Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 18 gru 2017, 07:55

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
Post: 09 sty 2016, 14:54 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2007, 00:00
Posty: 172
Lokalizacja: Katowice
Witam

Od zeszłego tygodnia od czasu pojawienia się mrozów mam czasami problem z czujnikami parkowania, na desce tam gdzie pojawia się pomarańczowa śnieżynka od temperatury pokazuje mi się również na pomarańczowo symbol uszkodzonego czujnika parkowania i na wyświetlaczu napis: pomoc w parkowaniu niedostępna.
Po jakimś czasie znowu wszystko działa, podejrzewam że robi się jakieś zwarcie na którymś z czujników, co ciekawe "magic parking" cały czas działa, czy ktoś miał podobne objawy?

_________________
http://www.albaniaforum.pl/ Forum na temat turystyki w Albanii


Ostatnio zmieniony 09 sty 2016, 16:31 przez Dudi, łącznie zmieniany 2 razy.
Tytułujemy zgodnie z zasadami - poprawiłem./stabraf/


Na górę
 Tytuł:
Post: 09 sty 2016, 19:02 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 04 wrz 2015, 16:51
Posty: 161
Imię: Przemysław
Lokalizacja: Tarnów
A śnieg jest?

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Tytuł: Re:
Post: 09 sty 2016, 19:48 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2007, 00:00
Posty: 172
Lokalizacja: Katowice
Cytuj:
A śnieg jest?

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
No generalnie jest śnieg, a co?

_________________
http://www.albaniaforum.pl/ Forum na temat turystyki w Albanii


Na górę
Post: 10 sty 2016, 10:45 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 04 wrz 2015, 16:51
Posty: 161
Imię: Przemysław
Lokalizacja: Tarnów
Może przykryte śniegiem czujniki parkowania :)


Na górę
Post: 10 sty 2016, 15:49 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2007, 00:00
Posty: 172
Lokalizacja: Katowice
Czy do czujników można się jakoś od zewnątrz dostać, czy trzeba zderzak ściągać, myślę że gdzieś się dostała woda i jakieś zwarcie się robi.

_________________
http://www.albaniaforum.pl/ Forum na temat turystyki w Albanii


Na górę
Post: 10 sty 2016, 19:13 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 gru 2007, 00:00
Posty: 344
Imię: Artur
Lokalizacja: dominowo
Witam,miałem to samo.U mnie nie łączyła kostka na centralce która znajduje się na prawym tylnym nadkolu.Tak więc zacznij od tego bo dostęp do czujników to masakra i bez demontażu zderzaka raczej się nie obejdzie.
Pozd Jenks

_________________
lancia lybra intensa 2,4jtd-sprzedana
lancia delta III platinum 2,0 M-jet 2010r-użytkowana


Na górę
Post: 10 sty 2016, 20:48 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2007, 00:00
Posty: 172
Lokalizacja: Katowice
Cytuj:
Witam,miałem to samo.U mnie nie łączyła kostka na centralce która znajduje się na prawym tylnym nadkolu.Tak więc zacznij od tego bo dostęp do czujników to masakra i bez demontażu zderzaka raczej się nie obejdzie.
Pozd Jenks
mając na myśli prawe tylne nadkole myślisz o stronie wewnętrznej którą widzimy po otworzeniu bagażnika?

_________________
http://www.albaniaforum.pl/ Forum na temat turystyki w Albanii


Na górę
Post: 11 sty 2016, 10:29 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 gru 2007, 00:00
Posty: 344
Imię: Artur
Lokalizacja: dominowo
Dokładnie tak


Na górę
Post: 18 cze 2017, 18:04 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 08 maja 2015, 17:05
Posty: 12
Imię: Piotr
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Panowie można prosić jakieś zdjęcie, mam ten sam problem i jak ściągam tą osłonkę mam tylko jedną wtyczkę z 3 kablami.


Na górę
Post: 07 wrz 2017, 21:09 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 sty 2008, 00:00
Posty: 90
Lokalizacja: prawie OPOLE
u mnie padła wiązka od czujników... 65 tys przebiegu - trochę szybko


Na górę
Post: 24 lis 2017, 18:42 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 08 maja 2015, 17:05
Posty: 12
Imię: Piotr
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Witam,

Mam podobny problem, właśnie wróciłem od drugiego już elektryka który nie może się podpiąć do sterownika czujników.
Może ktoś polecić kogoś z Śląska najlepiej okolice Dąbrowy Górniczej (ale podjadę już wszędzie), problem jest taki że z początku czujniki raz działały a raz nie aż w końcu przestały działać w ogóle.
O dziwo parktronik działa poprawnie.

Pozdrawiam,


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
[ GZIP: Off ]