Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 20 wrz 2019, 7:44

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
PostDodany: 04 lut 2017, 19:12 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 04 lut 2017, 18:54
Posty: 6
Imię: Artur
Cześć,
Mam problem w Lancii Phedra 2.0 benzyna
Świeci mi się „check engine” i pokazuje błąd P0414 -"System wtrysku powietrza wtórnego, zawór przełączający A - zwarcie" lub wg. innego komputera „ Przekaźnik pompy powietrza wtórnego, zwarcie, do plusa, -masy”
Wymieniłem w kolejności:
1 zawór EGR
2 pompa powietrza wtórnego oraz bezpieczniki.

Niestety błąd nadal się pojawia, czy macie jakieś sugestie?


Na górę
PostDodany: 04 lut 2017, 19:47 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 gru 2009, 0:25
Posty: 2154
Skype: Kondi243
Imię: Konrad
Lokalizacja: Przysieka
Przekaźnik w bsi tak na 85%

_________________
Były:Peugeot 309 1.6, Renault Laguna 1.8 8v, Lancia Kappa 2.0 V.I.S.
Są Lancia Kappa 20vt, Lancia Kappa 2.0 V.I.S,Lancia Y 1.2 16v.Lancia Thesis 20vt


Na górę
PostDodany: 04 lut 2017, 19:57 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 04 lut 2017, 18:54
Posty: 6
Imię: Artur
a powiesz mi gdzie on się znajduje dokładnie? to moja pierwsza przygoda z Lancią więc muszę się dużo nauczyć.


Na górę
PostDodany: 04 lut 2017, 20:29 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 gru 2009, 0:25
Posty: 2154
Skype: Kondi243
Imię: Konrad
Lokalizacja: Przysieka
Dokładnie nie powiem gdzie w lancii ten przekaźnik jest. Najprostszy sposób idź po przewodach od pompy. Może być jak C3 koloru niebieskiego.Wychodzi że jest nadpalony i dlatego bije błąd bo pompa nie działa. Czyli brak zasilania.

_________________
Były:Peugeot 309 1.6, Renault Laguna 1.8 8v, Lancia Kappa 2.0 V.I.S.
Są Lancia Kappa 20vt, Lancia Kappa 2.0 V.I.S,Lancia Y 1.2 16v.Lancia Thesis 20vt


Na górę
PostDodany: 08 lut 2017, 10:43 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 04 lut 2017, 18:54
Posty: 6
Imię: Artur
Sytuacja jest trochę dziwna :) check zgasł samoistnie po dwóch dniach i teraz jak jadę słyszę jak pompa działa (chyba ona bo wcześniej tego nie było). dźwięk można porównać do małej turbiny lub dobrze brzmiącego odkurzacza. dźwięk ten jest cały czas nawet gdy silnik się rozgrzeje. do jakiego momentu pompa powinna działać?


Na górę
PostDodany: 20 cze 2019, 9:50 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 24 maja 2018, 13:47
Posty: 6
Mamy ten sam problem, albo problem podobny. Sądzę, że nie masz się z czego cieszyć bo to nawracajacy problem i wychodzi na to, że nie tylko moja phedra się z tym bawi


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl