Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 17 cze 2019, 11:36

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Autor Wiadomość
PostDodany: 24 lip 2012, 15:11 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 16 lut 2010, 22:59
Posty: 2106
Lokalizacja: Tarnowskie Góry \ Regensburg DE
karolek9024 pisze:
Więc tak. podłączyłem teraz wszystko tak jak ma być i jest problem. Podłączyłem tylko przednie głośniki i jak przekręcam stacyjka wzmacniacz się włącza zaczyna buczeć, a z przednich głośników które tylko podłączyłem nic nie gra tylko buczą i pukają tzn. tak jakby bas z nich leciał ale to nie bas.Membrana chodzi ale bez dzwięku. Cóż to może być za problem. coś źle podłączyłem???
: gafa : o Matko ten wzmacniacz może pobrać około 20A, a ty go podłączasz na przewodach około 0,2 mm2. Jak tak dalej bedziesz robił to ci to wszystko sie spali :) Po pierwsze trzeba sprawdzić czy wzmacniacz już nie jest spalony :)

Czyli bierzesz akumulator przewód min 4mm2 i mierzysz czy na wyjściu nie ma napięcia stałego.

_________________
Thema SW 2.0 VIS, Thema 16VT MK III LX (dawca), Kappa 2.0 SW wel gruz :),Bravo 2.0 20V - jeszcze bez - VT, Y 1.2 8V :) Peugeot 206 cc :)


Na górę
PostDodany: 24 lip 2012, 15:15 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 lut 2012, 23:58
Posty: 496
Imię: Bartek
Lokalizacja: Warszawa
No to już inna inszość. Cały czas zakładam,że kolega dostał/kupił/znalazł sprawny wzmacniacz;)

_________________
Była: Lybra 1.8 LPG, Lybra 2.4jtd CF3 - 2000r
Jest: Alfa Romeo 156SW 2.5 V6


Na górę
PostDodany: 24 lip 2012, 15:16 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 24 lip 2012, 11:28
Posty: 22
Imię: karol
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Tak sprawny. To jak to teraz sprawdzić panowie???
Jasne że była podłączona. Z tyłu w głośnikach leciała muzyka z przodu te które były pod wzmaczniacz podpięte to było brzęczenie...


Ostatnio zmieniony 24 lip 2012, 23:39 przez stabraf, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie wal posta pod postem, tylko użyj funkcji "zmień".


Na górę
PostDodany: 24 lip 2012, 15:17 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 lut 2012, 10:17
Posty: 2387
Imię: Wojtek
Lokalizacja: Warszawa
Beez przesaaady:) jak ten wzmacniacz łyknie 20A to się zaraz potem rozpadnie na kawałki :P

przy 13,5v na normie DIN 45500 przy Thd 1% wychodzi po 85W na kanał w mostku czyli 170W/13,5v nam daje raptem 12,5 A:)
na 4 kanałach wychodzi po 35W (przy tych samych złożeniach) czyli 140W = 10,3 A.

Stara szkoła mówi o 1mm2 na 8A czyli jakieś tam 2-3mm2 powinny starczyć spokojnie dopóki nie będzie ciągnięte przez cały samochód.

_________________
BMW E39 Touring - 4,4 V8


Na górę
PostDodany: 24 lip 2012, 15:24 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 24 lip 2012, 11:28
Posty: 22
Imię: karol
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Czyli jest szansa że nie zjarałem tego??? Powiedzcie mi tylko czy dobrze to jest podłączone? Jak tak to zrobie to samo z grubszych kabli i zobaczymy. Czy inaczej to proponujecie zrobic?????


Na górę
PostDodany: 24 lip 2012, 15:28 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 lut 2012, 23:58
Posty: 496
Imię: Bartek
Lokalizacja: Warszawa
Zrób jak koledzy mówią. Weź w miarę gruby kabel. Podepnij się wzmakiem pod akumulator. Skoro i tak będziesz głosniki pod wmacniacz podłączał to odepnij je na stałe od kostki przy radiu i podłącz do wzmacniacza.Podłącz RCA. Zrób te połączenia "po bożemu" i wtedy będzie można coś powiedzieć.

_________________
Była: Lybra 1.8 LPG, Lybra 2.4jtd CF3 - 2000r
Jest: Alfa Romeo 156SW 2.5 V6


Na górę
PostDodany: 24 lip 2012, 15:52 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 24 lip 2012, 11:28
Posty: 22
Imię: karol
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Czyli od kostki od radia kable do głosników ktore wychodzą mam odciąć i połączyć je z grubszmi tak??? Czy z kostki która do radia wchodzi kompletnie wywalić kable od głośników i zastąpić je grubszymi???


Na górę
PostDodany: 24 lip 2012, 16:15 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 lut 2012, 23:58
Posty: 496
Imię: Bartek
Lokalizacja: Warszawa
Przewody od głośników, które mają grać pod wzmakiem wywal z kostki albo odetnij zostawiając trochę dłuższy odcinek przy kostce. Koniecznie zaizoluj to co zostanie. Efekt będzie taki,że tylne głosniki będą nadal grały pod radiem a przednie pod wzmakiem. Głośniki nie moga być podłączone i pod radio i pod wzmak jednocześnie.

_________________
Była: Lybra 1.8 LPG, Lybra 2.4jtd CF3 - 2000r
Jest: Alfa Romeo 156SW 2.5 V6


Na górę
PostDodany: 24 lip 2012, 16:24 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 24 lip 2012, 11:28
Posty: 22
Imię: karol
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Wkońcu chyba pojąłem. Czyli jak chcę podłączyć przód pod wzmacniacz to od tych głośników żaden kabel nie ma iść do radia bo sygnał do nich bd szedł od rca kabla, dobrze wkońcu rozumuje. Może dlatego teraz tak buczało bo od radia tych kabli nie odłączyłem...?


Na górę
PostDodany: 24 lip 2012, 16:31 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 lut 2012, 23:58
Posty: 496
Imię: Bartek
Lokalizacja: Warszawa
Brawo!!! : yesyes : : yesyes : : yesyes : : yesyes :
Podłącz po bożemu i zobaczymy co będzie.

_________________
Była: Lybra 1.8 LPG, Lybra 2.4jtd CF3 - 2000r
Jest: Alfa Romeo 156SW 2.5 V6


Na górę
PostDodany: 24 lip 2012, 16:37 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 24 lip 2012, 11:28
Posty: 22
Imię: karol
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Tak jest. Odciąłem kable od kostki od radia i stało się. Cud miód i malina. Śmiga aż miło. W końcu satysfakcja z tego całego wysiłku :) Teraz jakbyście mogli to poleccie jakieś głośniczki do przodu 16 cm. do jakiś max 300 zł choć wolałbym tańsze. Dziękuje wszystkim którzy pomogli. Teraz zabieram się za pożadne podłączenie.


Na górę
PostDodany: 24 lip 2012, 17:04 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 lut 2012, 23:58
Posty: 496
Imię: Bartek
Lokalizacja: Warszawa
Proszę:
u-Dimension EL Comp 6
lub tańszy zestaw
PowerBass S-6C.

Aha, i nie rzeźb z żadną gumą w drzwiach. Jeśli się przyłożysz do roboty solidnie to dobre maty nie popękają ani nie poodklejają się w zimie. Warunek to solidne wykonanie, dobre odtłuszczenie drzwi. Nigdy w życiu na hurraa.
Poświęć na to kilka dni a nie będziesz żałował.

_________________
Była: Lybra 1.8 LPG, Lybra 2.4jtd CF3 - 2000r
Jest: Alfa Romeo 156SW 2.5 V6


Na górę
PostDodany: 24 lip 2012, 19:51 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 lut 2012, 10:17
Posty: 2387
Imię: Wojtek
Lokalizacja: Warszawa
Wystarczy jeden a porządnie.

W R19 3 sezony (przed dzwonem) mata dekarska wytrzymała w drzwiach bez problemów...
Ani nie śmierdziało ani nic.

Ale prawda jest taka że pół dnia to ja spędziłem na CZYSZCZENIU drzwi a drugie pół na obklejaniu:)


EDIT:
Dodam że samochód był czarny więc w lato się nagrzewał jak .... tylko można sobie wyobrazić:)

_________________
BMW E39 Touring - 4,4 V8


Na górę
PostDodany: 25 lip 2012, 16:25 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 24 lip 2012, 11:28
Posty: 22
Imię: karol
Lokalizacja: Wypełnij to pole
A tak juz poza tematem, moze podpowiedzielibyscie jakie radio kupic do ok 250 zl. Niestety sony co mialem musialem oddac tak wiec kolejny wydatek. czytajac na necie najlepiej opisuja JVC , jak sadzicie. moze jakies linki do allegro??? Sorki za bledy ale pisze z kom a tu nie mam polskich znakow.


Na górę
PostDodany: 25 lip 2012, 16:46 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 lut 2012, 23:58
Posty: 496
Imię: Bartek
Lokalizacja: Warszawa
Jeśli chcesz nowe to kup jakie Ci bardziej wizualnie podejdzie. W tej kwocie to wszystko jeden pies. Oczywiście mówimy o markach uznanych typu Sony, Pioneer czy Alpine.
Za powiedzmy 300zł już można jakąś lepsiejszą używkę wyhaczyć,ale wtedy może być bez USB czy czytnika kart SD.
Zależy na czym Ci zależy.

_________________
Była: Lybra 1.8 LPG, Lybra 2.4jtd CF3 - 2000r
Jest: Alfa Romeo 156SW 2.5 V6


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl