Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 22 wrz 2018, 15:20

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
PostDodany: 13 kwie 2018, 8:07 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 22 paź 2017, 15:08
Posty: 25
Witam. Od pewnego czasu mam pewien problem z radiem. Mianowicie mam bardzo słaby sygnał i radia prawie w ogóle nie da się słuchać, bo sygnał jest za słaby i stale słuchać trzaski i raz głośniej raz ciszej. Nie da się praktycznie znaleźć jakiejkolwiek stacji automatycznie. W innych autach nie mam problemu z odsłuchem radia, więc sumarycznie, sygnał ogólny docierający do mnie jest OK. Wymieniłem antenę - kupiłem oryginał, wczoraj dołożyłem wzmacniacz sygnału FM, ale szczerze mówiąc żadnej poprawy nie ma. Miał już ktoś podobny problem - jak go rozwiązać?


Na górę
PostDodany: 13 kwie 2018, 8:23 
Offline
Przedstawiciel Regionalny
Przedstawiciel Regionalny
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 sty 2013, 22:02
Posty: 2251
Imię: andrzej
Lokalizacja: Nysa
Witaj musisz sprawdzić przy radiu czy przypadkiem nie wyskoczyła wtyczka anteny lub gdzieś kabel od anteny jest uszkodzony .

_________________
1. Lancia Kappa 2.0 dziewiąty cud świata.Była
2. Fiat Croma 1.9 Multi-Jet 150KM, BYŁA
3. Lancia Lybra 1,8 ben. sedan Była
4. Lancia Delta III 1.6 Platino od Dawida


Na górę
PostDodany: 13 kwie 2018, 12:38 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 22 paź 2017, 15:08
Posty: 25
Wtyczka siedziała tak ciasno, że ciężko było ja wypiąć. Czy ktoś wie, którędy leci kabel z anteny? może się gdzieś wypiął? lub styki sa brudne


Na górę
PostDodany: 14 kwie 2018, 9:37 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 22 paź 2017, 15:08
Posty: 25
Dodatkowo wczoraj odkręciłem antenę i nie było żadnej różnicy w sile sygnału. Więc chyba coś tu będzie na rzeczy, tylko gdzie szukać przyczyny.


Na górę
PostDodany: 14 kwie 2018, 11:01 
Online
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 maja 2015, 9:41
Posty: 344
Imię: Mikołaj
Lokalizacja: Poznań
W okolicach radia nie masz jakichś urządzeń..?
Na przykład w mojej Skodzie kabel do zasilania nawigacji bardzo osłabia jakość sygnału w radiu..

_________________
Tipo Suite 1.6 8v A.D.1994 TTT
Phedra Emblema 2.0 16v PB+LPG A.D.2002


Na górę
PostDodany: 14 kwie 2018, 17:53 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 22 paź 2017, 15:08
Posty: 25
Nie mam nic, żona zabroniła mi dłubać przy aucie, więc jest czysta fabryka. Nie posiadam żadnego urządzenia mogącego wpływać na pracę radia.


Na górę
PostDodany: 14 kwie 2018, 20:56 
Online
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 maja 2015, 9:41
Posty: 344
Imię: Mikołaj
Lokalizacja: Poznań
Zorganizuj sobie jakąkolwiek antenę z wtykiem i podłącz ją do radia
- jeżeli będzie poprawa jakości to oznacza problem z anteną, a jeżeli nie będzie różnicy - problem z radiem.

_________________
Tipo Suite 1.6 8v A.D.1994 TTT
Phedra Emblema 2.0 16v PB+LPG A.D.2002


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl