Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 17 cze 2019, 11:36

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 4 Następna
Autor Wiadomość
PostDodany: 24 lip 2012, 11:34 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 24 lip 2012, 11:28
Posty: 22
Imię: karol
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Witam. podłączyłem właśnie alpine 3550 pod sony cdx gt35 przez RCA. Wszstko podłączone, kontrolka na wzmacniaczu się świeci ale nie ma żadnych zmian w dzwięku...? co może być tego przyczyną???


Na górę
PostDodany: 24 lip 2012, 11:36 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 lut 2012, 10:17
Posty: 2387
Imię: Wojtek
Lokalizacja: Warszawa
Co masz na myśli:
ale nie ma żadnych zmian w dzwięku...? co może być tego przyczyną???
głupie pytanie,
Głosniki podłączone, rca podłączone, +/- zasilania podłączone, i remote podłączony?

_________________
BMW E39 Touring - 4,4 V8


Na górę
PostDodany: 24 lip 2012, 11:44 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 24 lip 2012, 11:28
Posty: 22
Imię: karol
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Mam na myśli to że dzwięk się nie zmienił. Wniskuję że po podłączeniu wzmacniacza powinno to troszkę inaczej grać ale jest tak samo.
rca podłączone, zasilanie i remote również.
A głośniki ...? tzn? Jak kupywałem kabel rca w sklepie koleś mi powiedział ze wystarczy zasilanie podpiąć rca wpiąć i żadnych kabli więcej ciągnąć nietrzeba


Na górę
PostDodany: 24 lip 2012, 11:48 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 lip 2010, 23:10
Posty: 218
Imię: Dawid
Lokalizacja: Zabrze
proponuję pobawić się korektą dźwięku w radyjku i w wzmaku:) nie wiem jakie masz głośniki ale zwrotnice by się przydały:P


Na górę
PostDodany: 24 lip 2012, 11:52 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 24 lip 2012, 11:28
Posty: 22
Imię: karol
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Ale powiedz mi czy dobrze mam podłączone. Z wzmacniacza mam podłączone tylko rca do radia i zasilanie nic innego. Mam wejścia chanel 1/2/3/4 ale tam nic nie mam podłączać tak jak to przez rca jest podłączone???


Na górę
PostDodany: 24 lip 2012, 11:54 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 lut 2012, 23:58
Posty: 496
Imię: Bartek
Lokalizacja: Warszawa
A moze by tak glosniki do wzmaka podłączyć?? :D

_________________
Była: Lybra 1.8 LPG, Lybra 2.4jtd CF3 - 2000r
Jest: Alfa Romeo 156SW 2.5 V6


Na górę
PostDodany: 24 lip 2012, 11:57 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 lut 2012, 10:17
Posty: 2387
Imię: Wojtek
Lokalizacja: Warszawa
Obrazek

_________________
BMW E39 Touring - 4,4 V8


Na górę
PostDodany: 24 lip 2012, 11:58 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 lip 2010, 23:10
Posty: 218
Imię: Dawid
Lokalizacja: Zabrze
no właśnie hehe trzeba głośniczki wypiąć spod radyjka i podpiąć pod wzmacniacz widzę że masz 4ro kanałowy wzmak i możesz sobie swobodnie zmostkować kanały by podnieść moc:)


Na górę
PostDodany: 24 lip 2012, 11:59 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 lut 2012, 23:58
Posty: 496
Imię: Bartek
Lokalizacja: Warszawa
Michor, nie wszyscy muszą się znać na car audio ;)

_________________
Była: Lybra 1.8 LPG, Lybra 2.4jtd CF3 - 2000r
Jest: Alfa Romeo 156SW 2.5 V6


Na górę
PostDodany: 24 lip 2012, 12:01 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 lip 2010, 23:10
Posty: 218
Imię: Dawid
Lokalizacja: Zabrze
da sobie radę chłopak i podłączy wszystko na cacy w końcu uczymy się na własnych błędach :)


Na górę
PostDodany: 24 lip 2012, 12:03 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 lut 2012, 10:17
Posty: 2387
Imię: Wojtek
Lokalizacja: Warszawa
barsliw - ja nie mówie że muszą:) odpisywałem to samo co Ty - tylko mi wyrzuciło że "nowe posty" więc już nie pisałem, tylko dodałem obrazek:) No bo się uśmiałem po pachy:) *ale w pozytywny sposób - no offence*

chociaż obrazek to chyba bardziej w stronę
Jak kupywałem kabel rca w sklepie koleś mi powiedział ze wystarczy zasilanie podpiąć rca wpiąć i żadnych kabli więcej ciągnąć nietrzeba
tego profesjonalnego sprzedawcy :lol:

Taki bardzo bardzo bardzo rookie mistake :lol:

_________________
BMW E39 Touring - 4,4 V8


Na górę
PostDodany: 24 lip 2012, 12:06 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 lut 2012, 23:58
Posty: 496
Imię: Bartek
Lokalizacja: Warszawa
No dobra, obrazek jest jak najbardziej na miejscu. Kolega mam nadzieję się nie obrazi i odepnie głosniki od radia, kupi sobie porządny przewód, pociągnie przez całe auto i podłączy do wzmaka.

_________________
Była: Lybra 1.8 LPG, Lybra 2.4jtd CF3 - 2000r
Jest: Alfa Romeo 156SW 2.5 V6


Na górę
PostDodany: 24 lip 2012, 12:08 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 24 lip 2012, 11:28
Posty: 22
Imię: karol
Lokalizacja: Wypełnij to pole
no ale przecież mówię wam. Poszedłem kupić ten kabel to gościu nie kazał mi nic innego podłączać co się zdziwiłem no ale ok mu mówię. Pierwszy raz się w to bawię . Na przyszłość będę wiedział . Może kolega mi powie jak to zmostkować zeby było lepiej.???


Na górę
PostDodany: 24 lip 2012, 12:13 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 lip 2010, 23:10
Posty: 218
Imię: Dawid
Lokalizacja: Zabrze
przykład na 2 kanałach 1kanał dodatni przewód głośnika pod port+ a z 2kanału podpinasz port - pod minusowy przewód z głośnika i tak zwiększamy moc wzmacniacza tylko ostrożnie bo jak skopcisz sobie głośniczki to ja nie ponoszę konsekwencji:P


Na górę
PostDodany: 24 lip 2012, 12:19 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 24 lip 2012, 11:28
Posty: 22
Imię: karol
Lokalizacja: Wypełnij to pole
to może najpierw sprawdzić PODŁĄCZAJĄC W OGÓLE GŁOŚNIKI i zobaczyć jak tak bd grało.


Ostatnio zmieniony 24 lip 2012, 13:43 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Ort.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 4 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl