Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 15 paź 2019, 18:23

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
PostDodany: 04 cze 2008, 11:33 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 wrz 2005, 0:00
Posty: 939
Lokalizacja: Warszawa-Bródno-Białołęka
Zastanawiałem się nad wymianą gumowych przewodów hamulcowych, ktore w trzynastoletnim aucie nie trzymają swoich parametrów i najprawdopodobniej puchną podczas ostrego hamowania, na przewody w stalowym oplocie.

Nie ukrywam że skuteczność hamulców w lancii nie powala, jeździłem laguną z 2006 roku i hamulce są rewelacyjne.
Może w Lancii trzeba dokonać małego tuningu ??

:link:


Na górę
PostDodany: 04 cze 2008, 12:15 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 maja 2006, 0:00
Posty: 813
Lokalizacja: Wrocław
ja wymieniałem w alfie na większe to i od razu dałem przewody w oplocie
jest fajny sklep w Wawie na starej Górczewskiej z przewodami w oplocie
:link:
ja kupowałem od nich do siebie i jestem zadowolony - kosztowo też atrakcyjnie
co do tarcz - Brembo 330 mm do alfy koszt 200 pln za sztukę, więc nie jest to dramat

_________________
była LANCIA MUSA:((
nowe cavallino rampante:)))) tylko w innym opakowaniu:)))
tel. 504 279 488


Na górę
 Tytuł: ....
PostDodany: 04 cze 2008, 12:24 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 wrz 2005, 0:00
Posty: 939
Lokalizacja: Warszawa-Bródno-Białołęka
uwielbiam moja lancia .... bo ... zapierd..la
i ze 180, półtorej tony jest dość ciężko zatrzymać !


Na górę
PostDodany: 04 cze 2008, 20:12 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 sie 2007, 0:00
Posty: 476
Lokalizacja: Pruszków
Też sie nad tym zastanawiam bo moje przewody są już lekko sparciałe.
W scorpio zmieniałem na nowe i poprawa była znaczna.
Chociaż hamulce nie są złe.

_________________
Lancia Kappa 2.4 T.DS


Na górę
PostDodany: 04 cze 2008, 23:14 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 lis 2007, 0:00
Posty: 895
Lokalizacja: Warszawa
wydaje mi sie ze w zupełnosci wystarcza nowe zwykłe przewody.
W kappie potrafia pęknac te przednie,szczególnie jak sa stare.

_________________
banymotorsport.pl


Na górę
PostDodany: 05 cze 2008, 1:22 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 wrz 2006, 0:00
Posty: 1167
Lokalizacja: Bełchatów
No właśnie miałem taka sytuacje,ja opisuje Bany! Z przodu po lewej zaczął przewód sie pocić, potem zaczęło płynu ubywać i szybko musiałem wymieniać na nowe,myślę że jest tez poprawa hamowania!

_________________
Była Lancia Delta Hpe 1.8 16v vvt
Była Kappa 2.0 16v T.
Jest Alfa Romeo 166 3.0 V6


Na górę
 Tytuł: ....
PostDodany: 05 cze 2008, 7:57 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 wrz 2005, 0:00
Posty: 939
Lokalizacja: Warszawa-Bródno-Białołęka
cztery przewody firmy 4max - to lipa robiona w chinach dla intercarsu kosztuje około 130 zł, 4 przewody stalowe kosztują około 400 zł, nie widzę sensu oszczędzania 270zł na bezpieczeństwie, nie wliczając dodatkowych kosztów związanych ze stłuczką ...

[youtube]http://pl.youtube.com/watch?v=bdcKkc1z7lM[/youtube]

a to na rozluźnienie !!! filmik na youtube


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl