Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 15 gru 2017, 16:52

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
Post: 29 lis 2014, 15:58 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 wrz 2005, 00:00
Posty: 2271
Lokalizacja: Radom woj. mazowieckie tel. 509728460
Witam

po naprawie jaką przeprowadzałem w Musie (musiałem odpiąć akumulator - demontaż poduchy) pojawił się problem jak w temacie.

Zapaliły się kontrolki i nie działa ESP, HillHolder i ASR.

najlepsze jest to że ten akumulator był odpinany 3 razy - z pierwszym razem też się tak zrobiło, ale wszystko wróciło do normy po ruszeniu i przejechaniu dosłownie 200m. Kontrolki zapaliły się, jak ruszyłem po chwili zaczęły migać i po tym zgasły i było OK.

Po drugim odpięciu też wyskoczyły - tylko że tu chyba ja zawiniłem - bo jak tylko wyjechałem z garażu i one zaczęły migać żeby się wyłączyć to wtedy zgasiłem silnik (bo wstawiałem drugi samochód do garażu) - no i po ponownym uruchomieniu "szlag sprawę trafił" - zapaliły się na stałe i teraz palą się cały czas.

Próbowałem jeszcze raz zrestartować kompa (odpiąłem akumulator na całą noc - przy okazji podpiąłem go pod prostownik), ale po podpięciu jest bez zmian.

Czy teraz jedynym wyjściem jest podpięcie pod Examinera i wykasowanie błędów - czy może da radę jakoś to zrobić inaczej.


Na górę
Post: 29 lis 2014, 18:40 
Offline
Lancisti
Lancisti
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 sty 2013, 22:02
Posty: 2031
Imię: andrzej
Lokalizacja: Nysa
Witam moim zdaniem pozostało tylko wykasować błędy :)

_________________
1. Lancia Kappa 2.0 dziewiąty cud świata.Była
2. Fiat Croma 1.9 Multi-Jet 150KM, BYŁA
3. Lancia Lybra 1,8 ben. sedan


Na górę
Post: 30 lis 2014, 11:07 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 wrz 2005, 00:00
Posty: 2271
Lokalizacja: Radom woj. mazowieckie tel. 509728460
No i właśnie tego się obawiałem.
Albo podjadę do FIAT-a na Examinera - dobrze że znajomy pracuje to może jakoś ulgowo policzą, albo kupię kabel i sam spróbuję.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
[ GZIP: Off ]