Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 13 lis 2018, 4:21

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
PostDodany: 08 sty 2010, 19:00 
Offline
Moderator Globalny
Moderator Globalny
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 sie 2007, 0:00
Posty: 10892
Lokalizacja: Lublin woj. Lubelskie
po podłączeniu trzeba włączyć zapłon - przynajmniej w Kappie czyli OBD1

_________________
Phedra 2.0 JTD
Delta Intergale 16v
Fulvia Coupe 1.3 S 1972
Delta 08 2.0 jtd
Fulvia Coupe 1.3S 1971
Beta Spider Zagato 1.6
Kappa Coupe 20VT nr 3119
Złota strzała Fiat 132 1,6 TC
Obrazek


Na górę
PostDodany: 08 sty 2010, 19:27 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 mar 2006, 0:00
Posty: 613
Lokalizacja: Warszawa
topcio1 pisze:
po podłączeniu trzeba włączyć zapłon - przynajmniej w Kappie czyli OBD1
dzięki, okazało się, że pomogło:
- ściągnięcie FTClean - Driver Removal Utility z FTClen i uruchomienie oczywiście
- ponowne zainstalowanie sterowników FTDI ze strony: FTDI


Teraz się bez problemu łączy, oczywiście po włączeniu zapłonu.
No i mam już pierwszy zonk. Były dwa błędy:
Kod:
P0380 - Glow Plug/Heater Cct (1)
Glow Plug/Heater Cct Malfunction
The reason for this fault is that ECU has received very low signal from the sensor. The fault is present now. Take appropriate action to fix this sensor fault. Dashboard warning light was not activated for this fault. 


P0235 - Boost Pressure (1)
Boost Pressure sensor A circuit malfunction
The reason for this fault is that ECU has received very low signal from the sensor. The fault is not detected now, but it is stored in memory. Clear fault codes, and observe for future appearance of the same fault. Dashboard warning light was activated for this fault. 

z czego po skasowaniu P0380 ponownie się pojawił po zapaleniu silnika :(
Już wiem, że to świece żarowe. Faktycznie po wymianie było dobrze, ale bardzo krótko, teraz mruga kontrolka świec po zapaleniu, ale to już na inny temat ;-)
Tak w ogóle to wielkie dzięki dla autora wątku, już dawno chciałem się pobawić takim skanerem, ale odwagi i konkretnej wiedzy mi brakowało ;-)

Pozdrawiam


Na górę
PostDodany: 03 lut 2010, 16:29 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 mar 2006, 0:00
Posty: 613
Lokalizacja: Warszawa
Z moją Lybrą 2.4 150KM działa, z Punto 1.9JTD 85KM działa, z Lybrą 2.4 140KM nie zadziałało :(
wersja FiatScan 1.6, czyli najnowsza.
Nie wiecie czym to można zdiagnozować?


Na górę
PostDodany: 04 kwie 2010, 22:15 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 08 paź 2008, 0:00
Posty: 1522
Imię: Piotrek
Lokalizacja: Wrocław
jest już wersja 2.0, może teraz ruszy

_________________
Autka jakie mi się przewineły: Hyundai Lantra 1.6, Lancia Lybra 2.4 JTD, Alfa Romeo 156 2.4 m-Jet, Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark, Lancia Delta 1.8i.e., Lancia Thesis 2.4 JTD.

Obecnie: Alfa Romeo 166 3.2, Fiat Stilo 1.9 JTD


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl