Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 13 lis 2018, 3:52

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
PostDodany: 08 mar 2012, 22:16 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 cze 2010, 22:12
Posty: 2039
Skype: marcin.kasinski82
Imię: Marcin
Lokalizacja: Opatów/świętokrzyskie
Witaj,
jeden drugi będzie ok.Tylko jak chcesz Kappe,to musisz mieć przejściówkę na 3piny.
Ten jest pod OBDII.

_________________
dwa cztery benzyna..ale zjadająca LPG :)
Obrazek
Moja Kappa
Obrazek


Na górę
PostDodany: 08 mar 2012, 22:40 
conway87 pisze:
Panowie planuje zakupic interfejsik diagnostyczny, ale nie wiem czy te z allegro beda ok?
Który mam wybrać?
-link1
-link2
Czy ktoryś z tych bedzie ok?
Prosze o podpowiedz
Tak jak piszą obaj sprzedający jeden i drugi to samo ogarnia.


Na górę
   
PostDodany: 08 mar 2012, 22:59 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 lis 2011, 20:00
Posty: 236
Imię: Kamil
Lokalizacja: Krośniewice
chodzi mi do lybry 1.9 jtd bedzie ok?


Na górę
PostDodany: 08 mar 2012, 23:24 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 cze 2010, 22:12
Posty: 2039
Skype: marcin.kasinski82
Imię: Marcin
Lokalizacja: Opatów/świętokrzyskie
Tak.

_________________
dwa cztery benzyna..ale zjadająca LPG :)
Obrazek
Moja Kappa
Obrazek


Na górę
PostDodany: 08 mar 2012, 23:26 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 lis 2011, 20:00
Posty: 236
Imię: Kamil
Lokalizacja: Krośniewice
dzieki


Na górę
PostDodany: 12 mar 2012, 13:25 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 lis 2011, 20:00
Posty: 236
Imię: Kamil
Lokalizacja: Krośniewice
jeszcze jedno pytanko, rozumiem że autka np vw audi tez bede mogl podpiac jeżeli będe miał odpowiedni programik?


Na górę
PostDodany: 12 mar 2012, 16:51 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 lis 2011, 20:00
Posty: 236
Imię: Kamil
Lokalizacja: Krośniewice
a ma moze ktos jakiegos keygena do fiat ecuscan?


Na górę
PostDodany: 12 mar 2012, 17:44 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 lis 2009, 0:06
Posty: 2543
Imię: Dominik
Lokalizacja: Dębica, podkarpackie
conway87 pisze:
a ma moze ktos jakiegos keygena do fiat ecuscan?
Tu na pewno czegoś takiego jak keygen nie uświadczysz.
Demo Ci nie wystarcza ?
To kup pełną wersję - 200 zł tylko i masz spokój święty.
Tu masz link :link:

_________________
Diagnostyka, Tuning JTD, JTDm, TDI, HDI, CDI, HGW...tel: 661-104-166
Modyfikacje softu (chiptuning) także po przesłaniu sterownika, DPF, Immo itp.
Lancia K 2.4 JTD z sześciobiegowym manualem
Obrazek


Na górę
PostDodany: 20 mar 2012, 18:32 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 lis 2011, 20:00
Posty: 236
Imię: Kamil
Lokalizacja: Krośniewice
Właśnie dostałem interfejs, i teraz mam pytanie jak odpalam program fes i wlacze wyszukiwanie interfejsow to nic mi nie znajduje. Co mam zrobić?


Na górę
PostDodany: 20 mar 2012, 19:27 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 29 mar 2010, 8:18
Posty: 34
Skype: w84ufree
Lokalizacja: Pszów
Przyłączę się do pytań, ten interfejs, http://allegro.pl/elm-327-bluetooth-bez ... 35639.html na Bluetooth'a , czy ktoś sprawdzał? chciałbym mieć możliwość przez smartphona z androidem podłączyć się do Lyberki tym softem https://play.google.com/store/search?q= ... bd+&c=apps
np. [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8w37ICwn ... re=related[/youtube]

_________________
Nie ma złych samochodów, są tylko kiepscy kierowcy...
Obrazek


Na górę
PostDodany: 20 mar 2012, 20:04 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 gru 2007, 0:00
Posty: 4470
Imię: Tomczysław ;)
Lokalizacja: Kwidzyn/Świecie
conway87 pisze:
Właśnie dostałem interfejs, i teraz mam pytanie jak odpalam program fes i wlacze wyszukiwanie interfejsow to nic mi nie znajduje. Co mam zrobić?
A skonfigurowałes odpowiednio port COM?

Może masz inny COM ustawiony w programie a pod innym się zainstalował w Windzie. O ile go w ogóle zainstalowałeś ;)

_________________
Są: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Delta 2,0 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205


Na górę
PostDodany: 20 mar 2012, 20:19 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 lis 2011, 20:00
Posty: 236
Imię: Kamil
Lokalizacja: Krośniewice
no zainstalowalem sterowniki, i w mengerze wyskakuje com9


Na górę
PostDodany: 20 mar 2012, 21:18 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 lis 2011, 20:00
Posty: 236
Imię: Kamil
Lokalizacja: Krośniewice
i teraz udalo sie podlaczyc, łączy sie z airbag i abs, a nie chce sie łączyc z ecu. W czym może być problem?


Na górę
PostDodany: 20 mar 2012, 21:27 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 gru 2007, 0:00
Posty: 4470
Imię: Tomczysław ;)
Lokalizacja: Kwidzyn/Świecie
Trudno powiedzieć.

Masz w Lybrze złącze OBD czy jeszcze starego typu, takie 3-pinowe?

Jak 3-pinowe i masz interfejs z przełącznikiem to wszystko się komunikuje w pozycji jak dla silnika (sprawdzone na Kappie i Delcie).

Jak masz już OBD to powinno chodzić tak jak na przełączniku, tzn. sprawdzając ABS musisz dać przełącznik na ABS itd. Jeśli tak robisz a nie działa to Ci więcej nie pomogę :(

Próbuj do skutku, czasem dopiero za którymś razem łapie połączenie.

_________________
Są: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Delta 2,0 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205


Na górę
PostDodany: 20 mar 2012, 21:42 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 lis 2011, 20:00
Posty: 236
Imię: Kamil
Lokalizacja: Krośniewice
no teraz mi raz zlapal abs i poduszki a pozniej tylko abs, mam obd i przelaczam tak jak na przelaczniku. Na dole wyskakiwalo mi ze za duze opoznienia, jak byl polaczony z abs. A może mi coś blokowac port w laptopie czy cos takiego?


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl