Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 17 cze 2019, 10:58

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4
Autor Wiadomość
PostDodany: 10 mar 2009, 15:19 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 mar 2006, 0:00
Posty: 1998
Imię: Arek
Lokalizacja: Gorzyczki woj. śląskie
"maki" pisze:
"aro" pisze:
Melduje iz operacja montazu wzmaka zakończona :D Wszystko działa jak nalezy, jeszcze tylko regulacja wzmaka i git :wink: Już nawet próbowałem dzis jak gra na 3/4 mocy. Powiem tak - całe auto drży i nie da się tak jeździc :lol: Ale dźwięk jest czysty, bez żadnych zgrzytów, czy charczenia - na tym mi najbardziej zależało : yesyes : A na robieniu wsi pod remiza mi nie zależy :lol: Więc ustawie go sobie, aby ładnie głosniki grały z lekkim basikiem i dam jeszcze te dwa wysokotonowce, bo próbowałem jak grają i jest jeszcze lepszy dźwięk z nimi.
I o to chodzi, tzn. nie o "wieś pod remizą", a o zadowolenie. Ale przód pewnie troszkę charczy, prawda (przy większej głośności)? Będzie trzeba o tym pomyśleć
:wink: mam rację?

pozdrawiam
Powiem Ci, że w ogule nic nie charczy co mnie i brata zaskoczyło na wielki + 8O Wszystkie przewody, złącza, głośniki, itp. zostało wymienione na nowe :D Może nie charczy bo ustawiłem sobie, aby minimalnie mocniej grał tył podpięty pod wzmaka.


Na górę
PostDodany: 11 mar 2009, 15:29 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 mar 2006, 0:00
Posty: 1998
Imię: Arek
Lokalizacja: Gorzyczki woj. śląskie
Wszystko podłączone jak instrukcja nakazuje, ale mam mały problem, lub tak ma byc. Zauważyłem, że jak dam w opcjach radia, aby grały głosniki podłączone do radia (przód) na max mocy lub, aby grały tylko one, a tył nie to nie grają? Natomiast grają jak dam pół na pół, albo max na tył.
Troche to dziwne? Może jeszcze coś źle podłączyłem?


Na górę
PostDodany: 11 mar 2009, 16:01 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 kwie 2008, 0:00
Posty: 291
"aro" pisze:
Wszystko podłączone jak instrukcja nakazuje, ale mam mały problem, lub tak ma byc. Zauważyłem, że jak dam w opcjach radia, aby grały głosniki podłączone do radia (przód) na max mocy lub, aby grały tylko one, a tył nie to nie grają? Natomiast grają jak dam pół na pół, albo max na tył.
Troche to dziwne? Może jeszcze coś źle podłączyłem?
Jeżeli dobrze rozumie to wszystkie głośniki grają tylko jeżeli masz ustawione na środek lub tył....
W takim wypadku to chyba masz podłączone wszystkie głośniki pod wyjście na tył. Sprawdź jeszcze raz kostke przy radiu.


Na górę
PostDodany: 11 mar 2009, 16:05 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 mar 2006, 0:00
Posty: 1998
Imię: Arek
Lokalizacja: Gorzyczki woj. śląskie
Tak dobrze rozumujesz :D Tylko jak wyprze przewody głosnikowe ze wzmaka i głośniki podeprze pod stare przewody z radia to wszystko gra normalnie??? I mozna regulowac, czy ma tył grac bardziej, czy przód.


Na górę
PostDodany: 11 mar 2009, 22:48 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 maja 2007, 0:00
Posty: 333
Lokalizacja: RZESZÓW
próbuj pozmieniać miejsca czinczy, zarówno na radiu jak i na wzmacniaczu. Powinno śmigać jak należy.

pozdrawiam


Na górę
PostDodany: 12 mar 2009, 16:04 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 mar 2006, 0:00
Posty: 1998
Imię: Arek
Lokalizacja: Gorzyczki woj. śląskie
Dobrze. Tak zrobie. Jak się uda to będe już w 100% zadowolony : yesyes :


Na górę
PostDodany: 12 mar 2009, 17:51 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 mar 2006, 0:00
Posty: 1998
Imię: Arek
Lokalizacja: Gorzyczki woj. śląskie
Zmieniłem kolejnośc czinczy w radiu i wszystko gra super. Zastanawia mnie tylko, czy w instrukcji ,mogli się pomylic , bo robiłem to wg. instr. do radia?


Na górę
PostDodany: 12 mar 2009, 22:41 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 maja 2007, 0:00
Posty: 333
Lokalizacja: RZESZÓW
"aro" pisze:
Zmieniłem kolejnośc czinczy w radiu i wszystko gra super. Zastanawia mnie tylko, czy w instrukcji ,mogli się pomylic , bo robiłem to wg. instr. do radia?
inaczej mogą być ustawione wejścia na wzmaku.

pozdrawiam


Na górę
PostDodany: 16 kwie 2009, 15:53 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 lut 2009, 0:00
Posty: 15
Lokalizacja: nakło nad notecią
gdzie zamontowałeś wzmaka i jak zamontowałeś głosniki?? ja u siebie mam pod siedzeniami dwa piece i musze panele zrobic na przód... macie moze jakies pomysly?? ktoś juz robił panele do dedry.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl