Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 22 wrz 2019, 1:57

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Autor Wiadomość
PostDodany: 24 mar 2010, 19:54 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 paź 2009, 18:57
Posty: 1548
Imię: Jerzy
Lokalizacja: AYLESBURY U.K
Jawor pisze:
Tak dla twojej wiadomości są odpowiednie maskownice i ramki żeby to jakoś wyglądało.
Nie zamierzam podkładać żadnej książki.
A zdania nie zmienię, fabryczny złom :)
Nie musisz mnie uświadamiać,że są ramki.Chodziło mi o to,że według mnie nie powinno się poprawiać tego co jest już ładne.Nie widzę jakoś innego radia nawet lepszego w tym miejscu.Jeśli Lancia to tylko w oryginale.
Według mnie to możesz nawet spojler założyć i może jeszcze świecące wentyle no i zmień znaczek,domyśl się na jaki.
To jest tylko moje zdanie , co zrobisz ze swoim samochodem to mnie grzeje wiec się nie obrażaj :D

_________________
Pozdrawiam markiz
Lancia Lybra sedan 2.4jtd
Lancia Delta III 2.0 MJet
La pi? bella ? la Lancia


Na górę
PostDodany: 24 mar 2010, 20:52 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 19 cze 2009, 20:42
Posty: 22
Lokalizacja: Chojnów
markiz68 pisze:
Nie musisz mnie uświadamiać,że są ramki.Chodziło mi o to,że według mnie nie powinno się poprawiać tego co jest już ładne.Nie widzę jakoś innego radia nawet lepszego w tym miejscu.Jeśli Lancia to tylko w oryginale.
Według mnie to możesz nawet spojler założyć i może jeszcze świecące wentyle no i zmień znaczek,domyśl się na jaki.
To jest tylko moje zdanie , co zrobisz ze swoim samochodem to mnie grzeje wiec się nie obrażaj :D
Teraz to mnie rozbawiłeś, rozmawiamy o sprzęcie Audio a ono nie ma ładnie wygladać, tylko ładnie grać :)
Pytanie w temacie było proste, gdzie można podłaczyc radio 1DIN, i czy ktoś juz to robił :)


Na górę
PostDodany: 24 mar 2010, 21:48 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 mar 2009, 16:14
Posty: 10152
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wieluń/Gdynia
Jawor pisze:
Teraz to mnie rozbawiłeś, rozmawiamy o sprzęcie Audio a ono nie ma ładnie wygladać, tylko ładnie grać :)
Pytanie w temacie było proste, gdzie można podłaczyc radio 1DIN, i czy ktoś juz to robił :)
Jeżeli dla Ciebie poza dobrym brzmieniem nie liczy się wygląd estetyczny to już Twój gust.

Jak dla mnie to bezcelowa dyskusja. Kolega chce założyć inne radio i na tym poprzestańmy, a nie zagłębiajmy się nad wyższością oryginalnego nad nie fabrycznym. Z mojej strony mogę doradzić Ci tyle, żebyś napisał do kolegi Jan123456. Ma niemal całkowicie opanowaną całą Lybrę i do fabrycznego ICS już przeróżne rzeczy dokładał. Może będzie Ci w stanie pomóc z dołożeniem innego radia :)

_________________
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V

Były:
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX


Obrazek


Na górę
PostDodany: 25 mar 2010, 8:55 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 paź 2006, 0:00
Posty: 332
Lokalizacja: Olsztynek
Kiedyś widziałem na mobile.de lybrę z 1 din zamiast ics. Wyglądało to okropnie. Zaslepka była na całym miejscu po ics. I straszyło hektarami plastiku?? pomalowanym na srebrno. Chyba lepiej byłoby zrobić tak: radio jak najbardziej na dole, u góry półeczka.
Co do zaślepki to chyba nie istnieje w handlu. Wszystko trzeba samemu dorobić z mdf i okleić tkaniną pod kolor tapicerki.


Na górę
PostDodany: 25 mar 2010, 12:10 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 lut 2009, 0:00
Posty: 1493
Imię: Paweł
Lokalizacja: Tychy
A jeszcze takie jedno pytanko, co z komputerem pokł., i gdzie upchasz subwoofer ??
aha. I naprawdę-koniecznie wyślij foty na forum jak cacuszko :roll: będzie gotowe.


Na górę
PostDodany: 25 mar 2010, 21:18 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 lut 2009, 0:00
Posty: 202
Lokalizacja: KOZIENICE
Jeśli ma to tylko grać ,a nie grać i wyglądać to po co zadajesz takie pytania, bierz sobie tego pioniera przyklej na kropelkę na górze deski, podepnij te superacki infinity kappy i przyklej do bocznych słupków ,a suba walnij na tylną półkę.
Do tego do lusterka wstecznego przypnij proporczyki i możesz się lansować na wiejskim odpuście .

A teraz weź głęboki oddech wyjdź i zobacz jaki znaczek widnieje na przedniej atrapie twojego auta jeśli jest tam każdy inny od znaku LANCIA to postępuj wg. instrukcji powyżej, jeśli jednak zobaczysz tam znak LANCIA to wiedz o tym, że to do czegoś zobowiązuje i świadczy o właścicielu.
Tym samym nie obrażaj NAS miłośników tej zacnej i szlachetnej marki, tylko wracaj do auta dla MAS : czerwona : : czerwona : : czerwona :


Na górę
PostDodany: 25 mar 2010, 21:27 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 mar 2006, 0:00
Posty: 441
Lokalizacja: Głuchów
gregi pisze:
Jeśli ma to tylko grać ,a nie grać i wyglądać to po co zadajesz takie pytania, bierz sobie tego pioniera przyklej na kropelkę na górze deski, podepnij te superacki infinity kappy i przyklej do bocznych słupków ,a suba walnij na tylną półkę.
Do tego do lusterka wstecznego przypnij proporczyki i możesz się lansować na wiejskim odpuście .

A teraz weź głęboki oddech wyjdź i zobacz jaki znaczek widnieje na przedniej atrapie twojego auta jeśli jest tam każdy inny od znaku LANCIA to postępuj wg. instrukcji powyżej, jeśli jednak zobaczysz tam znak LANCIA to wiedz o tym, że to do czegoś zobowiązuje i świadczy o właścicielu.
Tym samym nie obrażaj NAS miłośników tej zacnej i szlachetnej marki, tylko wracaj do auta dla MAS : czerwona : : czerwona : : czerwona :
yyy ale o co Ci kolego chodzi
to ze ktoś kupił lancie i chce wymienic radyjko na jakies lepsze to od razu cię obraża ??
skąd ty się urwałes z choinki ?
może po prostu ktoś ma wyczulony słuch i uważa iż potrzebuje sprzętu wyższej klasy
ja od siebie proponuje montaż w schowku i wyprowadzenie sterowania np na kierownice
pozdrawiam

_________________
była prisma i delta I a teraz jest Kappa :D


Na górę
PostDodany: 25 mar 2010, 22:00 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 lut 2009, 0:00
Posty: 202
Lokalizacja: KOZIENICE
FajeK pisze:
gregi pisze:
Jeśli ma to tylko grać ,a nie grać i wyglądać to po co zadajesz takie pytania, bierz sobie tego pioniera przyklej na kropelkę na górze deski, podepnij te superacki infinity kappy i przyklej do bocznych słupków ,a suba walnij na tylną półkę.
Do tego do lusterka wstecznego przypnij proporczyki i możesz się lansować na wiejskim odpuście .

A teraz weź głęboki oddech wyjdź i zobacz jaki znaczek widnieje na przedniej atrapie twojego auta jeśli jest tam każdy inny od znaku LANCIA to postępuj wg. instrukcji powyżej, jeśli jednak zobaczysz tam znak LANCIA to wiedz o tym, że to do czegoś zobowiązuje i świadczy o właścicielu.
Tym samym nie obrażaj NAS miłośników tej zacnej i szlachetnej marki, tylko wracaj do auta dla MAS : czerwona : : czerwona : : czerwona :
yyy ale o co Ci kolego chodzi
to ze ktoś kupił lancie i chce wymienic radyjko na jakies lepsze to od razu cię obraża ??
skąd ty się urwałes z choinki ?
może po prostu ktoś ma wyczulony słuch i uważa iż potrzebuje sprzętu wyższej klasy
ja od siebie proponuje montaż w schowku i wyprowadzenie sterowania np na kierownice
pozdrawiam
To życzę "owocnego upiększania" w celu wyczulonego odsłuchiwania :gitara:


Na górę
PostDodany: 25 mar 2010, 22:11 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 kwie 2008, 0:00
Posty: 605
Lokalizacja: Łódź/Grotniki
Dlaczego wszyscy oceniają czy będzie ładnie czy nie? Kolega prosił o poradę, a nie o ocenę. Jak ktoś ma jakiś konkretny pomysł to niech pisze jak niema to, po co ta polemika? To nie jest Nasz samochód tylko właściciela i do momentu, kiedy nie ingeruje z buciorami w Nasze samochody to w swoim może zrobić, co mu się tylko podoba.


Na górę
PostDodany: 25 mar 2010, 22:52 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 mar 2006, 0:00
Posty: 441
Lokalizacja: Głuchów
gregi pisze:
FajeK pisze:
gregi pisze:
Jeśli ma to tylko grać ,a nie grać i wyglądać to po co zadajesz takie pytania, bierz sobie tego pioniera przyklej na kropelkę na górze deski, podepnij te superacki infinity kappy i przyklej do bocznych słupków ,a suba walnij na tylną półkę.
Do tego do lusterka wstecznego przypnij proporczyki i możesz się lansować na wiejskim odpuście .

A teraz weź głęboki oddech wyjdź i zobacz jaki znaczek widnieje na przedniej atrapie twojego auta jeśli jest tam każdy inny od znaku LANCIA to postępuj wg. instrukcji powyżej, jeśli jednak zobaczysz tam znak LANCIA to wiedz o tym, że to do czegoś zobowiązuje i świadczy o właścicielu.
Tym samym nie obrażaj NAS miłośników tej zacnej i szlachetnej marki, tylko wracaj do auta dla MAS : czerwona : : czerwona : : czerwona :
yyy ale o co Ci kolego chodzi
to ze ktoś kupił lancie i chce wymienic radyjko na jakies lepsze to od razu cię obraża ??
skąd ty się urwałes z choinki ?
może po prostu ktoś ma wyczulony słuch i uważa iż potrzebuje sprzętu wyższej klasy
ja od siebie proponuje montaż w schowku i wyprowadzenie sterowania np na kierownice
pozdrawiam

To życzę "owocnego upiększania" w celu wyczulonego odsłuchiwania :gitara:
ty kolego w ogóle nie rozumiesz po co powstał ten post
właśnie chodzi o to żeby się dowiedzieć gdzie wcisnąć radio tak żeby było to estetyczne i pewnie i w miarę praktyczne i najlepiej bez wyciągania ics'a a ty wyskakujesz z obrażoną miną bo jemu sie nie podoba jakosc muzyki i chce miec lepiej

_________________
była prisma i delta I a teraz jest Kappa :D


Na górę
PostDodany: 26 mar 2010, 0:16 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 19 cze 2009, 20:42
Posty: 22
Lokalizacja: Chojnów
FajeK pisze:
ty kolego w ogóle nie rozumiesz po co powstał ten post
właśnie chodzi o to żeby się dowiedzieć gdzie wcisnąć radio tak żeby było to estetyczne i pewnie i w miarę praktyczne i najlepiej bez wyciągania ics'a a ty wyskakujesz z obrażoną miną bo jemu sie nie podoba jakość muzyki i chce mieć lepiej
Potwierdzam. Przynajmniej jeden forumowicz zrozumiał treść postu.
Pytanie było chyba dość jasno sformułowane. Gdzie można wcisnąć drugie radio bez konieczności wyciągania ICS. Całkowita zamiana radia to ostateczność.

Pozdrawiam wszystkich estetyków :)


Na górę
PostDodany: 26 mar 2010, 2:54 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 lut 2009, 0:00
Posty: 1493
Imię: Paweł
Lokalizacja: Tychy
ja myślę że jawor trafił w czuły punkt - "fabryczny złom" itp. ja nie uważam żeby BOSE w moim samochodzie i każdego innego właściciela Lybry i innego samochodu z systemem BOSE było złomem (audi, opel, mazda) - nie jest to sprzęt podrzędny i pakowany do byle samochodu. I popieram gregi'ego w całości wypowiedzi:!: :)


Na górę
PostDodany: 26 mar 2010, 4:44 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 19 cze 2009, 20:42
Posty: 22
Lokalizacja: Chojnów
mrkura pisze:
ja myślę że jawor trafił w czuły punkt - "fabryczny złom" itp. ja nie uważam żeby BOSE w moim samochodzie i każdego innego właściciela Lybry i innego samochodu z systemem BOSE było złomem (audi, opel, mazda) - nie jest to sprzęt podrzędny i pakowany do byle samochodu. I popieram gregi'ego w całości wypowiedzi:!: :)
Nie gniewaj sie, ale czytanie ze zrozumieniem to chyba nie twoja najmocniejsza strona
Radio kaseciak + zmieniarka = złom, a system Bose gra przyzwoicie jak na fabryczny sprzęt, (tak właśnie pisałem w swoich postach)


Na górę
PostDodany: 26 mar 2010, 10:23 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 lut 2009, 0:00
Posty: 1493
Imię: Paweł
Lokalizacja: Tychy
Jawor pisze:
Nie gniewaj sie, ale czytanie ze zrozumieniem to chyba nie twoja najmocniejsza strona
Radio kaseciak + zmieniarka = złom, a system Bose gra przyzwoicie jak na fabryczny sprzęt, (tak właśnie pisałem w swoich postach)
: czerwona : : czerwona :

aaaaaaaa ja teraz rozumieć o co Ci chodzić. Że bez kaseciak i bez zmieniarka.

Tu masz inspirację, może coś z tego wykorzystasz. Owocnego montażu, mam nadzieję że mogłem pomóc.
AUDIO INSPIRACJE
p.s zwróć uwagę na możliwośc dodatkowego zasilania, tu są dwa- a Ty masz aż 4 koła, a montaż samego odtwarzacza też niczego sobie.

pozdrawiam


Na górę
PostDodany: 26 mar 2010, 12:01 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 paź 2008, 0:00
Posty: 215
Lokalizacja: Katowice
Kiedyś widziałem w jakimś programie w TV ,że goście podpięli sterowanie z oryginalnego (fabrycznego) radia do jakiegoś niefabrycznego radia właśnie w celu poprawy jakości dźwięku i nie psucia fabrycznego wyglądu deski rozdzielczej, ale to raczej ciężki temat. Nie wiem jak z miejscem w lybrze, ale może dało by się tego Pionieera schować pod fotel kierowcy i wyprowadzić z niego sterowanie (panel sterujący) np na daszek przeciwsłoneczny, też takie rozwiązanie widziałem, może troszkę było by to męczące rozwiązanie, ale zawsze bez psucia fabrycznej deski.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl