Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 21 lip 2018, 21:17

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
Post: 10 cze 2017, 10:12 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 gru 2007, 00:00
Posty: 4434
Imię: Tomczysław ;)
Lokalizacja: Kwidzyn/Świecie
Odłączam i nic się nie dzieje :)

_________________
Są: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Delta 2,0 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205


Na górę
Post: 19 gru 2017, 00:22 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 07 paź 2016, 17:42
Posty: 7
Lokalizacja: Wypełnij to pole
witam ponownie ,z braku czasu nadal nie uporałem sie z mrugajacym licznikiem kilometrów , brakiem reakcji na przyciski telefonu - czyli problem z B&M . Mam pytanie czy z rejonu małopolskie/ślaskie - Wadowice Żywiec, Bielsko Biała jest ktoś z Kolegów który posiada umiejetności (i narzedzia) do usuniecia tej usterki . Oczywiście za umiarkowaną opłatą :) . Jesli nie, to ile taka naprawa może kosztować w ASO. Za pomoc z góry dziekuje. Krzysiek


Na górę
Post: 19 gru 2017, 10:55 
Offline
Sekretarz
Sekretarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 sie 2011, 19:11
Posty: 1184
Imię: Artur
Lokalizacja: Gliwice
U mnie - ale w Stilo - mam problem z pulsującym wyświetlaczem komputera w liczniku. Diagnoza - uszkodzony układ w liczniku. Sposób naprawy - wymienić licznik. :)
Oczywiście olałem temat bo mi to nie przeszkadza.

_________________
Były: Fiat 125p, Fiat 126p (5 szt.), Trabant 1,1 kombi, Skoda Favorit, Lancia Delta 1,6 ie '94, Lancia Y elefantino blue '97, Opel Vectra B'98, Lancia Y 1,2 8V '95, Fiat Punto 1,1 SX '96
Są: Lancia Y elefantino rosso 1,4 16V '00, Fiat Stilo 1,6 16V '02, Lancia Y LS 1,2 16V '00, Fiat Linea 1,4 16V T-Jet (dla silnika ;) ), Fiat Seicento 0,9 '99
"Się robi" - Lancia Y 1,4 T-Jet Martini : yesyes : (planowany efekt - 180 KM i 300 Nm przy ok 940 kg masy)
LANCIA .... to jest choroba, chyba nieuleczalna :lol:


Na górę
Post: 19 gru 2017, 14:02 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 sty 2013, 16:10
Posty: 107
Lokalizacja: Helenin/Lubelskie
W mojej Delcie już kilkakrotnie wyjmowałem aku (wymiana, przeniesienie do innego auta w celu odpalenia i.t.p.) po takiej akcji poza ponownym programowaniem szyb nic się nie dzieje.

_________________
były = PF 125p 1500, PF 125p 1300, Ford Sierra kombi 2,0i, Seat Marbella 850, Deawoo Lanos 1,5 lpg, Kia Sportage 2,0i lpg

jest = Lybra Executive SW 2.4 jtd LX, Delta III Gold 1,6 Multijet.


Na górę
Post: 19 gru 2017, 19:03 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 12 wrz 2017, 20:58
Posty: 7
Imię: Michał
Ja odłączałem na 30min i przestało migać, potem uporałem się z B&M
viewtopic.php?f=189&t=67360#p830496


Na górę
Post: 16 cze 2018, 22:20 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 12 cze 2018, 18:50
Posty: 3
Imię: lukasz
Panowie pomocy moja delta ma podobny problem blue&me nie żyje miga licznik i co ciekawe nie pokazuje spalania ani na gazie ani na benzynie czy to normalne jak blueme jest zepsute . osiiwanie nie pimoglo aku sprawny naladowany odłączany był kilka razy i nic nie mam pomyslu


Na górę
Post: 16 cze 2018, 22:52 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 26 kwie 2018, 18:42
Posty: 29
Imię: Wojtek
Lokalizacja: Sierpc
Z tego co wiem to B&M nie wpływa na wskazania zużycia paliwa, to jest oddzielny moduł współpracujący z siecią CAN w samochodzie i czy jest podłączony czy nie to reszta urządzeń działa normalnie (tak przynajmniej zauważyłem w moim aucie). Możliwe, że moduł B&M jest niesprawny i wysyła do sieci CAN informację o uszkodzeniu/braku komunikacji co objawia się pulsowaniem licznika.

ps. Od kiedy komputer pokładowy w samochodzie pokazuje spalanie LPG? W Lancii? Nie słyszałem o czymś takim, a mam fabrycznego Bifuela. W wersjach poliftowych na wyświetlaczu komputera pokładowego wyświetlana jest ilość gazu w zbiorniku, ale spalanie...?

_________________
Lancia Delta III T-jet 120 KM ORO


Na górę
Post: 16 cze 2018, 22:58 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 12 cze 2018, 18:50
Posty: 3
Imię: lukasz
Ok dzieki za info ale dla czego nie pokazuje spalania 2012r trip a jest tylko czas odległość i śr oredkosc to samo trip b


Na górę
Post: 16 cze 2018, 23:01 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 12 cze 2018, 18:50
Posty: 3
Imię: lukasz
Nawet spalania benzyny nie pokaze? zgadza sie gaz jest fabryczny


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
[ GZIP: Off ]