przewód jest od czego, żeby podłączyć normalny wzmak.

Pytanie też czy jest sens, bo sam głośniczek też do potężnych nie należy...
Załącznik:
2016-02-14-2459.jpg
Rozumiem, że ten od głośników w drzwiach jest w tylnym nadkolu? Jest chociaż trochę większy? Ma jakies normalne złącza czy też takie jak ten od suba (wygląda na jakieś SWF) ?

Odczytałeś z głośniczka jaką mocą dysponuje? spojrzałeś czy może sam wzmacniacz niema dodatkowej regulacji gdzieś?

_________________
http://www.albaniaforum.pl/ Forum na temat turystyki w Albanii


Na górę
Post: 16 lut 2016, 19:07 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 gru 2007, 00:00
Posty: 4396
Imię: Tomczysław ;)
Lokalizacja: Kwidzyn/Świecie
Regulacji nie zauważyłem, głośnika nie odkręcałem.

_________________
Są: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Delta 2,0 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205


Na górę
Post: 07 cze 2016, 22:50 
Dołączę do tematu.
Mam parę pytań.
Aby wywalić bose to jest duża rzeżba z wiązką?
Czy da się zostawić tylko bose z subem ?
Pozdrowienia


Na górę
   
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
[ GZIP: Off ]