Zeta - nie działa wyświetlacz komputera między zagarami

Awatar użytkownika
bobby123
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 413
Rejestracja: 21 sie 2005, 00:00
Imię: Robert
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Re: Zeta - nie działa wyświetlacz komputera między zagarami

Postautor: bobby123 » 03 lip 2011, 23:10

Potrzebne narzędzia:
Torx T20, T10, płaskoszczypy.

Wykręcamy kratkę nawiewu
IMG_0926.jpg
IMG_0926.jpg (327.75 KiB) Przejrzano 3608 razy
Następnie wkręty mocujące osłonę
IMG_0929.jpg
IMG_0929.jpg (348.62 KiB) Przejrzano 3608 razy
Potrzebny torx
IMG_0931.jpg
IMG_0931.jpg (286.02 KiB) Przejrzano 3608 razy
IMG_0932.jpg
IMG_0932.jpg (397.46 KiB) Przejrzano 3608 razy
Następnie trzy wkręty mocujące zegary
IMG_0934.jpg
IMG_0934.jpg (301.99 KiB) Przejrzano 3608 razy
Następnie wypinamy złącza, najlepiej od prawej strony (wpinamy odwrotnie)
IMG_0935.jpg
IMG_0935.jpg (295.3 KiB) Przejrzano 3608 razy
IMG_0936.jpg
IMG_0936.jpg (334.87 KiB) Przejrzano 3608 razy
IMG_0937.jpg
IMG_0937.jpg (350.96 KiB) Przejrzano 3608 razy
Mamy wszystko na wierzchu
IMG_0938.jpg
IMG_0938.jpg (411.95 KiB) Przejrzano 3608 razy
Potrzebny kolejny torx do zdjęcia osłony
IMG_0939.jpg
IMG_0939.jpg (290.77 KiB) Przejrzano 3608 razy
cdn.
605-365-315 od świtu do zmierzchu :-)

Awatar użytkownika
bobby123
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 413
Rejestracja: 21 sie 2005, 00:00
Imię: Robert
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Re: Zeta - nie działa wyświetlacz komputera między zagarami

Postautor: bobby123 » 03 lip 2011, 23:22

Wypinamy taśmy, delikatnie, bez demolki, i zdejmujemy część obudowy
IMG_0944.jpg
IMG_0944.jpg (368.52 KiB) Przejrzano 3605 razy
Jest dostęp do wszystkich żarówek. Mogą być delikatne różnice dla poszczególnych modeli (różne kontrolki)
IMG_0945.jpg
IMG_0945.jpg (454.1 KiB) Przejrzano 3605 razy
Ale na pierwszy rzut oka widać, które gniazda są używane.
IMG_0949.jpg
IMG_0949.jpg (411.06 KiB) Przejrzano 3605 razy
Jak się wszystko wyjmie to najlepiej wymienić większość żarówek. Wszystkie 3 świecą ale lewa jest w miarę nowa, środkowa używana, a prawa się kończy.
IMG_0951.jpg
IMG_0951.jpg (275.05 KiB) Przejrzano 3605 razy
Osobiście kupowałem 1,2 W ale na 14 V (nie na 12V).
Pozdrawiam
605-365-315 od świtu do zmierzchu :-)

Grac
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 4
Rejestracja: 02 lip 2011, 01:49
Imię: Grac
Lokalizacja: Poznań

Re: Zeta - nie działa wyświetlacz komputera między zagarami

Postautor: Grac » 08 lip 2011, 00:29

Bardzo dziękuję!
Na pewno się przyda nie tylko mi :D


Wróć do „Nadwozie i wnętrze”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości