Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 18 lis 2018, 14:04

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostDodany: 27 wrz 2018, 11:05 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 29 mar 2015, 13:15
Posty: 12
Lokalizacja: Pyrzowice
Moi drodzy.Potrzebuję schemat tempomatu do modelu Lanci Ypsilon 1.2 54kw 2014 r .


Na górę
PostDodany: 03 paź 2018, 15:19 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 paź 2014, 17:42
Posty: 45
Imię: Piotr
Lokalizacja: Legnica
Witam.
Generalnie nie ma czegoś takiego jak schemat tempomatu. Tempomat /elektronika/ wbudowany jest pod przelącznik. Zakładasz przełącznik zespolony z tempomatem, wpinasz wtyczki, przekręcasz kluczyk, włączasz i powinna się lampka zapalić na desce. Nie widziałem funkcji włączania/wyłączania tempomatu w skanerze diagn. a jedynie jego wykrywanie. Dostepny schemat to tylko połaczenie fizyczne tempomatu z ecu i elektroniką auta. Sam skompletowałem całość łącznie z zaślepką obudowy kierownicy i mam zamiar się z tym pobawić.


Na górę
PostDodany: 03 paź 2018, 17:01 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 paź 2014, 17:42
Posty: 45
Imię: Piotr
Lokalizacja: Legnica
He He Alex widzę że ty tak samo jak ja, już się rok przymierzasz do tego tempomatu :-)


Na górę
PostDodany: 18 paź 2018, 20:15 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 29 mar 2015, 13:15
Posty: 12
Lokalizacja: Pyrzowice
Tak .To już prawie rok a ja dalej stoję.Na razie jestem w fazie załatwiania podłączenia i aktywowania,ale to na razie trwa już tydzień i odpowiedzi na telefon nie otrzymuję.No cóż. :gitara:
Ciągle czekam.


Na górę
PostDodany: 08 lis 2018, 22:17 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 paź 2014, 17:42
Posty: 45
Imię: Piotr
Lokalizacja: Legnica
Hejka.
Właśnie przed chwilą uruchomiłem tempomat. :-))
Sprawa nie jest trudna. Tak jak pisałem żaden schemat nie jest potrzebny.
Najpierw podłączasz fizycznie. Zdejmujesz kierownicę i wymieniasz zespół przełączników.
Wtyczki są identyczne i wpinasz je do "nowego" przełącznika.
Warto wcześniej kupić lewą zaślepkę z 2 otworami.
Oczywiście tempomat nie zadziała.
Trzeba podłączyć się do BCM, właczyć tempomat i zrobić osiowanie proxy.
Instalacja działa podobnie jak sieć komputerowa i każde urządzenie ma swój adres. Trzeba to zaktualizować.
Zainwestowałem w multiecuscan i robi się to prosto - kilka kliknięć.
Na koniec test i wszystkie funkcje tempomatu są aktywne.
Tak, że zapomnij o schematach bierz wkrętak i do roboty. :-))


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl