Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 27 cze 2019, 8:40

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 91 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 57 Następna
Autor Wiadomość
PostDodany: 24 sie 2010, 18:19 
Temat wyczerpany aż nadto i każde dodatkowe tłumaczenie może z powodować zamęt, wystarczy uważnie czytać od początku a wszystko co najważniejsze już jest napisane i wystarczy to umiejętnie wykorzystać.


Na górę
   
PostDodany: 24 sie 2010, 22:37 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 30 maja 2010, 18:14
Posty: 213
Lokalizacja: wojciechów
XXX


Ostatnio zmieniony 25 sie 2010, 21:44 przez lybra1,9, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
PostDodany: 25 sie 2010, 15:16 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 10 kwie 2007, 0:00
Posty: 740
Czy ja dobrze widzę, że ten scan ma tylko w Kappie diagnostykę silnika w modelach poliftingowych? Wg. listy diag silnika pojawia się tylko po najechaniu na modele K'99 2.4; K'99 2.0; K'98 2.4 JTD. Czy ktoś testował czy skanuje się na tych profilach starsze modele z 3pinowymi wtykami?


Na górę
PostDodany: 25 sie 2010, 17:33 
mike_d pisze:
Czy ja dobrze widzę, że ten scan ma tylko w Kappie diagnostykę silnika w modelach poliftingowych? Wg. listy diag silnika pojawia się tylko po najechaniu na modele K'99 2.4; K'99 2.0; K'98 2.4 JTD. Czy ktoś testował czy skanuje się na tych profilach starsze modele z 3pinowymi wtykami?
Jest napisane 99 i wiemy dobrze model po liftingowy więc nie może się połączyć z wersją z 95, ostatnia seria "K" ma zupełnie inna instalacje, komputer i został tylko wtyk diagnostyczny bo jest to model "K".


Ostatnio zmieniony 26 sie 2010, 9:37 przez Dudi, łącznie zmieniany 2 razy.
Odpowiedź autoryzowana. Reszta dyskusji przeniesiona do działu nieporozumień.


Na górę
   
PostDodany: 13 wrz 2010, 15:57 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 10 mar 2009, 0:00
Posty: 454
Koledzy pilnie potrzebna full wersja EcuScan i poduszek powietrznych : beczy :
Proszę o namiary priv mail itp Dziękuje


Który ???:
http://allegro.pl/interfejs-do-grupy-va ... 16295.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://allegro.pl/vag409-pl-diagnostyka ... 82480.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://allegro.pl/interfejs-diagnostycz ... 15505.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://allegro.pl/kb1-interfejs-diagnos ... 63976.html" onclick="window.open(this.href);return false;


Ostatnio zmieniony 13 wrz 2010, 16:48 przez glad, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
PostDodany: 13 wrz 2010, 16:47 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 sie 2010, 19:41
Posty: 1231
Imię: Damian
Lokalizacja: Koszalin
A ja zapytam z takiej beczki, jaki potrzeba dokładnie kabel do mojej Lanci? I gdzie jest gniazdo do jego podłączenia?

_________________
Citroen XM 2.1D / Lancia Kappa 2.0 VIS


Na górę
PostDodany: 13 wrz 2010, 20:31 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 10 mar 2009, 0:00
Posty: 454
który brać ?

http://allegro.pl/diagnostyka-fiat-lanc ... 95310.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://allegro.pl/kabel-diagnostyczny-v ... 03395.html" onclick="window.open(this.href);return false;


Na górę
PostDodany: 13 wrz 2010, 21:23 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 30 maja 2010, 18:14
Posty: 213
Lokalizacja: wojciechów
Ten pierwszy dla majacych troche kasy lecz nie mających wiedzy/lub dla własnej wygody/
Ten drugi dla tych co maja wiedzę i lubia grzebać-tylko w tym przypadku musisz przepinać piny.
Ja kupiłem od jana kabel za 10PLN z mozliwością przepnania pinów.


Na górę
PostDodany: 13 wrz 2010, 21:35 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 sie 2010, 19:41
Posty: 1231
Imię: Damian
Lokalizacja: Koszalin
A gdzie jest to złącze w silniku? Bo to mój pierwszy samochód z ECU więc nie łapię tej zabawy ;)

_________________
Citroen XM 2.1D / Lancia Kappa 2.0 VIS


Na górę
PostDodany: 13 wrz 2010, 21:46 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 10 mar 2009, 0:00
Posty: 454
lybra1,9 pisze:
Ten pierwszy dla majacych troche kasy lecz nie mających wiedzy/lub dla własnej wygody/
Ten drugi dla tych co maja wiedzę i lubia grzebać-tylko w tym przypadku musisz przepinać piny.
Ja kupiłem od jana kabel za 10PLN z mozliwością przepnania pinów.

Mam wiedzę ale po co się grzebać i przepinać ?


Na górę
PostDodany: 13 wrz 2010, 21:57 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 30 maja 2010, 18:14
Posty: 213
Lokalizacja: wojciechów
Twój wybór Twoja wola.


Na górę
PostDodany: 14 wrz 2010, 1:33 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 sty 2008, 0:00
Posty: 26
Lokalizacja: Warszawa
annubis17 pisze:
A gdzie jest to złącze w silniku? Bo to mój pierwszy samochód z ECU więc nie łapię tej zabawy ;)
Musisz zajrzeć pod osłonę znajdującą się pod kolanami kierowcy, być może masz w niej z lewej strony taki mały schowek. Jest ona przykręcona trzema wkrętami z płaskimi, plastykowymi łbami( nie wystają). Gdy już się schylisz i odkręcisz wkręty płaskim śrubokrętem, to w prawym górnym rogu znajdziesz wetkniętą w zaślepkę trójpinową wtyczkę. Trzeba ją odbezpieczyć i wyciągnąć z tego niby gniazdka i można badać, o ile jest czym? : yesyes :


Na górę
PostDodany: 14 wrz 2010, 2:10 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 sty 2008, 0:00
Posty: 26
Lokalizacja: Warszawa
glad pisze:
lybra1,9 pisze:
Ten pierwszy dla majacych troche kasy lecz nie mających wiedzy/lub dla własnej wygody/
Ten drugi dla tych co maja wiedzę i lubia grzebać-tylko w tym przypadku musisz przepinać piny.
Ja kupiłem od jana kabel za 10PLN z mozliwością przepnania pinów.


Mam wiedzę ale po co się grzebać i przepinać ?
Coś chyba będziesz musiał, bo to co pokazujesz na Alle... nie w pełni Ci się przyda, a przynajmniej nie do końca wystarczy. Nie masz jak mniemam w swojej Kappie złącza OBDII, a takie interfejsy planujesz kupić. Do każdego z nich musisz dokupić kabel OBDII/3piny Fiat (ok. 40zł.). Radzę Ci jednak szukać czegoś co nie idzie po USB, a po RS232, czyli tzw. com-ie. O ile masz z takim portem laptopa, lub garaż, w który, postawisz Pc-ta. Lapka możesz kupić za niewiele więcej niż ten interface, a kompa postawić w ogródku! :D Oprogramowanie proste DOS, lub prosta winda np.98, lub wcześniejszy. Znajdź potrzebny Ci program i upewnij się u sprzedawcy, koniecznie przed zakupem interface-u, czy się to spasuje. Szukaj jak najtańszego, bo ich ceny są grubo przesadzone, a wsad materiałowy, to na prawdę grosze. A jeżeli masz kumpla majsterklepkę, elektronika, lub kumatego elektryka, to w necie, bez problemu, znajdziesz dobry schemat tego ustrojstwa. Obudowa też do kupienia, lub adaptacja jakiegoś pudełeczka. To wcale nie musi być w środku wtyku!


Na górę
PostDodany: 14 wrz 2010, 8:25 
Offline
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 sie 2007, 0:00
Posty: 12262
Lokalizacja: Stalowa Wola
vierov pisze:

Coś chyba będziesz musiał, bo to co pokazujesz na Alle... nie w pełni Ci się przyda, a przynajmniej nie do końca wystarczy. Nie masz jak mniemam w swojej Kappie złącza OBDII, a takie interfejsy planujesz kupić...
Kolega ma Lybre.

_________________
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair 170KM Distinctive
Fiat Fullback 2.4 MJ LuxNAV 180KM
Nysa Towos 522 '86 (do poprawek) / YAMAHA YZF-R6 (eeeeeeeRRRRRRrrrrr sześć)
Obrazek
Obrazek


Na górę
PostDodany: 12 gru 2010, 18:16 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 maja 2008, 0:00
Posty: 473
Skype: wacho_czk
Imię: Maciej
Lokalizacja: Czarnków PL/Norwich UK
Trochę odkopię temat.

Mam oryginalny Oplowski interfejs OP-COM (nie pytajcie skąd :D), pytanko, czy uda mi się za jego pomocą połączyć z centralką AirBag w Kappie 2.4 JTD z 2000 roku??

_________________
Historia:
Lancia Delta Volvo S40 Vauxhall Astra 1.6 8V
Teraźniejszość:
Lancia Kappa 2.4 JTD 2000r, FYM FY125-3A 2006r
Obrazek


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 91 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 57 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl