Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 19 wrz 2019, 2:16

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Autor Wiadomość
PostDodany: 24 lip 2012, 12:22 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 lip 2010, 23:10
Posty: 218
Imię: Dawid
Lokalizacja: Zabrze
tak ale oprócz tego musisz wyregUlować barwę dzwięku w korektorze w radyjku i na wzmaku tam powinny być takie potencjometry


Ostatnio zmieniony 24 lip 2012, 13:42 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Ort


Na górę
PostDodany: 24 lip 2012, 12:22 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 24 lip 2012, 11:28
Posty: 22
Imię: karol
Lokalizacja: Wypełnij to pole
A powiedzcie mi czy mogę się wpiąć w kostkę od radia i stąd podłączyć głośniki do wzmiacniacza???


Na górę
PostDodany: 24 lip 2012, 12:30 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 lip 2010, 23:10
Posty: 218
Imię: Dawid
Lokalizacja: Zabrze
można tak ale na kostce odłączasz końcówki mocy z radyjka i wpinasz przewody ze wzmaka ale to dodatkowe metry przewodów :O prościej zamontować wznaka w bagażniku i zapewne chcesz podłączyć pod niego tylne głośniki które masz na półce wiec po co dodatkowe mieszanie w przewodach??ok kolega ja uciekam nynkać bo po nocce jestem gdyby coś to pisz na pw wieczorkiem powinienem zawitać na forum :)


Na górę
PostDodany: 24 lip 2012, 12:33 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 24 lip 2012, 11:28
Posty: 22
Imię: karol
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Moja wizja to podłączyć pod wzmaka poRZądne przenie głośniki 16 cm. Narazie mam zwykłe ale chce kupić jakieś dobre. Chciałbym również pod niego syczki podłączyć i gdzieś z przodu zamontować a z tyłu w półkę raczej nie chce tylko w standardowe miejsca.


Ostatnio zmieniony 24 lip 2012, 13:43 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Ort.


Na górę
PostDodany: 24 lip 2012, 13:39 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 lut 2012, 23:58
Posty: 496
Imię: Bartek
Lokalizacja: Warszawa
Dobrze,że chociaż nie jesteś amatorem głośników w półce;)
Po kolei:
Jak już kupisz głośniki to podłączasz w następujący sposób:
Schemat
tylko zamiast radia masz wzmacniacz.
Nic nie mostkuj na razie. Nie komplikuj.
Wiedz też,że lepsze głośniki nie załatwią sprawy jeśli wsadzisz je w nieprzygotowane, niewytłumione drzwi.
O jakim aucie mówimy w ogóle?

Jak coś to pytaj.

_________________
Była: Lybra 1.8 LPG, Lybra 2.4jtd CF3 - 2000r
Jest: Alfa Romeo 156SW 2.5 V6


Na górę
PostDodany: 24 lip 2012, 13:48 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 24 lip 2012, 11:28
Posty: 22
Imię: karol
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Chce się zabrac za wytłumienie ale nie matami bitumicznymi bo wydaje mi się że w zimie poodklejają się i popękają więc wolałbym kupić jakieś płaty gumy to przykleić do blachy a na to piankę wodoodporną. A co do głośników to przeglądałem allegro czytałem wybory innych i nie wiem w sumie jakie byłyby dobre. W sumie liczę na jakąś poradę. ( chciałbym uzyskać efekt coś w porównaniu audi a6 z 2004 roku (2.4 l) z systemem bose) )żeby był ładny bas czysty i wysokie dzwięki ale nie taki bas żeby mi szyby dzwięczały. Samochód to Honda Civic z 1996r.


Na górę
PostDodany: 24 lip 2012, 14:01 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 lut 2012, 23:58
Posty: 496
Imię: Bartek
Lokalizacja: Warszawa
Ile chcesz przeznaczyć złotówek na całość?

_________________
Była: Lybra 1.8 LPG, Lybra 2.4jtd CF3 - 2000r
Jest: Alfa Romeo 156SW 2.5 V6


Na górę
PostDodany: 24 lip 2012, 14:06 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 24 lip 2012, 11:28
Posty: 22
Imię: karol
Lokalizacja: Wypełnij to pole
na przednie glosniki cos w granicach 300 zł.


Na górę
PostDodany: 24 lip 2012, 14:34 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 24 lip 2012, 11:28
Posty: 22
Imię: karol
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Więc tak. podłączyłem teraz wszystko tak jak ma być i jest problem. Podłączyłem tylko przednie głośniki i jak przekręcam stacyjka wzmacniacz się włącza zaczyna buczeć, a z przednich głośników które tylko podłączyłem nic nie gra tylko buczą i pukają tzn. tak jakby bas z nich leciał ale to nie bas.Membrana chodzi ale bez dzwięku. Cóż to może być za problem. coś źle podłączyłem???


Załączniki:
20120724044.jpg
20120724044.jpg [ 92.5 KiB | Przejrzano 3673 razy ]
20120724045.jpg
20120724045.jpg [ 92.76 KiB | Przejrzano 3673 razy ]


Ostatnio zmieniony 24 lip 2012, 14:48 przez karolek9024, łącznie zmieniany 1 raz.
Na górę
PostDodany: 24 lip 2012, 14:45 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 lut 2012, 23:58
Posty: 496
Imię: Bartek
Lokalizacja: Warszawa
Widzę,że już na elektrodzie podpytujesz...
Zatem.
W radiu masz jedną parę wyjść rca (cinch).
Podpinasz do nich zakupiony kabel rca a z drugiej strony do wzmacniacza w "channel 1/2 Right i Left. Przewody głosnikowe podpinasz w "speaker output channel 1/2" zgodnie z polaryzacją (ważne).
Prąd i remote zakładam,że masz podpięte prawidłowo,chociaż pewnie trochę po partyzancku;)
Nie wiem jak w menu radia czy nie trzeba czegoś uaktywnić żeby wyjście rca zatrybiło,ale to już musisz sam poszukać. Jeśli masz podłączone tak jak napisałem i wzmacniacz jest sprawny, to nie ma bata, musi działać.

_________________
Była: Lybra 1.8 LPG, Lybra 2.4jtd CF3 - 2000r
Jest: Alfa Romeo 156SW 2.5 V6


Na górę
PostDodany: 24 lip 2012, 14:47 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 16 lut 2010, 22:59
Posty: 2138
Lokalizacja: Tarnowskie Góry \ Regensburg DE
Co to za wzmacniacz. W takim przypadku robi się tak:

-odłączyć RCA od wzmacniacza.
-odłączyć głośniki.
-wlączyć wzmacniacz i zmierzyć, czy nie ma DC na wyjściu.

Innej metody nie ma.

_________________
Thema SW 2.0 VIS, Thema 16VT MK III LX (dawca), Kappa 2.0 SW wel gruz :),Bravo 2.0 20V - jeszcze bez - VT, Y 1.2 8V :) Peugeot 206 cc :)


Na górę
PostDodany: 24 lip 2012, 14:52 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 24 lip 2012, 11:28
Posty: 22
Imię: karol
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Wrzuciłem zdjęcia tak jak to zrobiłem, na krótko, żeby zobaczyć czy zadziała. W radiu nic jeszcze nie przestawiałem, bo od razu jak zaczęło buczeć, to wyłączyłem, żeby nic nie popsuło się. Tak, na elektrodzie i nie tylko prosiłem o pomoc, lecz nikt mi jej nie udzielił, zostałem odesłany z kwitkiem. Jesteście pierwsi jacy w jakikolwiek sposób chcą mi pomagać więc BARDZO DZIĘKUJE.
Alpine 3550 - wzmacniacz
Sony CDX-Gt35 - radio


Na górę
PostDodany: 24 lip 2012, 14:59 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 lut 2012, 23:58
Posty: 496
Imię: Bartek
Lokalizacja: Warszawa
Po pierwsze, na przyszłość.
Nie podłączaj zasilnia przypadkiem docelowo z wiązki z radia. Tylko bezpośrednio z akumulatora. To samo z masą. Tyle,że masę do śruby w bagażniku.
Po drugie należałoby jakiś sygnał na wzmacniacz puścić przez RCA właśnie.

_________________
Była: Lybra 1.8 LPG, Lybra 2.4jtd CF3 - 2000r
Jest: Alfa Romeo 156SW 2.5 V6


Na górę
PostDodany: 24 lip 2012, 15:06 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 24 lip 2012, 11:28
Posty: 22
Imię: karol
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Sygnał był rca i ramote. Tyle że poodłączałem wszystko z samochodu i przyniosłem na biurko zrobić zdjęcie. Czyli wszystko dobrze podłączone???


Na górę
PostDodany: 24 lip 2012, 15:10 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 lut 2012, 23:58
Posty: 496
Imię: Bartek
Lokalizacja: Warszawa
A czy kość była w tym czasie podłączona do radia??

_________________
Była: Lybra 1.8 LPG, Lybra 2.4jtd CF3 - 2000r
Jest: Alfa Romeo 156SW 2.5 V6


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl