Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 25 kwie 2018, 00:41

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Autor Wiadomość
Post: 05 lip 2016, 20:39 
Cytuj:
Bardziej ciekawi mnie jednak to, dlaczego ktoś twierdzi, że to drogie radyjko to chiński badziew. Tzn. oprócz samego stwierdzenia, chciałbym jakieś konkrety, a najlepiej jakby się wypowiedział ktoś, kto posiada.
Myślę,że ktoś użył skrótu myślowego.
Sam sprzęt niczym szczególnym się nie wyróżnia jest po prostu słaby i tyle.
2500 to spora kwota i można już oczekiwać dobrej jakości sprzętu.
Zaraz się podniesie krzyk ,że jest dedykowane i to dla tego jest takie drogie.
Samo dopasowanie do iso i can nie usprawiedliwia tak wysokiej ceny


Na górę
   
Post: 05 lip 2016, 23:23 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 05 paź 2011, 13:17
Posty: 57
Lokalizacja: Świebodzice
A czy ktoś z Was zamontował w swojej Delcie NavPlus z Androidem? W Polsce jest to towar zupełnie deficytowy. Pozostają tylko zachodnie portale aukcyjne. Pytanie tylko, czy jest to warte poniesienia tych wszystkich nieudogodnień.


Na górę
Post: 05 lip 2016, 23:59 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 15 cze 2016, 22:09
Posty: 8
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wypełnij to pole
a zobaczcie taki film na youtube
Android Joying Car en Lancia Delta III

mało przycisków, proste, wszystkie funkcje podstawowe są....
tylko czy będzie działało??
Będzie obsługiwać BOSE?
Byłbym nawet skłonny kupić coś z aliexpress tylko żeby być pewnym że bedzie działała navi telefon, przyciski na kierownicy.


Edit: i ciekawostka: filmik na youtube Primo Riavvio NAVPLUS su Lancia Delta 2008 unione dei 2 video
facet mówi coś po włosku o NAVPLUS i w między czasie 1 minuta 45 sek. pokazuje się napis Shenzen - tak jakby jego lokalizacja - Honkkong czyli NAVPLUS prosto z Azji ;)


Na górę
Post: 06 lip 2016, 07:42 
Cytuj:
a zobaczcie taki film na youtube
Android Joying Car en Lancia Delta III

mało przycisków, proste, wszystkie funkcje podstawowe są....
tylko czy będzie działało??
Będzie obsługiwać BOSE?
Byłbym nawet skłonny kupić coś z aliexpress tylko żeby być pewnym że bedzie działała navi telefon, przyciski na kierownicy.


Edit: i ciekawostka: filmik na youtube Primo Riavvio NAVPLUS su Lancia Delta 2008 unione dei 2 video
facet mówi coś po włosku o NAVPLUS i w między czasie 1 minuta 45 sek. pokazuje się napis Shenzen - tak jakby jego lokalizacja - Honkkong czyli NAVPLUS prosto z Azji ;)
Czy będzie działało Bose?
I tak i nie. To zależy jakie wyjścia ma to radio,które sobie upatrzysz .Jak brak odpowiednich wyjśc to przejściówka /100-270 zł/
Sterowanie z kierownicy
Jeżeli to radio obsługuje can w protokole lancii to tak.Jeżeli nie to trzeba zastosować przejściówkę /ok 200-270 zł/
Telefon jw./ blue & me/


Na górę
   
Post: 08 lip 2016, 21:32 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 15 cze 2016, 22:09
Posty: 8
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Do BOSE potrzebna przejściówka z tego co się dowiedziałem.
Mam kolejne pytania co do anteny GPS. Wiecie może czy końcówka z oryginalnej anteny GPS w Lancii będzie pasować do tego radia? Zdjecie poglądowe poniżej.
Będę zamawiał to radyjko tylko kwestia dogrania szczegółów skąd je zamówić, czy amazon czy aliexpress;
Czy Blue and me będzie z nim współdziałało...


Załączniki:
122333.jpg
122333.jpg [ 61.81 KiB | Przejrzano 2295 razy ]
Na górę
Post: 08 lip 2016, 21:51 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 lip 2009, 17:48
Posty: 3982
Imię: Dawid
Lokalizacja: Głuchołazy
Do GPS musisz mieć wejście typu FAKRA.Taka wtyczka jest w Delcie.Na zdjęciu które wkleiłeś bardzo słabo widać jakim wejściem dysponuje to radyjko.
Do piotriix-Po czym twierdzisz że radyjko jest słabe?

_________________
Fiat Cinqecento 0,7
Fiat Seicento 900 design Sporting
Lancia Delta II 2.0 16v
Lancia Kappa 2.4 JTD SW +
Lancia Y 1.2
Fiat Bravo II 1.9 MJet +
Fiat Stilo Multiwagon 1.9 JTD
Lancia Delta III 1.6 JTD Platino
Fiat Grande Punto Sport 1.4 16v


Nie staraj się wszystkiego zrozumieć bo wszystko stanie się niezrozumiałe


Na górę
Post: 08 lip 2016, 22:08 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 15 cze 2016, 22:09
Posty: 8
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Ja jestem zdecydowany do zakpu, na pewno dam Wam znać jak się sprawdza w rzeczywistości.
Na innych forach piszą ze jest bardzo dobry support z tej firmy joying. Raczej sobie chwalą te radyjka.

Przekonują mnie bardzo: możliwość używania Spotify, nawigacje google po podłączeniu modemu 3g (praktycznie nawigacja online z aktualizowaniem tras na bieżąco), Yanosik, dotykowy wyświetlacz.


Na górę
Post: 09 lip 2016, 09:40 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 lip 2009, 17:48
Posty: 3982
Imię: Dawid
Lokalizacja: Głuchołazy
Kamil myślę że będziesz zadowolony z radyjka.Dobry wybór...:)

_________________
Fiat Cinqecento 0,7
Fiat Seicento 900 design Sporting
Lancia Delta II 2.0 16v
Lancia Kappa 2.4 JTD SW +
Lancia Y 1.2
Fiat Bravo II 1.9 MJet +
Fiat Stilo Multiwagon 1.9 JTD
Lancia Delta III 1.6 JTD Platino
Fiat Grande Punto Sport 1.4 16v


Nie staraj się wszystkiego zrozumieć bo wszystko stanie się niezrozumiałe


Na górę
Post: 09 lip 2016, 12:18 
[quote="Dawid"
Do piotriix-Po czym twierdzisz że radyjko jest słabe?[/quote]
No napisałem.
Stosunek ceny do tego co otrzymujemy.
Jest po prostu za drogie za bebechy jakie tam siedzą.
Zobacz jaki telefon kupujesz za 2500 praktycznie to są same flagowce
Inna sprawa ,że w porównaniu z tym co siedzi fabrycznie to chyba safari tylko jest gorsze


Na górę
   
Post: 09 lip 2016, 19:47 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 15 cze 2016, 22:09
Posty: 8
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Ale to radyjko które ja wybrałem kosztuje 1050 zł + ramka 140 + przejściówka do bose, myślę że w 1400 zł sie zamknę końcowo.


Na górę
Post: 09 lip 2016, 21:04 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 23 lis 2012, 08:04
Posty: 29
Imię: Leszek
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Odnośnie kosztów dodatkowych do montażu to może nie być tak optymistycznie.

( nie rozgryzłem do końca czy to nie jest to samo jak niżej

ale jest zastrzeżenie dostawcy, że nie jest przeznaczone do wersji samochodu z Blu&Me).
Jestem sam zainteresowany takim zestawem - będę trzymał kciuki za pomyślne jego uruchomienie.


Ostatnio zmieniony 09 lip 2016, 21:57 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Linki z "Allegro" niedozwolone w dziale technicznym!!!


Na górę
Post: 09 lip 2016, 22:36 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 gru 2007, 00:00
Posty: 4396
Imię: Tomczysław ;)
Lokalizacja: Kwidzyn/Świecie
Blue&Me można sobie darować chyba, ważne, żeby działało sterowanie z kiery i już.

Ewentualnie fajnie, gdyby można wykorzystać oryginalny mikrofon, bo jest "iligancko" wbudowany, aż się prosi, aby go podłączyć do nowego radia. I wtedy mamy zestaw głośnomówiący, a to wątpliwej jakości "sterowanie głosowe" moim zdaniem można se odpuścić.

_________________
Są: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Delta 2,0 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205


Na górę
Post: 09 lip 2016, 23:19 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 lip 2009, 17:48
Posty: 3982
Imię: Dawid
Lokalizacja: Głuchołazy
Tomzik trafiłeś idealnie.Mikrofon oferowany w zestawie z radiem jest faktycznie kiepski.Ja u siebie montując wszystko wykorzystałem mikrofon wbudowany w lampce w podsufitce.Wystarczyło polutować dwa kabelki.

_________________
Fiat Cinqecento 0,7
Fiat Seicento 900 design Sporting
Lancia Delta II 2.0 16v
Lancia Kappa 2.4 JTD SW +
Lancia Y 1.2
Fiat Bravo II 1.9 MJet +
Fiat Stilo Multiwagon 1.9 JTD
Lancia Delta III 1.6 JTD Platino
Fiat Grande Punto Sport 1.4 16v


Nie staraj się wszystkiego zrozumieć bo wszystko stanie się niezrozumiałe


Na górę
Post: 10 lip 2016, 09:05 
Cytuj:
Tomzik trafiłeś idealnie.Mikrofon oferowany w zestawie z radiem jest faktycznie kiepski.Ja u siebie montując wszystko wykorzystałem mikrofon wbudowany w lampce w podsufitce.Wystarczyło polutować dwa kabelki.
To może pochwal się co tam założyłeś i jakie problemy z tym były i jakie musiałeś zastosować rozwiązania.


Na górę
   
Post: 10 lip 2016, 09:07 
Cytuj:
Ale to radyjko które ja wybrałem kosztuje 1050 zł + ramka 140 + przejściówka do bose, myślę że w 1400 zł sie zamknę końcowo.
Jestem ciekawy jak ci to wyjdzie.
Może zrobisz parę fotek przy montażu to innym będzie łatwiej


Na górę
   
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
[ GZIP: Off ]