Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 22 wrz 2019, 1:52

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Autor Wiadomość
PostDodany: 26 mar 2010, 12:59 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 kwie 2008, 0:00
Posty: 605
Lokalizacja: Łódź/Grotniki
Sam przedni panel można przenieść Np na podsufitkę. Robiąc do tego gustowna małą zabudowę mamy po problemie. Sam panel łączy się przewodowo z reszta zestawu.

zobacz sobie, może coś z tego wykorzystasz :
Skracamy linki


Skracamy linki


Skracamy linki


Ostatnio zmieniony 30 sie 2010, 0:07 przez bargaw3181, łącznie zmieniany 1 raz.
skracamy linki


Na górę
PostDodany: 26 mar 2010, 15:04 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 19 cze 2009, 20:42
Posty: 22
Lokalizacja: Chojnów
Ricardus pisze:
Sam przedni panel można przenieść Np na podsufitkę. Robiąc do tego gustowna małą zabudowę mamy po problemie. Sam panel łączy się przewodowo z reszta zestawu.

zobacz sobie, może coś z tego wykorzystasz :
>http://www.tuningforum.pl/viewtopic.php ... 33&start=0

>http://www.allegrofun.pl/show/657

>http://cordobaklub.pl/forum/printview.p ... fbf8aaa07a
Dzięki kolego, jak na razie najlepszy pomysł. Podoba mi sie :)
Sam tego nie zrobię, bo to nie moja dziedzina, ale mam kogoś kto nie będzie miał z tym problemu, tylko kwestia za ile :) Ten ktoś to Wicemistrz Europy w Car Audio


Na górę
PostDodany: 19 sie 2010, 23:11 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 17 maja 2010, 13:18
Posty: 37
Lokalizacja: Zgierz koło Łodzi
kolego tez nad tym myślałem by zamontować radio niefabryczne myślałem o pojemniku na napój i ten mini schowek na karty ale braknie miejsca plus ze tam jest przycisk awaryjnych świateł. ja wcześniej miałem deltę i tez wiem co znaczy muzyczkę z wyższej klasy w samochodzie. lybra szału nie robi gra bo gra . gdy się podgalasz traci , gubi bass za dużo średnich. ja sam dołączyłem dodatkowy wzmacniacz ale i ten bas nie jest taki jak z radyjka:( będę teraz podłączał dsp z alfy 166 i chciałbym podłączyć dvd ale to dodatkowe pieniądze tylko a boje się ze efekt końcowy będzie średnio lepszy.zawsze będzie tak ze znajdzie się ktoś co powie po co ci to. jak powiedzą ludzie po co ci lepsze auto ale to do tej pory byśmy jeździli polonezami. lybra to tylko auto a nie cudo techniki i inżynierii .daj znać jak już to podłączysz i życzę by to był tez fajny efekt wizualny. pozdrawiam


Ostatnio zmieniony 30 sie 2010, 0:10 przez bargaw3181, łącznie zmieniany 1 raz.
literówki


Na górę
PostDodany: 29 sie 2010, 21:50 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 lut 2008, 0:00
Posty: 647
Imię: Michal
Lokalizacja: Katowice
Powiem tak : Największym minusem Bose w Lybrze nie jest odtwarzacz, ale wzmacniacz. Jest tak mizerny że nie da się podłączyć lepszych głośników. Jeśli ktoś chce mieć sale koncertową w aucie, to polecam wywalić wzmakol i głośniki. Zamiast tego pierwszego zainwestować 2 patole w konkretny wzmakol DLSa , a zamiast papierzanych głośników Bose zainwestować w porządne Morele i dobre okablowanie z miedzi i kondensator . Nikt mi nie powie że jakiś tam Pioneer na mp3 czy Alpine zagrają super bez wzmakola i na głośnikach Magnata bo to kpiny. Tylko ja chce zobaczyć jak ktoś kto kupił Lybrę za 15 tyś ładuje 5 tyś w radyjko. Bo większość z użytkowników nie stać żeby kupić części i materiały eksploatacyjne markowych producentów a co w ogóle mówić o modyfikacjach audio pod kątem lepszego odsłuchu. Jeśli ktoś tak zrobi i zainwestuje więcej niż 1000 zł w audio - to proszę o zdjęcia.

_________________
Była - Lancia Lybra SW 2.4 JTD Bicolore - lll miejsce w konkursie piękności na zlocie LKP w Sielpii
Ford Focus II FL 1.6 TDCI 2010r
Cannondale F800 Lefty
Cięższa połówka MonikiSW


Na górę
PostDodany: 30 sie 2010, 23:02 
Ciekawi mnie tylko, czy kolega wziął poprawkę na to, że kiedyś będzie sprzedawał samochód, i z wyrzuconym ICSem będzie mu ciężko...


Na górę
   
PostDodany: 30 sie 2010, 23:13 
LybraSW pisze:
Bo większość z użytkowników nie stać żeby kupić części i materiały eksploatacyjne markowych producentów
.....a co po nie którzy udają że nie stać ich na paliwko żeby na zlocik przyjechać a co dopiero wypas car audio : beczy : : beczy : : beczy :


Na górę
   
PostDodany: 31 sie 2010, 17:55 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 30 maja 2010, 18:14
Posty: 213
Lokalizacja: wojciechów
Jawor pisze:
Witam

Mam taki problem, chciałem się dowiedzieć czy jest możliwość zamontowania drugiego radia, bez konieczności odłączania i wyciągania fabrycznego. Mam Lancie w sedanie, radio z Navi + zmieniarka, system Bose, ale strasznie wkurza mnie słuchanie płyt na naszych drogach, dlatego zastanawiam się nad włożeniem swojego Pioneera DEH-P 7400 :) świetne radio, tylko problem gdzie można byłoby je ulokować, może ma ktoś jakiś pomysł.
Nic bym nie ruszał w tym samochodzie ale chciałem spróbować podłączyć swój wzmacniacz i skrzynie(a tu pozostaje mi kombinowanie z podpięciem konwertera RCA pod kabel od fabrycznego subwoofera, bo jak wiadomo nasze radia nie maja żadnego wyjścia RCA, no i ta nieszczęsna zmieniarka, hehe )
Czekam na Wasze pomysły, najgorszy scenariusz to wyciągniecie tego fabrycznego złomu, ale to jest ostateczność i nie chciałbym tego robić :)
Pozdrawiam

I tu się z Tobą kolego nie zgadzam,nasze radyjka mają wyjścia Rca pod dodatkowy wzmak/PP,PL,TL,TP/.W lybrze wzmacniacz bose jest sterowany po wysokich,czincze pozostają nie ruszone.Pomysł z założeniem radia 1din jak najbardziej słuszny wystarczy zrobić maskownicę /odlew zrobić z zużytego ICS/widziałem już ten patent/gość montował/.Jednak w najbliższym czasie należny spodziewać się linuxa w ics/tak już niedługo/a co za tym idzie nieskończenie wiele pomysłów/O więcej pytać jan123456,lub szukać na you tube.
Pozdrawiam


Ostatnio zmieniony 31 sie 2010, 18:08 przez bargaw3181, łącznie zmieniany 1 raz.
literówki


Na górę
PostDodany: 02 wrz 2010, 0:37 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 23 kwie 2010, 22:25
Posty: 89
Lokalizacja: Rzeszów
prawdopodobnie są fabryczne ramki,wywalasz fabryczne i wsadzasz dobrej klasy sprzęt 1 din, jeśli masz aspiracje do słuchania dobrej jakości muzy to fabryka..do śmietnika:))

_________________
Kappa 3.0 V6


Na górę
PostDodany: 02 wrz 2010, 6:36 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 mar 2006, 0:00
Posty: 441
Lokalizacja: Głuchów
podrzuciliście mi fajny pomysł
panel od radia przerzucam do popielniczki a w miejsce radia podrzucam radio cb tti tcb880 bo jest troszkę za duże żeby w popiołke wrzucić a nie lubię jak mi coś w nocy świeci a tak to sobie wszystko ładnie pozamykam :D

_________________
była prisma i delta I a teraz jest Kappa :D


Na górę
PostDodany: 28 lis 2010, 21:22 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 22 lis 2010, 20:51
Posty: 8
Lokalizacja: Katowice
Witam wszystkich!
W mojej lybrze mam oryginalne radio bez navi ale chciałbym mieć to z navi i telefonem.
Czy jest taka możliwość?

P.S.proszę nie doradzać nie fabrycznego audio bo to lancia,a po montażu nie oryginalnego sprzętu stracił by ten samochód tą duszę.Może podchodzę zbyt sentymentalnie do samochodów ale każdy ma swojego hopla.

Z góry wielkie dzięki za odpowiedź


Na górę
PostDodany: 13 gru 2010, 18:27 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 22 lis 2008, 0:00
Posty: 121
Lokalizacja: Kraków
Zastanów się czy to ma faktycznie sens ? Trzeba zmieniać instalację a do tego czy radio z navi i telefonem faktycznie jest takie lepsze ? Mam radio z navi i telefonem. Właściwie tylko z tym kłopot. Telefon niewiele warty bo przecież nie będę przekładał do niego karty, a trzymanie osobnego numeru do auta też bez sensu. Chciałbym zestaw głośnomówiący bluetooth, ale jego montaż w wersji radia z telefonem nie jest prosty, a w wersji bez telefonu jest bardzo prosty bo przygotowali pod to specjalnie instalację. Nawigacja też marna, nie działa w Polsce, a za granicą też ma się lepsze i nowsze mapy w przenośnej nawigacji. Jedyna "zaleta" to posiadanie wersji full wypas z której i tak się nie korzysta w pełni :)


Na górę
PostDodany: 14 gru 2010, 8:30 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 22 lis 2010, 20:51
Posty: 8
Lokalizacja: Katowice
Tego nie wiedziałem.Będę myślał nad instalacją aux-a i zestawu głośnomówiącego,bardziej mi się to przyda :D
Wielkie dzięki za odpowiedź :)


Na górę
PostDodany: 14 gru 2010, 15:32 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 paź 2009, 18:57
Posty: 1548
Imię: Jerzy
Lokalizacja: AYLESBURY U.K
Favo pisze:
Zastanów się czy to ma faktycznie sens ? Trzeba zmieniać instalację a do tego czy radio z navi i telefonem faktycznie jest takie lepsze ? Mam radio z navi i telefonem. Właściwie tylko z tym kłopot. Telefon niewiele warty bo przecież nie będę przekładał do niego karty, a trzymanie osobnego numeru do auta też bez sensu. Chciałbym zestaw głośnomówiący bluetooth, ale jego montaż w wersji radia z telefonem nie jest prosty, a w wersji bez telefonu jest bardzo prosty bo przygotowali pod to specjalnie instalację. Nawigacja też marna, nie działa w Polsce, a za granicą też ma się lepsze i nowsze mapy w przenośnej nawigacji. Jedyna "zaleta" to posiadanie wersji full wypas z której i tak się nie korzysta w pełni :)
Co do telefonu, zamawiasz duplikat karty i po problemie.Jeżeli nie korzystasz z telefonu w samochodzie,to rozmowy są przekierowane na komórkę.

_________________
Pozdrawiam markiz
Lancia Lybra sedan 2.4jtd
Lancia Delta III 2.0 MJet
La pi? bella ? la Lancia


Na górę
PostDodany: 14 gru 2010, 20:31 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 22 lis 2008, 0:00
Posty: 121
Lokalizacja: Kraków
Czy z tym duplikatem to aby na pewno zadziała ? Bo przecież duplikat dostaje się jak np. ktoś ukradł telefon, więc pewnie blokują starą kartę SIM jak wydają duplikat. Chyba że mówisz o usłudze która umożliwia posiadanie dwóch kart SIM ale jeden numer, ale to na pewno nie jest zawsze dostępne.


Na górę
PostDodany: 14 gru 2010, 21:07 
Favo pisze:
Czy z tym duplikatem to aby na pewno zadziała ? Bo przecież duplikat dostaje się jak np. ktoś ukradł telefon, więc pewnie blokują starą kartę SIM jak wydają duplikat. Chyba że mówisz o usłudze która umożliwia posiadanie dwóch kart SIM ale jeden numer, ale to na pewno nie jest zawsze dostępne.
Żadna sieć nie udostępnia klonów tylko duplikaty, starą kartę wyłączają.


Na górę
   
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl