Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 24 paź 2019, 4:17

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
PostDodany: 23 lis 2015, 20:06 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 maja 2006, 0:00
Posty: 44
Lokalizacja: KRAKÓW
Witam . Stałem się szczęśliwym posiadaczem Phedry jednak nie mogę znaleźć jak zmienić jezyk na polski w rt4 wszystko co podane to dotyczy rt3 .
I jeszcze jedno pytanko czy ktoś odblokowywał lub uaktywniał USB w takim radiu .Zakupiłem orginalny kabelek w peugot i podłączyłem jednak usb tylko swieci i nie czyta muzyki radio chyba go nie widzi .
Proszę o pomoc i jakieś namiary jak to zrobić Czy w ASO to można wykonać ?


Na górę
PostDodany: 24 lis 2015, 15:36 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 lis 2005, 0:00
Posty: 20000
Lokalizacja: Poznań & Warszawa Masz problem na Forum? Pytaj!
Bez płytki nie zmienisz języka.

_________________
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)


Na górę
PostDodany: 24 lis 2015, 20:01 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 29 wrz 2010, 20:38
Posty: 170
Imię: jacek
Lokalizacja: poznan
KOKSIAK podaj mi swój nr tel. to dam namiary do kogoś co mi zrobił nawi na Polskę, menu po polsku
przyjeżdża do klienta.
PS. nie chcę tak oficjalnie ale jak co to każdemu może pomóc, mam tel do gościa.


Na górę
PostDodany: 26 lis 2015, 10:25 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 04 lip 2012, 13:09
Posty: 1839
Lokalizacja: Gliwice
Wejdź na forum peugeota citroena tam masz opis.


Na górę
PostDodany: 26 lis 2015, 12:08 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 lis 2005, 0:00
Posty: 20000
Lokalizacja: Poznań & Warszawa Masz problem na Forum? Pytaj!
Dodam, że opis w pełni funkcjonalny, sam zrobiłem to bez żadnych problemów. (tylko w aucie trzeba chwilę posiedzieć)

_________________
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)


Na górę
PostDodany: 26 lis 2015, 12:27 
Offline
Moderator Globalny
Moderator Globalny
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 sie 2007, 0:00
Posty: 11107
Lokalizacja: Lublin woj. Lubelskie
Nat pisze:
Dodam, że opis w pełni funkcjonalny, sam zrobiłem to bez żadnych problemów. (tylko w aucie trzeba chwilę posiedzieć)
Przynajmniej jeśli chodzi o RT3.

_________________
Delta Intergale 16v
Fulvia Coupe 1.3 S 1972
Fulvia Coupe 1.3S 1971
Beta Spider Zagato 1.6
Kappa Coupe 20VT nr 3119
Obrazek


Na górę
PostDodany: 26 lis 2015, 22:47 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 11 sie 2007, 0:00
Posty: 2299
Lokalizacja: Chojnice/Hünxe
topcio1 pisze:
Nat pisze:
Dodam, że opis w pełni funkcjonalny, sam zrobiłem to bez żadnych problemów. (tylko w aucie trzeba chwilę posiedzieć)
Przynajmniej jeśli chodzi o RT3.
Z tym/siedzeniem w aucie to lekka przesada.....sam przerabialem trzy sztuki........jedno u znajomych,dwa u mnie.....i wcale nie trzeba siedziec w aucie bez ruchu i takie tam co pisza na innych forach,bo chyba to nie jest szczescie ze trzy przerobilem przy otwartych drzwiach hihi...ale na forum peugota jest instrukcja kolegi namek jak dobrze pamietam i wszystko pieknie dziala....zajrzyj i ciesz sie z polskiego menu

_________________
Lancia Phedra 2.0 desel...Auto na codzien mojej zonki
Lancia Delta 2.0 turbo-moja zabawka-poki co w czesciach
Volvo xc 90- wół roboczy
Yamaha r1 RN09 plus FZR 600-moje
Aprilia rs125.....poczatki przygody z dwoma kolami mojej zonki

Byly kappy 2.4 lpg +2.4 tds,zeta 2.0 turbo,lybra 1.9 jtd


Na górę
PostDodany: 26 lis 2015, 23:01 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 maja 2006, 0:00
Posty: 44
Lokalizacja: KRAKÓW
Witam .Właśnie uruchomiłem już złącze USB (program mira-skript) dział muza już śmiga teraz zostaje j.pl. i mapy do wgrania i chyba musze zmienić soft bo mam 8.00 a na forum peugota jest lekki chaos a chciałbym to zrobić przez złącze usb by nie bawić się w nagrywanie płyt .


Na górę
PostDodany: 29 lis 2015, 21:49 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 maja 2006, 0:00
Posty: 44
Lokalizacja: KRAKÓW
Witam .
Właśnie zakończyłem prace nad swoim radiem RT4 w Lancii Phedra
1.uaktywnione złącze USB programem mirra skript
2.wgranie nowego softu 8.2 (podobno 8.3 jest kiepski i może uszkodzić radio)więc nie ryzykowałem
3.wgranie języka polskiego dla wersji softu8.2 (wersja j.pol 0.30)
wszystko zrobione przez złącze usb (mniejsze ryzyko)
Zmiany jakie zauważyłem to brak zegara po lewej stronie wyświetlacza (był taki analogowy)teraz jest kompas ,
drobniejsza czcionka ale jest ok kwestia przyzwyczajenia .
Dodatkowo uaktywnił się moduł bluetooth więc telefon działa i tak mam zestaw głośnomówiący .
Koledzy z forum Peugeota spisali się znakomicie wielki szacun .
Oczywiście wszystko za free a nie jak na allegro chcą 300pln za taką usługę ,dodam że w ASO Lancii powiedzieli ze to nie możliwe do zrobienia .
Teraz szukam aktualnych map i będę wgrywał .
Pozdrawiam.


Na górę
PostDodany: 30 lis 2015, 10:33 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 lis 2005, 0:00
Posty: 20000
Lokalizacja: Poznań & Warszawa Masz problem na Forum? Pytaj!
Kompas jest alternatywny dla zegara. Pojawia się, jeśli dobrze pamiętam, kiedy masz włączoną nawigację bez wybrania celu.

_________________
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)


Na górę
PostDodany: 20 sty 2016, 0:45 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 gru 2007, 0:00
Posty: 13
Lokalizacja: Kraków
Hej Koksiak
Nie masz czasem RT5 skoro bluetooth zaHulał, ale do rzeczy:
- gdzie znalazles mirascripts do softu w wersji <8.00? podasz link?
- w ktorym miejscu jest USB w aucie jesli mam? do tej pory nie natrafilem :D

z gory dziekuje


Na górę
PostDodany: 14 lut 2016, 21:03 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 maja 2006, 0:00
Posty: 44
Lokalizacja: KRAKÓW
Vit pisze:
Hej Koksiak
Nie masz czasem RT5 skoro bluetooth zaHulał, ale do rzeczy:
- gdzie znalazles mirascripts do softu w wersji <8.00? podasz link?
- w ktorym miejscu jest USB w aucie jesli mam? do tej pory nie natrafilem :D

z gory dziekuje



Witam tu link do mira scripts
http://mira308sw.altervista.org/en/index.htm
usb sam dokładałem kupiłem kabel w aso citroen zamontowałem i uruchomiłem mirrą potem nowsza wersja softu i spolszczenie


Na górę
PostDodany: 02 wrz 2019, 16:35 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 02 wrz 2019, 16:11
Posty: 2
Witam Panowie i Panie. Mam pytanie mam płytki 3 z spolszczeniem i softemi mapami do wersji 8.31 pszeszukalwm google i inne fora nie mogę znaleźć jak wgrac teraz to wszystko pokoleji i co naciskać? żeby miało to ręce i nogi. Radio Rt4. Może ktoś pomoże ?


Na górę
PostDodany: 20 paź 2019, 19:45 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 18 paź 2019, 21:04
Posty: 7
Imię: Tomasz
Lokalizacja: Koluszki
Witam wszystkich - troszkę się podepnę
Chciałbym się upewnić. Jeżeli na radiu jest napis "mp3 hdd" to jest rt4, tak? Phedra z 2008 roku.
Dziękuję
Tomasz vel riven_dell

_________________
pozdrawiam
Tomasz vel riven_dell

jest:
Lancia Phedra 2,2
Alfa Romeo 156 cup
Alfa Romeo GTV2000
Alfa Romeo 166

było:
Alfa Romeo 156 1.8TS


Na górę
PostDodany: 21 paź 2019, 20:28 
Offline
Przedstawiciel Regionalny
Przedstawiciel Regionalny
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 lip 2011, 9:07
Posty: 1294
Imię: Robert
Lokalizacja: Łódź
Tak RT4. Jeśli masz bluetooth to jest to RT5. Jutro podeślę fotkę mojego RT5.

Wysłane z mojego telefonA


_________________
Pozdro - Robert
Jest:
Lancia Phedra 2.2 JTD 170KM - TyAaaaa_TO_wóz_zzz
+ Lybra Intensa 2.4 JTD SW - Papamobile :)
Było:
AR 156 SW 2.4 JTD 10V + wirus Ramzesa - Czarnulka
Delta II 1.9td
Nr. tel. 607645504


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl