Musa - błąd ESP/HillHolder/ASR

Awatar użytkownika
Marcin_D
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 2306
Rejestracja: 21 wrz 2005, 00:00
Lokalizacja: Radom woj. mazowieckie tel. 509728460
Kontaktowanie:

Musa - błąd ESP/HillHolder/ASR

Postautor: Marcin_D » 29 lis 2014, 15:58

Witam

po naprawie jaką przeprowadzałem w Musie (musiałem odpiąć akumulator - demontaż poduchy) pojawił się problem jak w temacie.

Zapaliły się kontrolki i nie działa ESP, HillHolder i ASR.

najlepsze jest to że ten akumulator był odpinany 3 razy - z pierwszym razem też się tak zrobiło, ale wszystko wróciło do normy po ruszeniu i przejechaniu dosłownie 200m. Kontrolki zapaliły się, jak ruszyłem po chwili zaczęły migać i po tym zgasły i było OK.

Po drugim odpięciu też wyskoczyły - tylko że tu chyba ja zawiniłem - bo jak tylko wyjechałem z garażu i one zaczęły migać żeby się wyłączyć to wtedy zgasiłem silnik (bo wstawiałem drugi samochód do garażu) - no i po ponownym uruchomieniu "szlag sprawę trafił" - zapaliły się na stałe i teraz palą się cały czas.

Próbowałem jeszcze raz zrestartować kompa (odpiąłem akumulator na całą noc - przy okazji podpiąłem go pod prostownik), ale po podpięciu jest bez zmian.

Czy teraz jedynym wyjściem jest podpięcie pod Examinera i wykasowanie błędów - czy może da radę jakoś to zrobić inaczej.

Awatar użytkownika
andrzej1
Przedstawiciel Regionalny
Przedstawiciel Regionalny
Posty: 2251
Rejestracja: 05 sty 2013, 22:02
Imię: andrzej
Lokalizacja: Nysa

Re: Musa - błąd ESP/HillHolder/ASR

Postautor: andrzej1 » 29 lis 2014, 18:40

Witam moim zdaniem pozostało tylko wykasować błędy :)
1. Lancia Kappa 2.0 dziewiąty cud świata.Była
2. Fiat Croma 1.9 Multi-Jet 150KM, BYŁA
3. Lancia Lybra 1,8 ben. sedan Była
4. Lancia Delta III 1.6 Platino od Dawida

Awatar użytkownika
Marcin_D
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 2306
Rejestracja: 21 wrz 2005, 00:00
Lokalizacja: Radom woj. mazowieckie tel. 509728460
Kontaktowanie:

Re: Musa - błąd ESP/HillHolder/ASR

Postautor: Marcin_D » 30 lis 2014, 11:07

No i właśnie tego się obawiałem.
Albo podjadę do FIAT-a na Examinera - dobrze że znajomy pracuje to może jakoś ulgowo policzą, albo kupię kabel i sam spróbuję.


Wróć do „Instalacja elektryczna”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości