Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 18 cze 2019, 11:09

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3
Autor Wiadomość
PostDodany: 20 mar 2012, 22:00 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 gru 2007, 0:00
Posty: 4594
Imię: Tomczysław ;)
Lokalizacja: Kwidzyn/Świecie
Te opóźnienia to normalne, też tak mam.

Musisz uzbroić się w cierpliwość i próbować aż złapiesz stabilne połączenie. Nic więcej nie pomogę.

Czasem pomaga tradycyjny restart kompa ;)

_________________
Są: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Delta 2,0 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205


Na górę
PostDodany: 20 mar 2012, 22:07 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 lis 2011, 20:00
Posty: 236
Imię: Kamil
Lokalizacja: Krośniewice
poprubuje, a tam w ustawieniach portu w menagerze urzadzen sie cos nie przestawia?


Na górę
PostDodany: 21 mar 2012, 9:49 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 gru 2007, 0:00
Posty: 4594
Imię: Tomczysław ;)
Lokalizacja: Kwidzyn/Świecie
Ustawia się, ale powinieneś dostać instrukcję do interfejsu jakie wartości poustawiać.

_________________
Są: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Delta 2,0 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205


Na górę
PostDodany: 21 mar 2012, 11:39 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 lis 2011, 20:00
Posty: 236
Imię: Kamil
Lokalizacja: Krośniewice
ustawilem w menagerze zadan port com na com1 i czas opoznien na 1 tak bylo w polski vag, zobaczymy czy pomoze w fes


Na górę
PostDodany: 21 mar 2012, 12:02 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 kwie 2008, 0:00
Posty: 46
Imię: Adam
Lokalizacja: Włoszczowa
conway87 pisze:
i teraz udalo sie podlaczyc, łączy sie z airbag i abs, a nie chce sie łączyc z ecu. W czym może być problem?
Mam ten sam interfejs i miałem ten sam problem - auto Lancia lybra 1,9 JTD '2000.

Stare wersje FES mają problem właśnie z ECU, działa tylko na najnowszej wersji FES i chyba przy odpalonym silniku.
Wystarcza darmowa wersja do pobrania bez problemu w necie.

Ja mam problem z innymi programami, bo tylko FiatECUScan na tym chodzi, VCDS-lite, VAG itd. nie chodzą z Lybrą.
Może ktoś na forum orientuje się jaki jeszcze program poza FES pójdzie przy tym interfejsie z Lybrą ?


Na górę
PostDodany: 21 mar 2012, 12:32 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 lis 2011, 20:00
Posty: 236
Imię: Kamil
Lokalizacja: Krośniewice
no mam najnowsza wersje fes chyba 3.4.2 noi lipa jest


Na górę
PostDodany: 21 mar 2012, 13:05 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 kwie 2008, 0:00
Posty: 46
Imię: Adam
Lokalizacja: Włoszczowa
spróbuj takie ustawienia :
- prędkość wirtualnego portu COM 9600
- Wielkość transferu 1024 lub 4096.
- Czas opóźnienia ma być ustawiony na 16 lub 1.
- nr portu com zmienić na com4
- naturalnie zmieniasz przełącznik na KKL/engine do diagnozy silnika

Jak już to nie pójdzie, to spróbuj może podczepić ten interfejs do innego kompa lub auta.
Albo kontakt ze sprzedawcą, że są problemy - może coś podpowie.


Na górę
PostDodany: 21 mar 2012, 13:31 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 lis 2011, 20:00
Posty: 236
Imię: Kamil
Lokalizacja: Krośniewice
a gdzie predkosc wirtualnego transfery ustawic?


Na górę
PostDodany: 21 mar 2012, 13:40 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 kwie 2008, 0:00
Posty: 46
Imię: Adam
Lokalizacja: Włoszczowa
conway87 pisze:
a gdzie predkosc wirtualnego transfery ustawic?
W XP - panel sterowania/system/menedżer urządzeń
Szukasz tam swojego interfejsu, we właściwościach masz ustawienia portu
1 pozycja to - Liczba bitów na sekundę i tu ustawiasz 9600


Na górę
PostDodany: 21 mar 2012, 14:40 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 lis 2011, 20:00
Posty: 236
Imię: Kamil
Lokalizacja: Krośniewice
mam win 7
no to mam ustawone tak jak mowisz 9600


Na górę
PostDodany: 23 mar 2012, 12:16 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 lis 2011, 20:00
Posty: 236
Imię: Kamil
Lokalizacja: Krośniewice
Wreszcie udało sie połączyć, czas opoznien zmieniłem na1 a port com9 na com1 i pomogło. Dzięki za podpowiedzi, a gdzie moge znaleźć kody błędów?


Na górę
PostDodany: 23 mar 2012, 13:51 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 lut 2012, 23:58
Posty: 496
Imię: Bartek
Lokalizacja: Warszawa
conway87 pisze:
a gdzie moge znaleźć kody błędów?
o TU ;)

_________________
Była: Lybra 1.8 LPG, Lybra 2.4jtd CF3 - 2000r
Jest: Alfa Romeo 156SW 2.5 V6


Na górę
PostDodany: 03 cze 2012, 13:15 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 05 kwie 2012, 19:52
Posty: 188
Imię: Michał
Lokalizacja: Białystok
wie ktoś czym się podłączyć to aktywnego zawieszenia w Kappie? Są jakieś domowe sposoby czy tylko serwis?


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl