Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 27 cze 2019, 8:23

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
PostDodany: 05 wrz 2011, 0:12 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 14 mar 2011, 15:26
Posty: 1155
Imię: Jan
Lokalizacja: Poznań
Cóż Towarzystwo sądzi o tym? Ma to sens czy podarować sobie? Pytam pod kątem Lybra/Thesis.

http://moto.allegro.pl/interfejs-diagno ... 06665.html

_________________
Jash

THESIS 2.4 150KM - Obrazek
LYBRA 2.4 140KM - Obrazek


Na górę
PostDodany: 05 wrz 2011, 9:16 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 cze 2007, 0:00
Posty: 225
Imię: Ted
Lokalizacja: Kacwin
Jeśli sie nie myle tu masz to samo

http://allegro.pl/interfejs-vag-kkl-usb ... 10930.html

ja mam tez za 40 zł i jestem zadowolony, są pewnie jeszcze tansze i penie tez w pełni sprawnie działające

do tego należy dokupić odapter na 3 piny
http://allegro.pl/adapter-z-gniazda-obd ... 57005.html

razem wszystko wyjdzie ciut taniej :)


program fiatecuscan jest dostepny ze strony strony producenta za darmo

dla własnych potrzeb taki zestawik w zupełności wystarcza

_________________
Lancia Kappa SW 2.4 JTD Pininfarina ;)


Na górę
PostDodany: 05 wrz 2011, 20:32 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 lis 2008, 0:00
Posty: 143
Skype: lordabarth
Imię: Michał
Lokalizacja: Wolbrom
Do Thesis i Lybry nie potrzeba przejściówki na 3 pin-y a adaptery(na rysunku Typ1,2 i 3) do zdiagnozowania poszczególnych układów.Do Thesis potrzeba jeszcze interface ELM do podłączenia do np. lini CAN.

OBRAZEK KLIKANY

Obrazek


Na górę
PostDodany: 30 paź 2011, 12:44 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 kwie 2008, 0:00
Posty: 46
Imię: Adam
Lokalizacja: Włoszczowa
Kupiłem ten interface niebieski z przełącznikiem od Viakena - VAGKKL+FIATECUSCAN do Lybry1,9 JTD.
Darmowy program Fiatecuscan 3,3 niby działa, ale często mam komunikat że zbyt duże opóźnienie. Testy żeby wykonać to trzeba próbować kilka razy aż do skutku. Oczywiście ustawienia portu zgodne z instrukcją.Nie wiem w czym jest problem.
W programach VAG-COM i VCDS występuje problem z jakimkolwiek testem, jak by nie widział interfejsu.
Pisze że port ok, ale że interfejs nie podłączony a podłączony na pewno i dioda świeci, czyli napięcie na OBDII jest.
Port tez musi być dobrze ustawiony skoro fiatecuscan działa i widzi interfejs.
W tych programach chyba są potrzebne jakieś dodatkowe ustawienia. w instrukcji znalazłem tylko do silników TDI, a jak ustawić do JTD ?
Może ktoś miał z tym styczność i wie jak sobie z tym poradzić


Na górę
PostDodany: 31 paź 2011, 0:29 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 14 mar 2011, 15:26
Posty: 1155
Imię: Jan
Lokalizacja: Poznań
Hm, ja też zakupiłem do viakena i nie mam problemów ze zdiagnozowaniem Lybry i Thesisa. Oczywiście bawię się na fiatecuscan. Ba, nawet sobie pomiary robię i cieszę jak dziecko. Tylko myślę nad zakupieniem pełnej wersji FES. Pełnia możliwości.

_________________
Jash

THESIS 2.4 150KM - Obrazek
LYBRA 2.4 140KM - Obrazek


Na górę
PostDodany: 07 lis 2011, 13:16 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 gru 2007, 0:00
Posty: 4594
Imię: Tomczysław ;)
Lokalizacja: Kwidzyn/Świecie
A ja mam kłopot.

Zakupiłem nie u viakena, ale e-volta identyczny kabel z przełącznikiem 4- położeniowym oraz przejściókę na 3 piny :link:.

Problem polega na tym, że ani ECUScan 2.6 ani 3.2 nie chce mi się połączyć z niczym innym niż silnik.

Bez problemu połączyłem się z silnikiem Bravy 100 16V '99, Delty 1,8 VVT '97 oraz Kappy 20VT '00 natomiast nie ma szans na obu wersjach programu z uzyskaniem połączenia z ABS w Delcie czy Kappie ani z poduszkami w Kappie.

Co może byc tego przyczyną?

_________________
Są: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Delta 2,0 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205


Na górę
PostDodany: 07 lis 2011, 13:50 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 cze 2009, 21:31
Posty: 1390
Lokalizacja: Warszawa
Nie chcę lamerzyć bo nie pamiętam ale przypadkiem w Kappie moduł ABS nie podpinało się po stronie pasażera z przodu ?

_________________
Były :
Kappa TDS, Kappa 2.0 20vt, Kappa JTD


Na górę
PostDodany: 07 lis 2011, 14:36 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 lut 2008, 0:00
Posty: 8449
Imię: Andrzej
Lokalizacja: Nowy Sącz
lulu85 pisze:
Nie chcę lamerzyć bo nie pamiętam ale przypadkiem w Kappie moduł ABS nie podpinało się po stronie pasażera z przodu ?
ABS pod maską przy skrzynce bezpieczników na nadkolu, a poduchy przy nogach pasażera po lewej za klapką ;)

_________________
Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE ;)
Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)


Na górę
PostDodany: 07 lis 2011, 15:23 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 cze 2009, 21:31
Posty: 1390
Lokalizacja: Warszawa
Ano tak mi coś świtało że problem nie leży we wtyku silnikowym :lol:

_________________
Były :
Kappa TDS, Kappa 2.0 20vt, Kappa JTD


Na górę
PostDodany: 07 lis 2011, 19:05 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 25 paź 2009, 8:28
Posty: 504
Imię: Maciej
Lokalizacja: Koźmin Wlkp.
A ja mam jeszcze takie samo gniazdo w bagażniku, na nadkolu, po prawej stronie...

Z czym tam można się połączyć ???

Pozdrawiam. Maciej.

_________________
Lancia Kappa 3.0 V6 1998r.
Lancia ypsilon 1.4 12V 1996r.


Na górę
PostDodany: 07 lis 2011, 19:33 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 lut 2008, 0:00
Posty: 8449
Imię: Andrzej
Lokalizacja: Nowy Sącz
...z dojazdówką :lol:
A tak poważnie to ja nie wiem ;)

_________________
Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE ;)
Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)


Na górę
PostDodany: 08 lis 2011, 13:32 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 gru 2007, 0:00
Posty: 4594
Imię: Tomczysław ;)
Lokalizacja: Kwidzyn/Świecie
Nie przypadkiem z zawieszeniem, jeśli ma się to regulowane?

A ja dostałem wskazówkę od firmy, od której kabel zakupiłem, żeby łączyć się z wszystkim w jednej pozycji przełącznika (jak do silnika) o ile są to auta sprzed roku 2000 i o dziwo udało mi się uzyskać połączenie z ABS w Deltolocie :)

Co prawda co chwilę przerywa, ale może to wina napięcia poniżej 12v na akumulatorze?

_________________
Są: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Delta 2,0 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205


Na górę
PostDodany: 08 lis 2011, 13:48 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 lut 2008, 0:00
Posty: 8449
Imię: Andrzej
Lokalizacja: Nowy Sącz
Jak masz przejściówkę na 3-pin to faktycznie się nie przełącza ;)

_________________
Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE ;)
Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)


Na górę
PostDodany: 08 lis 2011, 15:29 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 gru 2007, 0:00
Posty: 4594
Imię: Tomczysław ;)
Lokalizacja: Kwidzyn/Świecie
Mam przejściówkę 3-pin.

A inaczej się da, skoro są 3 pinowe wtyczki w samochodach??

_________________
Są: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Delta 2,0 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205


Na górę
PostDodany: 08 mar 2012, 21:30 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 lis 2011, 20:00
Posty: 236
Imię: Kamil
Lokalizacja: Krośniewice
Panowie planuje zakupic interfejsik diagnostyczny, ale nie wiem czy te z allegro beda ok?
Który mam wybrać?
-link1
-link2
Czy ktoryś z tych bedzie ok?
Prosze o podpowiedz


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl