Lancia Klub Polska
http://forum.lanciapolska.org/

Jak podłączyć kabel do diagnostyki?
http://forum.lanciapolska.org/viewtopic.php?f=175&t=54935
Strona 1 z 1

Autor:  wacia [ 24 sie 2012, 13:38 ]
Tytuł:  Jak podłączyć kabel do diagnostyki?

Witam zakupiłem sobie kabelek do diagnostyki Lancii http://viaken.pl/pl/diagnoza-fiat/inter ... -obd2.html, i niestety nie wiem jak się zabrać do tego żeby działał... po podpięciu go pokazuje mi że "Pin 1 nie istnieje".... nie bardzo ogarniam co zrobić żeby działało... mógłby ktoś pomóc??

Autor:  Kris [ 24 sie 2012, 13:41 ]
Tytuł:  Re: Jak podłączyć kabel do diagnostyki?

Jeśli chcesz sprawdzać ABS to musisz wyciągnąć wtyczkę z gniazda w aucie, przełączyć się na 1 (przełącznik na wtyczce) i włożyć wtyczkę do gniazda. Potem odpalasz łączenie przez FES i powinno Ci się połączyć

Autor:  wacia [ 24 sie 2012, 13:43 ]
Tytuł:  Re: Jak podłączyć kabel do diagnostyki?

A co w przypadku sprawdzenia silnika, przebiegu, błędów itp??

Autor:  kornel_95 [ 24 sie 2012, 13:44 ]
Tytuł:  Re: Jak podłączyć kabel do diagnostyki?

Do kabla dostałaś płytę o ile się nie mylę z zgodnie z instrukcją na niej musisz sterowniki zainstalować na taki system jak posiadasz :)

Autor:  wacia [ 24 sie 2012, 13:49 ]
Tytuł:  Re: Jak podłączyć kabel do diagnostyki?

kornel_95 pisze:
Do kabla dostałaś płytę o ile się nie mylę z zgodnie z instrukcją na niej musisz sterowniki zainstalować na taki system jak posiadasz :)
Tak, dostałem płytkę, z tym że z niem nie wiele rozumiem...:/

Autor:  kornel_95 [ 24 sie 2012, 13:55 ]
Tytuł:  Re: Jak podłączyć kabel do diagnostyki?

Jak odpalisz płytkę w laptopie to tam jest instrukcja jak zainstalować sterowniki i ustawić program oraz kabel ...
A sterownik musi być ten który będzie działać na twoim systemie...

Autor:  Kris [ 24 sie 2012, 14:19 ]
Tytuł:  Re: Jak podłączyć kabel do diagnostyki?

http://www.ftdichip.com/Drivers/VCP.htm - tu masz najnowsze sterowniki
Instalujesz je zgodnie ze swoim systemem
Podłączasz kabelek do USB
powinno Ci wykryć nowe urządzenie itp.
w menadżerze urządzeń windowsa wchodzisz w porty COM i LPT
jeśli tam się znajduje Twój kabelek to już jest połowa sukcesu :)

Autor:  piterstilo [ 24 sie 2012, 16:54 ]
Tytuł:  Re: Jak podłączyć kabel do diagnostyki?

wacia pisze:
Witam zakupiłem sobie kabelek do diagnostyki Lancii http://viaken.pl/pl/diagnoza-fiat/inter ... -obd2.html, i niestety nie wiem jak się zabrać do tego żeby działał... po podpięciu go pokazuje mi że "Pin 1 nie istnieje".... nie bardzo ogarniam co zrobić żeby działało... mógłby ktoś pomóc??

Ten właśnie kabelek, chcę niebawem zakupić. Ale bezpośrednio w sklepie, w Krakowie.
Dobrze,że na pomoc Krisa można zawsze liczyć.

Strona 1 z 1 Strefa czasowa UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/