Lancia Klub Polska
http://forum.lanciapolska.org/

Sprzęt do diagnostyki i kasowania błędów za 50 Pln
http://forum.lanciapolska.org/viewtopic.php?f=175&t=36971
Strona 5 z 7

Autor:  thermano [ 05 maja 2011, 18:22 ]
Tytuł:  Re: Sprzęt do diagnostyki i kasowania błędów za 50 Pln

declamer pisze:
Więc polecam Ci ELM-a. Nie ma uniwersalnego interfejsu do wszystkiego ale jednak ELM jest bardziej uniwersalny i na niego są też ciekawsze programy do diagnostyki np PCMSCAN. Ja mam Fiaty w rodzinie więc zakupiłem sobie VAG-a z przełącznikiem i na razie próbuje go odpalić... (błąd Latency too high). Z tego co pamiętam przy ELM-ie nie miałem takich problemów...
Ale ELM z programami też Fiaty obskoczy dokładnie jak VAG + FES ?

Autor:  Kris [ 05 maja 2011, 20:13 ]
Tytuł:  Re: Sprzęt do diagnostyki i kasowania błędów za 50 Pln

thermano pisze:
declamer pisze:
Więc polecam Ci ELM-a. Nie ma uniwersalnego interfejsu do wszystkiego ale jednak ELM jest bardziej uniwersalny i na niego są też ciekawsze programy do diagnostyki np PCMSCAN. Ja mam Fiaty w rodzinie więc zakupiłem sobie VAG-a z przełącznikiem i na razie próbuje go odpalić... (błąd Latency too high). Z tego co pamiętam przy ELM-ie nie miałem takich problemów...
Ale ELM z programami też Fiaty obskoczy dokładnie jak VAG + FES ?
Tak

Autor:  s0bel [ 16 maja 2011, 19:01 ]
Tytuł:  Re: Sprzęt do diagnostyki i kasowania błędów za 50 Pln

Witam jestem po wymianie silnika i mam w ogole parę błędów do wykasowania.
Chce sobie kupić Kabel i sciągnąć odpowiedni program.Nie jestem nowicjuszem w sprawach informatycznych, jednak nie do końca rozumiem jak sie odbywa to kasowanie błędów.
Byłby ktoś skory mi pomóc ewentualnie powysyłać linki do jakiś tutoriali jak to zrobić?
Wiem że trochę tych błędów mam a jak dzwoniłem do fachowców to chcą 100 pln od błędu : OOOO

Autor:  Kris [ 16 maja 2011, 21:07 ]
Tytuł:  Re: Sprzęt do diagnostyki i kasowania błędów za 50 Pln

Ściagnij sobie Fiat Ecu Scan, kup interfejs ELM i przejściówkę na 3piny. Poszukaj wtyku diagnostycznego i to tyle. W FES masz zakładkę z błędami, tam naciskasz clear errors czy jakoś tak i to wszystko. Być może pojawią Ci się błędy ponownie - nic Ci nie da kasowanie błędu jeśli nie usuniesz przyczyny powstania błędów.

Autor:  stabraf [ 25 maja 2011, 14:29 ]
Tytuł:  Re: Sprzęt do diagnostyki i kasowania błędów za 50 Pln

Panowie specjaliści. Połączyłem się z moim serduchem i pokazało takie dwa błędy:
Załącznik:
błędy.JPG
błędy.JPG [ 75.88 KiB | Przejrzano 6435 razy ]
Widzę jedno zwarcie do masy i przerwany przewód ?
Od czego zacząć poszukiwania tych usterek? Przy okazji hodometr wskazał przebieg 417 kkm, a na blacie jest 231 :lol:
Z góry dzięki za odpowiedzi ;)

Autor:  luki [ 25 maja 2011, 14:55 ]
Tytuł:  Re: Sprzęt do diagnostyki i kasowania błędów za 50 Pln

Co sądzicie o zakupie takiego zestawu :link: Chcę kupić taki interfejs, żebym mógł podłączyć Kapcia 2.4 benz z 1999 i Punto 1.2 z 2004. Będzie hulać?

Autor:  annubis17 [ 25 maja 2011, 20:59 ]
Tytuł:  Re: Sprzęt do diagnostyki i kasowania błędów za 50 Pln

Z racji tego, że zamówiłem sobie kabelek do podłączania Lancii do kompa, mam do was prośbę. Wtyczke 3 pinową wpinamy do gniazda diagnostycznego pod kierownicą, ale te dwa krokodylki gdzie? Mase to jeszcze się znajdzie, ale +12V to gdzie dać?

Autor:  stabraf [ 25 maja 2011, 22:28 ]
Tytuł:  Re: Sprzęt do diagnostyki i kasowania błędów za 50 Pln

Ja sobie zrobiłem wtyczkę do gniazda zapalniczki z krótkim kablem plusowym.

Autor:  annubis17 [ 25 maja 2011, 22:43 ]
Tytuł:  Re: Sprzęt do diagnostyki i kasowania błędów za 50 Pln

A jeszcze powiedzcie mi takie coś, łączyć się z komputerem jak jest silnik uruchomiony, czy jak zapłon tylko włączony czy jak?

Autor:  michalkrk [ 25 maja 2011, 22:57 ]
Tytuł:  Re: Sprzęt do diagnostyki i kasowania błędów za 50 Pln

Łączy się na zapłonie lub w trakcie pracy. Jeden krokodylek do plusa przy aku jak jest długi (albo wszędzie tam skąd można wziąć 12V). Drugi krokodylek nie mam pojęcia. Masa we wtyczce 3 pinowej jest na środku.

Autor:  annubis17 [ 25 maja 2011, 23:04 ]
Tytuł:  Re: Sprzęt do diagnostyki i kasowania błędów za 50 Pln

michalkrk pisze:
Łączy się na zapłonie lub w trakcie pracy. Jeden krokodylek do plusa przy aku jak jest długi (albo wszędzie tam skąd można wziąć 12V). Drugi krokodylek nie mam pojęcia. Masa we wtyczce 3 pinowej jest na środku.
Dzięki ;) Za ten drugi krokodylek sorki, wcześniej widziałem wersje z dwoma krokodylkami, ale teraz jak patrzę na zdjecie to zamówiłem taki z jednym na plusa :D

Autor:  czachor [ 26 maja 2011, 10:47 ]
Tytuł:  Re: Sprzęt do diagnostyki i kasowania błędów za 50 Pln

Czym się praktycznie różnią te dwa kable oprócz ceny?
http://allegro.pl/najlepszy-najtanszy-v ... 64038.html (jest info, że to dla audi/vw..., ale z tego wątku zrozumiałem, że do lybry również pasuje?)
http://allegro.pl/interfejs-fiat-alfa-r ... 69537.html

Autor:  stabraf [ 26 maja 2011, 11:05 ]
Tytuł:  Re: Sprzęt do diagnostyki i kasowania błędów za 50 Pln

czachor pisze:
Czym się praktycznie różnią te dwa kable oprócz ceny?
http://allegro.pl/najlepszy-najtanszy-v ... 64038.html (jest info, że to dla audi/vw..., ale z tego wątku zrozumiałem, że do lybry również pasuje?)
http://allegro.pl/interfejs-fiat-alfa-r ... 69537.html
Ten droższy ma już wbudowany przełącznik :
Dzięki wbudowanemu przełącznikowi interfejs w pełni wykorzystuje wszystkie funkcje programu ECU SCAN
Ja dokładnie taki kupiłem i śmiga ;)

Autor:  zbyszek55 [ 30 maja 2011, 0:51 ]
Tytuł:  Re: Sprzęt do diagnostyki i kasowania błędów za 50 Pln

Witam
Szukam wykazu błędów air bag w programie Fiatecuscan,szczególnie nr 213.Taki błąd wyskoczył po podpięciu
interfejsu.
Pozdrowienia
Zbyszek55 z Bydgoszczy
Lancia Lybra sw 2,4 jtd

Autor:  annubis17 [ 30 maja 2011, 15:11 ]
Tytuł:  Re: Sprzęt do diagnostyki i kasowania błędów za 50 Pln

No dobra, a ja chcąc się połączyć, dowiaduję sie że mam niezarejestrowana wersje Fiat Ecu Scan i nie wiem teraz czym mogę się połączyć z autkiem :(
Pomozecie?

Strona 5 z 7 Strefa czasowa UTC+01:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/