Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 19 gru 2018, 0:33

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Autor Wiadomość
PostDodany: 28 paź 2014, 9:04 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 23 lis 2012, 8:04
Posty: 29
Imię: Leszek
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Czy są już doświadczenia z montażem nowego sprzętu ?:http://www.ebay.it/itm/NAVIGATORE-AUTOR ... 1298377961


Na górę
PostDodany: 28 paź 2014, 10:14 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 cze 2006, 0:00
Posty: 195
Lokalizacja: KONIN
geowik pisze:
No to teraz już chyba w sprzedaży i to z systemem android.
http://www.ebay.it/itm/NAVIGATORE-AUTOR ... 1298377961
Zapowiada się fajny gadżet. Natomiast podobną funkcjonalność ma byle smartfon albo tablet w dużo niższej cenie.


Na górę
PostDodany: 28 paź 2014, 12:13 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 lip 2009, 17:48
Posty: 4046
Imię: Dawid
Lokalizacja: Głuchołazy
Panowie odpowiem Wam na Wasze pytania.Otóż to cudo-super radyjko jest jednym wielkim chińskim badziewiem.Wiem to z forum bratniego z Deltą,Fiata Bravo.Są chłopaki którzy to pozakładali,pozapłacali niemałe pieniądze i żałują każdego wydanego grosza.
Odnośnie Ori radia z kolorowym wyświetlaczem do Delty też sprawa nie wygląda ciekawie.Raz że do radia musi być odpowiedni kod by odpaliło-dwa musi także posiadać oryginalną kartę z mapami.Żadna piracka mapa na tym nie pójdzie.Generalnie temat rzeka.

_________________
Fiat Cinqecento 0,7
Fiat Seicento 900 design Sporting
Lancia Delta II 2.0 16V
Lancia Kappa 2.4 JTD SW +
Lancia Y 1.2
Fiat Bravo II 1.9 MJet +
Fiat Stilo Multiwagon 1.9 JTD
Fiat Stilo Abarth 2.4
Lancia Delta III 1.6 JTD Platino
Fiat Grande Punto Sport 1.4 16V


Nie staraj się wszystkiego zrozumieć bo wszystko stanie się niezrozumiałe


Na górę
PostDodany: 28 paź 2014, 15:18 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 lut 2013, 20:39
Posty: 219
Imię: Waldek
Lokalizacja: Rybnik
Chciałem napisać to samo co Dawid,ale on był szybszy.Można to zobrazować dwoma słowami: chińskie guano.

_________________
Lancia Delta III Gran Luce 1.6 JTD 16V 88KW-120CV Platino Bicolore 2009r.
Yamaha V-Star 1100 Classic Silverado /v.USA/ Limited Edition 2005r.


Na górę
PostDodany: 05 lis 2014, 21:24 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 gru 2007, 0:00
Posty: 4483
Imię: Tomczysław ;)
Lokalizacja: Kwidzyn/Świecie
Dawid pisze:
Żadna piracka mapa na tym nie pójdzie.Generalnie temat rzeka.
Nie do końca prawda.

Można skopiować najzwyczajniej w świecie zawartość oryginalnej karty (pliki i foldery) spod poziomu Windowsa, nie trzeba wcale super klonowania i innych cudów, na zwykłą, kupioną w sklepie kartę pamięci i po wpisaniu kodu aktywacyjnego mapa bez problemu rusza. Zresztą - jest przecież opcja zakupu mapy bez oryginalnej karty - download.

Jedyny problem to kod aktywacyjny i nr licencji mapy.

_________________
Są: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Delta 2,0 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205


Na górę
PostDodany: 06 lis 2014, 1:02 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 lip 2009, 17:48
Posty: 4046
Imię: Dawid
Lokalizacja: Głuchołazy
No to wtrąciłeś swoje trzy grosze.A o czym ja napisałem?Nie piracka czyli z kodami i numerami.Na dodatek nie przypiszesz tych samych numerów do dwóch kart a cracka do tego raczej nigdzie nie znajdziesz.

_________________
Fiat Cinqecento 0,7
Fiat Seicento 900 design Sporting
Lancia Delta II 2.0 16V
Lancia Kappa 2.4 JTD SW +
Lancia Y 1.2
Fiat Bravo II 1.9 MJet +
Fiat Stilo Multiwagon 1.9 JTD
Fiat Stilo Abarth 2.4
Lancia Delta III 1.6 JTD Platino
Fiat Grande Punto Sport 1.4 16V


Nie staraj się wszystkiego zrozumieć bo wszystko stanie się niezrozumiałe


Na górę
PostDodany: 06 lis 2014, 7:53 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 gru 2007, 0:00
Posty: 4483
Imię: Tomczysław ;)
Lokalizacja: Kwidzyn/Świecie
Ale skąd od razu agresja i komentarze?

Jeśli mam oryginalną kartę z naklejką Navteq'a i obok skopiowaną pod Windą kartę z taką samą zawartością, do wygenerowania kodu dla obu kopii wystarczy jeden numer licencji mapy. Są dwie różne karty (fizycznie) ? Są. W plikach na karcie nie ma nic takiego, co powoduje, że można ją odpalić tylko i wyłącznie na jednym radiu.

Co do cracka to może póki co nie znajdę, ale...

_________________
Są: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Delta 2,0 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205


Na górę
PostDodany: 06 lis 2014, 8:04 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 lip 2009, 17:48
Posty: 4046
Imię: Dawid
Lokalizacja: Głuchołazy
Owszem.I fizycznie tą z naklejką Navteq odpalisz na każdym radiu współpracującym z tymi mapami a tą skopiowaną nie odpalisz nigdzie.Bo to pirat i to napisałem kilka postów wyżej.Znam osoby (mądre głowy) które kombinowały na różne sposoby i niestety się nie udało.
P.S Nie było żadnej agresji ;)

_________________
Fiat Cinqecento 0,7
Fiat Seicento 900 design Sporting
Lancia Delta II 2.0 16V
Lancia Kappa 2.4 JTD SW +
Lancia Y 1.2
Fiat Bravo II 1.9 MJet +
Fiat Stilo Multiwagon 1.9 JTD
Fiat Stilo Abarth 2.4
Lancia Delta III 1.6 JTD Platino
Fiat Grande Punto Sport 1.4 16V


Nie staraj się wszystkiego zrozumieć bo wszystko stanie się niezrozumiałe


Na górę
PostDodany: 06 lis 2014, 10:58 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 gru 2007, 0:00
Posty: 4483
Imię: Tomczysław ;)
Lokalizacja: Kwidzyn/Świecie
Skopiowaną odpalisz bez problemu, o ile wygenerujesz kod aktywacyjny stosowny do kodu radia, w którym chcesz skopiowaną kartę użyć oraz nr licencji mapy, jaką masz na skopiowanej karcie.

Nie ma najmniejszego znaczenia czy karta na której są pliki jest oryginalna z naklejką czy kupiona w komputerowym i ma skopiowane pliki z oryginału. Ważne jest to, aby przy generowaniu kodu aktywacyjnego podać kod radia w którym chcesz to użyć oraz nr licencji mapy. Albo skoro tak twierdzisz to jak wobec tego wytłumaczyć fakt, że nie musisz kupować mapy na karcie za 199 tylko możesz ściągnąć sobie samą mapę za 179 i nagrać na swoją kartę?

Inaczej - na koncie Navteq'a masz możliwość wpisania 3 urządzeń. Ja wpisałem swoje i ojca (2 tygodnie temu zakupił Bravo T-Jeta). Miałem to szczęście, że dostałem z moją Deltą oryginalne pudełko do mapy, gdzie był nr licencji.

Na kncie Navteq'a wpisałem ten nr licencji oraz kod radia Bravo i wygenerowało mi kod aktywacyjny mapy. Wziąłem pierwszego lepszego Kingstona jaki miałem w domu, z poziomu Windy zaznaczyłem pliki na oryginalnej karcie i zrobiłem zwykłe kopiuj-wklej, bez żadnych klonowań i cudów wianków.

Wrzuciłem Kingstona ze skopiowanymi plikami do Bravo, wpisałem wygenerowany kod aktywacyjny i co? I ruszyło bez zająknięcia.

A zatem w najgorszym wypadku możemy juz koszty mapy podzielić na 3. Ale ja sie jeszcze nie poddaję ;)

_________________
Są: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Delta 2,0 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205


Na górę
PostDodany: 06 lis 2014, 11:21 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 gru 2007, 0:00
Posty: 371
Imię: Artur
Lokalizacja: dominowo
Tomzik pisze:
Skopiowaną odpalisz bez problemu, o ile wygenerujesz kod aktywacyjny stosowny do kodu radia, w którym chcesz skopiowaną kartę użyć oraz nr licencji mapy, jaką masz na skopiowanej karcie.

Nie ma najmniejszego znaczenia czy karta na której są pliki jest oryginalna z naklejką czy kupiona w komputerowym i ma skopiowane pliki z oryginału. Ważne jest to, aby przy generowaniu kodu aktywacyjnego podać kod radia w którym chcesz to użyć oraz nr licencji mapy. Albo skoro tak twierdzisz to jak wobec tego wytłumaczyć fakt, że nie musisz kupować mapy na karcie za 199 tylko możesz ściągnąć sobie samą mapę za 179 i nagrać na swoją kartę?

Inaczej - na koncie Navteq'a masz możliwość wpisania 3 urządzeń. Ja wpisałem swoje i ojca (2 tygodnie temu zakupił Bravo T-Jeta). Miałem to szczęście, że dostałem z moją Deltą oryginalne pudełko do mapy, gdzie był nr licencji.

Na kncie Navteq'a wpisałem ten nr licencji oraz kod radia Bravo i wygenerowało mi kod aktywacyjny mapy. Wziąłem pierwszego lepszego Kingstona jaki miałem w domu, z poziomu Windy zaznaczyłem pliki na oryginalnej karcie i zrobiłem zwykłe kopiuj-wklej, bez żadnych klonowań i cudów wianków.

Wrzuciłem Kingstona ze skopiowanymi plikami do Bravo, wpisałem wygenerowany kod aktywacyjny i co? I ruszyło bez zająknięcia.

A zatem w najgorszym wypadku możemy juz koszty mapy podzielić na 3. Ale ja sie jeszcze nie poddaję ;)
Witam,czyli gdyby 3 osoby kupiły jedną org mape to można ją odpalić w 3 autach?Jak tak to koszt na 1 wychodzi 300zł :-P i ja bym się na to pisał.


Na górę
PostDodany: 06 lis 2014, 12:31 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 gru 2007, 0:00
Posty: 4483
Imię: Tomczysław ;)
Lokalizacja: Kwidzyn/Świecie
Pozostaje jeszcze kwestia na ile to faktycznie pożyteczne a na ile bajer.

Jak mam wprowadzać adres pokrętełkiem to jednak znacznie szybciej i wygodniej klikać sobie w dotykowy ekran TomToma.

No chyba, że wybieranie głosowe adresu działa, ale w moim Tomku też, a jednak mam nową mapę co 3 miechy a nie raz na rok, gdzie i tak się chwalą, że mapa niby na 2015 a dane z Q4/2013.

_________________
Są: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Delta 2,0 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205


Na górę
PostDodany: 11 gru 2015, 9:32 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 11 gru 2015, 8:37
Posty: 9
Imię: Marek
Lokalizacja: Warszawa
Cześć,

Widzę że temat lekko się zapuścił, więc może czas go odświeżyć. Czy ktoś ma nowe opinie na temat nawigacji navplus, której link możemy znaleźć w postach powyżej?

Jakieś przemyślenia, spostrzeżenia? Pytam bo zastanawiam się nad kupnem tego modelu i wrzucenie do swojej Delty.


Na górę
PostDodany: 17 cze 2016, 19:34 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 18 maja 2016, 23:27
Posty: 45
Imię: Marcin
Lokalizacja: Turek
Tak, mnie też interesuje temat NavPlus. Głównie chodzi o to, że to android, a dzięki temu masa możliwości. Chociażby streaming ze spotify, normalna nawigacja i możliwość doinstalowania chociażby yanosika. Tylko cena zaporowa.


Na górę
PostDodany: 19 cze 2016, 19:32 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 cze 2006, 0:00
Posty: 195
Lokalizacja: KONIN
omen1989 pisze:
Tak, mnie też interesuje temat NavPlus. Głównie chodzi o to, że to android, a dzięki temu masa możliwości. Chociażby streaming ze spotify, normalna nawigacja i możliwość doinstalowania chociażby yanosika. Tylko cena zaporowa.
To może tablet, uchwyt z ładowarką, i karta GSM.
Cena nie zaporowa.


Na górę
PostDodany: 27 cze 2016, 16:58 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 18 maja 2016, 23:27
Posty: 45
Imię: Marcin
Lokalizacja: Turek
Tablet + uchwyt + internet mobilny = nieelegancka partyzantka. Gdzie na to miejsce, jak ma to niby ładnie wyglądać? Brak jakiejkolwiek integracji, bez Blue&Me, bez radia, kable do ładowania na wierzchu, bez połączenia z komputerem samochodu, bez połączenia z AUDIO samochodu ()!, bez DVD, USB itp. Wymieniać można wiele. Bardziej ciekawi mnie jednak to, dlaczego ktoś twierdzi, że to drogie radyjko to chiński badziew. Tzn. oprócz samego stwierdzenia, chciałbym jakieś konkrety, a najlepiej jakby się wypowiedział ktoś, kto posiada.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl