Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 17 cze 2019, 10:59

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4
Autor Wiadomość
PostDodany: 23 kwie 2011, 19:46 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 17 maja 2010, 13:18
Posty: 37
Lokalizacja: Zgierz koło Łodzi
Ja zamontowałem radio tak :) kilka dni pracy przy ciągnieciu kabli. Amatorska robota jak sie patrzy ale gra 100 razy lepiej niz ics. Teraz jest nawet konkretnie. Zapraszam do posluchania:) moje gg 3864550


Załączniki:
Zdjęcia-0009.jpg
Zdjęcia-0009.jpg [ 296.79 KiB | Przejrzano 6581 razy ]
Zdjęcia-0008.jpg
Zdjęcia-0008.jpg [ 274.75 KiB | Przejrzano 6581 razy ]
Zdjęcia-0007.jpg
Zdjęcia-0007.jpg [ 325.21 KiB | Przejrzano 6581 razy ]
Zdjęcia-0006.jpg
Zdjęcia-0006.jpg [ 388.3 KiB | Przejrzano 6581 razy ]
Zdjęcia-0005.jpg
Zdjęcia-0005.jpg [ 309.27 KiB | Przejrzano 6581 razy ]
Zdjęcia-0004.jpg
Zdjęcia-0004.jpg [ 362.77 KiB | Przejrzano 6581 razy ]
Zdjęcia-0003.jpg
Zdjęcia-0003.jpg [ 478.73 KiB | Przejrzano 6581 razy ]
Zdjęcia-0002.jpg
Zdjęcia-0002.jpg [ 378.69 KiB | Przejrzano 6581 razy ]


Ostatnio zmieniony 24 kwie 2011, 10:59 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Proszę o poprawną pisownię!Jeśli chcesz coś sprzedać jest do tego odpowiedni dział!
Na górę
PostDodany: 23 kwie 2011, 21:58 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 gru 2009, 16:37
Posty: 263
Lokalizacja: Wrocław/J-L
Wizualnie nie wygląda to najlepiej, jestem wzrokowcem. Słuch mam przytępiony i wystarcza mi w zupełności BOSE.

_________________
Obrazek Obrazek

http://www.autocentrum.pl/awc/pamaj/lancia-lybra-2000/


Na górę
PostDodany: 25 kwie 2011, 11:34 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 sie 2008, 0:00
Posty: 21
Lokalizacja: CHEŁM
swietna robota kolego
pomysl fajny, zawsze oplaca sie ulepszac cos co nie jest doskonale,

system bose w lybrze jest juz przestarzaly i nie spelnia rownieŻ moich oczekiwan

mam u siebie dvd ,usb,czytnik kart, pilot wszystko w stereo, wymienione wszystkie glosniki i dodane 2 tuby ( niewielkie ale mi wystarcza)
teraz bedzie u mnie kompleksowa zmiana tylko kase zbieram :)
bedzie wszystko co mozliwe do zrobienia( dvd, czytnik kart, usb , kamera cofania, wszystko sterowane z ics i z kierownicy, wzmacniac mocny ) mysle o cyfrowym dzwieku 5.1 ale to teoria narazie.


Na górę
PostDodany: 25 kwie 2011, 12:37 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 gru 2009, 16:37
Posty: 263
Lokalizacja: Wrocław/J-L
netmarcinek pisze:
swietna robota kolego
pomysl fajny, zawsze oplaca sie ulepszac cos co nie jest doskonale,

system bose w lybrze jest juz przestarzaly i nie spelnia rownierz moich oczekiwan

mam u siebie dvd ,usb,czytnik kart, pilot wszystko w stereo, wymienione wszystkie glosniki i dodane 2 tuby ( niewielkie ale mi wystarcza)
teraz bedzie u mnie kompleksowa zmiana tylko kase zbieram :)
bedzie wszystko co mozliwe do zrobienia( dvd, czytnik kart, usb , kamera cofania, wszystko sterowane z ics i z kierownicy, wzmacniac mocny ) mysle o cyfrowym dzwieku 5.1 ale to teoria narazie.
8-O 8-O 8-O
Pytam tylko po co? Czy Lybra to komora do oglądania DVD i słuchania muzyki, czy samochód?
Ale to tylko moje zdanie.

_________________
Obrazek Obrazek

http://www.autocentrum.pl/awc/pamaj/lancia-lybra-2000/


Na górę
PostDodany: 25 kwie 2011, 19:55 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 sie 2008, 0:00
Posty: 21
Lokalizacja: CHEŁM
pytanie -ale po co - wydaje mi sie nie na miejscu
chyba jasna jest odpowiedz zeby bylo lepiej, ladniej, profesjonalnie
poza tym daje mi ogromna satysfakcje wykonanie tego samemu
lubie ulepszac niedoskonalosci mojej Lybry
dazenie do lepszego to cel sam w sobie i natura ludzka jest tak skonstruowana ze dąży do ideału
lybra to nietuznkowe auto i jak ktos mysli ze sluzy tylko do przewozenia 4 liter z punktu a do b to polecam VW
te auta lubia jak sie o nie dba i wklada troche serca
a zrobione poRZadnie audio to sama przyjemnosc w podrozy
moja coreczka uwielbia bajki barbie podczas podrozy,


Ostatnio zmieniony 26 kwie 2011, 8:38 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Proszę pisać poprawnie. Następne takie posty będą lądować w śmietniku


Na górę
PostDodany: 25 kwie 2011, 21:48 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 lip 2009, 9:20
Posty: 186
Imię: Max
Lokalizacja: Skała
netmarcinek pisze:
pytanie -ale po co - wydaje mi sie nie na miejscu
chyba jasna jest odpowiedz zeby bylo lepiej, ladniej, profesjonalnie
pozatym daje mi ogromna satysfakcje wykonanie tego samemu
lubie ulepszac niedoskonalosci mojej lybry
dazenie do lepszego to cel sam w sobie i natura ludzka jest tak skonstruowana ze dąży do ideału
lybra to nietuznkowe auto i jak ktos mysli ze sluzy tylko do przewozenia 4 liter z punktu a do b to polecam VW
te auta lubia jak sie o nie dba i wklada troche serca
a zrobione pozadnie audio to sama przyjemnosc w podrozy
moja coreczka uwielbia bajki barbie podczas podrozy,
Popieram.
Gdyby zbywało mi kasy to też zrobiłbym sobie wypas.
Teraz pocieszam się tym, że mało jest aut z lepszym fabrycznym audio od Lybry.

Podobno nagłośnienie Mark Levinson w Lexusach jest prześwietne....Słyszał ktoś jak to gra?

_________________
Lybra 1.9 sedan
Delta 1.6 platino


Na górę
PostDodany: 25 kwie 2011, 21:58 
mi się nie podoba,ale jeśli wykonawca zadowolony i spełnia to jego oczekiwania to bardzo dobrze :)


Na górę
   
PostDodany: 27 kwie 2011, 9:10 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 17 maja 2010, 13:18
Posty: 37
Lokalizacja: Zgierz koło Łodzi
zdjecia sa podczas montazu robione. czy ktos widzi lutownice, kostke iso,srubki przy galce zmiany biegow??w realu wyglada to tak jakby to tam bylo zamontowane fabrycznie:) a pytanie czy jest efekt lepszy ?? takie pytanie tylko laik moze zadac w tych czasach chyba:) radio pioneer deh-p88rs dopala genesis profile five .prosze poczytac na wujku google


Na górę
PostDodany: 27 kwie 2011, 10:07 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 paź 2009, 14:35
Posty: 2001
Imię: Konrad
Lokalizacja: Zabrze
Mam pytanie do daro82zgr (za laika się nie uważam)
Czy zamierzasz wymieniać przetworniki? (czyt. głośniki)
Bo jeśli nie to wątpię abyś usłyszał różnice między mp3 puszczonym z ICS, a Mp3 puszczonym z tego radia na 10 letnich BOSE i w takim wypadku to sztuka dla sztuki, zdecydowanie lepiej wyszedłby zakup loudlinka (sterowanie z kierownicy itd itd)
Sam pioneer nie gra, grają głośniki....i wzmacniacz, a domyślam się że radyjko pioneera robi teraz tylko za odtwarzacz i radio, a wzmacniacz i głośniki są oryginalne BOSE jesli tak jest, to twoj zachwyt w dużej mierze to pewnie autosugestia. Bo wymieniłeś akurat najmniej istotny z punku widzenia audio element układanki;
Kolejność od najmniej istotnej do najbardziej:
kable/kondensatory (dla mnie to audiovoodo) czy inne badziewia, które wg niektórych grają :lol: <źródło (i to wymieniłeś) <wzmacniacz (kontrola/dynamika/wysterowania głośników<głośniki)

ps. Twierdzisz że to wygląda super....no ale jak ci nie przeszkadzają obdarte guziki ze sterowania nawiewem to się nie dziwie, dla mnie wygląda to źle.
ps2. no chyba że zamierzasz wymieniać całość tak jak netmarcinek, wtedy zgadzam się, BOSE to nic nadzwyczajnego.
ps3. no chyba że podłączyłes pod pioneerka głosniki, wtedy różnica będzie zauważalna (ale wątpię by radyjnko na scalakach lepiej napędziło bose niż dedykowany wzmacniacz)

_________________
QV...soon:)


Na górę
PostDodany: 28 kwie 2011, 9:04 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 17 maja 2010, 13:18
Posty: 37
Lokalizacja: Zgierz koło Łodzi
radio mam podlaczone do wzmacniacza genesis profile five. glosniki poki co sa oryginalne i podlaczone od wzmaka nie do radia. kable zasilajace to 16mm2 dls-a.cincze dietza i ohlbacka (3 pare rca musze dokupic) po samej wymianie stwierdzam ze jest roznica nieporownywalna na obecna chwile. glosniki oczywiscie zamierzam wymienic i tu podaje na jakie...Tweeter Rainbow CAL 27 Silk Vof >>> Midrange DLS Scandinavia >>> Woofer Rainbow W 165 Prof ( odkladam pieniazki na ten komplet na przod)


Na górę
PostDodany: 28 kwie 2011, 9:06 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 paź 2009, 14:35
Posty: 2001
Imię: Konrad
Lokalizacja: Zabrze
W takim wypadku cofam to co powiedziałem, różnica będzie na pewno zauważalna nawet na firmowych BOSE, bo jednak wzmacniacz jest najsłabszym ogniwem w tym zestawie.
;)

_________________
QV...soon:)


Na górę
PostDodany: 28 kwie 2011, 9:28 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 17 maja 2010, 13:18
Posty: 37
Lokalizacja: Zgierz koło Łodzi
suba mam na tym glosniku pioneer ts-sw1241d. mam podlaczonego jednego aczkolwiek mam taki tez drugi w pudelku . nie jest on mocny ale malo miejsca zajmuje i mily dla ucha bass z niego sie wydobywa
oto liink http://www.pioneer.pl/pl/products/archi ... index.html


Na górę
PostDodany: 28 kwie 2011, 9:33 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 17 maja 2010, 13:18
Posty: 37
Lokalizacja: Zgierz koło Łodzi
robilem rozne patenty i kombinacje podlaczen. wzmaka genesisa tez podlaczylem wyjsciami rca do ics-a. rezultat byl taki ze bylo glosniej,bass zanikal przy podglaszaniu tak jak to sie dzieje w oryginale, dzwiek bardziej mi pasowal z wzmaka oryginalnego bossowskiego mial wiecej tonow wysokich.wydaje mi sie ze bossowki wmak ma w sobie jakis korektor badz lepiej dopasowany jest do ics-a. moim zdaniem po roznych kombinacjach to ics nie najlepiej wychodzi ale to tylko moje zdanie. tyle razy juz rozkrecalem pulpit ze moge to komus podlaczyc na upartego i dojdziemy do takiego samego wniosku ostatecznie... jak bym tego nie mial zrobione nie wypowiadal bym sie :)


Ostatnio zmieniony 28 kwie 2011, 9:37 przez daro82zgr, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
PostDodany: 28 kwie 2011, 9:43 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 17 maja 2010, 13:18
Posty: 37
Lokalizacja: Zgierz koło Łodzi
lybra to moja komora odsluchowa i oaza relaksu
rewelacyjnie sie prowadzi
moja lybra ma rewelacyjne wyposazenie
to czemu ma nie miec rewelacyjnego audio?? hehhee


Na górę
PostDodany: 12 mar 2016, 20:54 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 04 mar 2016, 22:41
Posty: 103
Imię: Sławek
Lokalizacja: Częstochowa
Odgrzeję kotleta :)
Moją pasją i hobby jest audio i mam parę pytań odnośnie instalacji w Lybrze.
Koledzy jak puściliście kable zasilające z komory silnika do kabiny ( którędy, gdzie i czego szukać ) ?
Jak zdjąć wewnętrzne osłony progów, żeby niczego nie połamać ? Tak samo jak zdjąć osłony przednich słupków ( tutaj mają się znaleźć średniaki i tweetery, a całość z żywicy i wykończone materiałem zbliżonym do oryginalnego ).
Kolejna sprawa, to czy gdzieś w tyle jest "typowy" punkt masowy - zgrubienie, śruba itp. itd. pozbawiona lakieru do pociągnięcia masy do jakiegoś układu, podzespołu, czy innego ustrojstwa ?

Audio i car audio, to moje hobby i w poprzednim aucie audio było dobrane do siebie według moich upodobań i w wyniku wielu prób, testów i odsłuchów.
Ogólnie grało to bardzo przyzwoicie i całość kosztowała mnie nie mało wysiłku, czy wyrzeczeń np. półroczne poszukiwanie wooferów na rynku wtórnym, czy użeranie się z żoną.

To audio chce przenieść do Lybry i zacząć zabawę w tym aucie na nowo, ale trzeba jakoś ugryźć temat. Niestety pogoda nie pozwala dłubanie w aucie, sprawdzanie itp. Tak więc wolę zapytać co i jak, żeby lepiej podejść do tematu.

_________________
Lancia Lybra 2.0 LX


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl