Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 22 wrz 2019, 1:57

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Autor Wiadomość
PostDodany: 06 mar 2009, 11:42 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 kwie 2008, 0:00
Posty: 291
Jeżeli będziesz miał podpięte sterowanie wzmacniacza pod radio to nie będzie problemu z aku, bo to własnie sterowanie włącza wzmacniacz (czyt. włączasz radio-włacza się wzmak, wyłączasz radio-wyłacza się wzmak)
Puki nie podłączysz sterowania wzmaka nie będzie dostawał jako tako prądu na swoje układy, więc jeżeli baardzo się nie "postarasz" to nic nie zepsujesz. Pamiętaj o prawidłowym podłączeniu sygnału: wejście/wyjście a będzie ciacik
:wink:


Na górę
PostDodany: 06 mar 2009, 11:54 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 wrz 2005, 0:00
Posty: 2408
Lokalizacja: Radom woj. mazowieckie
Po to jest właśnie złacze RMT - podłaczasz sterowanie wzmacniaczem pod radio - działa to tak jak napisał Chasqui.
Ja bym najpierw porobił podłaczenia pod aku i całą resztę kabelkologii, a dopiero jak to będzie gotowe podłaczał wzmak do kabli.

_________________
Lancia i jeszcze raz Lancia

Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power


Na górę
PostDodany: 06 mar 2009, 11:58 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 lut 2008, 0:00
Posty: 8451
Imię: Andrzej
Lokalizacja: Nowy Sącz
Tylko jeszcze koniecznie jakiś bezpiecznik od + w komorze silnika ale bezpiecznik włóż dopiero po podłączeniu wszystkiego pod wzmak cobyś nie miał na kablu napięcia przy przeciąganiu go po aucie :wink:

_________________
Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE ;)
Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)


Na górę
PostDodany: 06 mar 2009, 13:06 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 mar 2006, 0:00
Posty: 1998
Imię: Arek
Lokalizacja: Gorzyczki woj. śląskie
Dobrze Panowie! Wykonam wszystko wg. rad. Podpowiedzcie jeszcze, gdzie podłączyc to sterowanie radiem? Gdzie się wpiąc?


Na górę
PostDodany: 06 mar 2009, 13:11 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 kwie 2008, 0:00
Posty: 291
Jeżeli masz instrukcje do radyjka to musi być pin RMT albo REMOTE, to jest to... Ewentualnie może na kostce jest kabel z takim opisem.


Na górę
PostDodany: 06 mar 2009, 13:12 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 wrz 2005, 0:00
Posty: 2408
Lokalizacja: Radom woj. mazowieckie
No Aro to akurat najlepiej znaleźć w instrukcji od radia - zazwyczaj jest tak samo, ale czasami różne firmy mają różne rozwiązania.

_________________
Lancia i jeszcze raz Lancia

Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power


Na górę
PostDodany: 06 mar 2009, 13:15 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 mar 2006, 0:00
Posty: 1998
Imię: Arek
Lokalizacja: Gorzyczki woj. śląskie
Dobrze, dobrze.... już nie będe zanudzał :)

Teraz tylko gdzie kupic to gniazdo na bezpiecznik :? Byłem już w paru sklepach motoryzacyjnych i elektrycznych i nigdzie czegoś takiego nie mają... Gdzie ja kurde mieszkam :(


Na górę
PostDodany: 06 mar 2009, 13:17 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 kwie 2008, 0:00
Posty: 291
W najgorszym wypadku - jeżeli nie masz możliwości sterowania z radia, pozostaje zmostkowanie POWER i RMT i wstawienie między mostek jakiegoś wyłącznika (ja tak miałem zanim nie zmieniłem radyjka)


W sklepie z głośnikami mają na pewno gniazda.... Wygląda tak: Bezpiecznik


Na górę
PostDodany: 06 mar 2009, 13:25 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 wrz 2005, 0:00
Posty: 2408
Lokalizacja: Radom woj. mazowieckie
W dobrym sklepie elektrycznym powinni mieć, jak nie to możesz pogrzebać na allegro.

_________________
Lancia i jeszcze raz Lancia

Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power


Na górę
PostDodany: 06 mar 2009, 22:42 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 mar 2006, 0:00
Posty: 1998
Imię: Arek
Lokalizacja: Gorzyczki woj. śląskie
Tak wygląda moje radio z tyłu. Chyba pozostaje mi wpiąc się w któryś z kabelków wychodzacych z kostki.... musze jeszcze sprawdzic który to, bo niektóre sa obciete zaraz za kostką.
Obrazek

No i jeszcze przydałyby się dwa przewody RCA do podłączenia głośników.


Na górę
PostDodany: 06 mar 2009, 23:22 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 lut 2009, 0:00
Posty: 62
Lokalizacja: Oświęcim
żadnego mostkowania! podepnij się pod kabelek iznaczony na kostce ISO jako ANT, działa on na tej samej zasadzie co remote
Obrazek

bezpiecznik w najbliższym mediamarkt czy innym podobnym badziewiu, nie przesadzaj z wilkością amperów

_________________
Obrazek DXZ948RMP
Obrazek Z4100
Obrazek ES12
Obrazek s-5c


Ostatnio zmieniony 06 mar 2009, 23:30 przez PAHO2, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
PostDodany: 06 mar 2009, 23:28 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 mar 2006, 0:00
Posty: 1998
Imię: Arek
Lokalizacja: Gorzyczki woj. śląskie
Super Dzięki Panowie! Jutro z rana atak na wzmak : yesyes :


Na górę
PostDodany: 07 mar 2009, 1:00 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 maja 2007, 0:00
Posty: 333
Lokalizacja: RZESZÓW
z tego co pamiętam "remote" jest niebieski (czasem z białym paskiem). tak w większości ISO jest. Ale nie uogólniam że we wszystkich, bo nie jestem pewny.

pozdrawiam


Na górę
PostDodany: 07 mar 2009, 8:01 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 mar 2006, 0:00
Posty: 1998
Imię: Arek
Lokalizacja: Gorzyczki woj. śląskie
Też gdzieś czytałem, że w większości powinien byc niebieski.

Musze jeszcze zakupic: gniazdo bezpiecznika na przewód zasilający, kable rca, przewód do sterowania wzmakiem i bezpiecznik.

Jak to wszystko zakupie dzis, to odpalam wzmaka, a jak nie to w poniedziałek.


Na górę
PostDodany: 07 mar 2009, 12:37 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 maja 2007, 0:00
Posty: 333
Lokalizacja: RZESZÓW
aha, pamiętaj żeby kable sygnałowe i prądowe pociągnąć innymi tunelami. Tzn. sygnał np. przez środkowy, a prąd pod bocznymi listwami. Wyeliminujesz przez to zakłócenia na sygnale, a takie czasem mogą wystąpić.

pozdrawiam


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl