Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 18 cze 2018, 03:57

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
Post: 11 lip 2015, 18:39 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 11 lip 2015, 18:35
Posty: 13
Imię: Daria
Lokalizacja: Pabianice
Witam, jestem tu nowa i bardzo proszę o pomoc. Przy włączaniu nawiewu w Lancii Y z 1998 r. wszystkie śmieci wlatują mi do środka. Czy jest potrzebna wymiana jakiegoś filtra? jeśli tak to jakiego i gdzie on się znajduje? Bardzo proszę o pomoc


Ostatnio zmieniony 12 lip 2015, 11:12 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Prosimy tytułować posty zgodnie z zasadami! Prosimy umieszczać posty w odpowiednim dziale!!!


Na górę
Post: 11 lip 2015, 19:20 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 lip 2009, 15:04
Posty: 1216
Imię: Paweł
Lokalizacja: Nowy Sącz
Otwórz maskę i na podszybiu czyli tym długim czarnym plastiku między szybą a komorą silnika po lewej stronie masz klapke na dwa lub trzy zaczepy. Zaczepy te podważ i zdejmij klapke pod którą znajdziesz filtr kabinowy. Wyjmij go z całą czarną kasetą , odbezpiecz gumkę i filtr juz masz na wierzchu. Montaż w odwrotnej kolejności.

Wysłane z mojego SM-T235 przy użyciu Tapatalka

_________________
była: Tempra 1.6 86KM
jest: Lybra 1.8 131KM , Y 1.2 60KM


Na górę
Post: 11 lip 2015, 19:21 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 11 lip 2015, 18:35
Posty: 13
Imię: Daria
Lokalizacja: Pabianice
bardzo dziękuję. Wychodzi na to że brakuje kasety na ten filtr bo tam nic nie ma


Na górę
Post: 11 lip 2015, 19:26 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 lip 2009, 15:04
Posty: 1216
Imię: Paweł
Lokalizacja: Nowy Sącz
Masz klimatyzację w tym autku? Pytaj chłopaków na forum, może któryś ma jeszcze graty do Y. Kilku takie całe autka rozkręciło na częsci. Filtr kabinowy jest konieczny bo jak sama mówisz cały syf leci nam prosto w twarz, o zaklejonym kurzem parowniku klimatyzacji nie wspomnę.

Wysłane z mojego SM-T235 przy użyciu Tapatalka

_________________
była: Tempra 1.6 86KM
jest: Lybra 1.8 131KM , Y 1.2 60KM


Na górę
Post: 11 lip 2015, 19:31 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 lip 2009, 15:04
Posty: 1216
Imię: Paweł
Lokalizacja: Nowy Sącz
Kaseta ta ma numer katalogowy 7761033 i pasuje od punto I. Szukaj po szrotach albo na all?

Wysłane z mojego SM-T235 przy użyciu Tapatalka

_________________
była: Tempra 1.6 86KM
jest: Lybra 1.8 131KM , Y 1.2 60KM


Na górę
Post: 11 lip 2015, 19:34 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 11 lip 2015, 18:35
Posty: 13
Imię: Daria
Lokalizacja: Pabianice
nie mam klimatyzacji


Na górę
Post: 11 lip 2015, 19:35 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 lip 2009, 15:04
Posty: 1216
Imię: Paweł
Lokalizacja: Nowy Sącz
Tak to wygląda razem z filtrem
Załącznik:
uploadfromtaptalk1436636086666.jpg
uploadfromtaptalk1436636086666.jpg [ 262.02 KiB | Przejrzano 4522 razy ]
Wysłane z mojego SM-T235 przy użyciu Tapatalka

_________________
była: Tempra 1.6 86KM
jest: Lybra 1.8 131KM , Y 1.2 60KM


Na górę
Post: 13 lip 2015, 09:51 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 16 lut 2010, 22:59
Posty: 2081
Lokalizacja: Tarnowskie Góry \ Regensburg DE
Cytuj:
nie mam klimatyzacji
Jak nie ma klimy, to filtra też nie ma. Prawdopodobnie masz zabrudzone podszybie. Podaje link jak sobie z tym poradzić. :link:

_________________
Thema SW 2.0 VIS, Thema 16VT MK III LX (do odbudowy), Kappa 2.0 SW wel gruz :),Bravo 2.0 20V - jeszcze bez - VT, Y 1.2 8V :)


Na górę
Post: 13 lip 2015, 10:30 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 lip 2009, 15:04
Posty: 1216
Imię: Paweł
Lokalizacja: Nowy Sącz
To nie wiedziałem. A jakby zamontować? Nie zaszkodzi prawda?

Wysłane z mojego SM-T235 przy użyciu Tapatalka

_________________
była: Tempra 1.6 86KM
jest: Lybra 1.8 131KM , Y 1.2 60KM


Na górę
Post: 14 lip 2015, 18:56 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 11 lip 2015, 18:35
Posty: 13
Imię: Daria
Lokalizacja: Pabianice
no własnie chciałabym zamontowac. Ale nigdzie nie moge kupic obudowy do tego filtra. Co zrobic? moze ktos z Was ma? pomocy!!! juz 3 dni szukam wszedzie


Na górę
Post: 14 lip 2015, 20:07 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 lip 2009, 15:04
Posty: 1216
Imię: Paweł
Lokalizacja: Nowy Sącz
Zobacz najpierw czy pod tą klapką na podszybiu masz po bokach masz takie jakby szyny po których kasetę z filtrem się wsuwa. Jak ich nie ma to z filtra nici. Na szrotach nie mają tego od punto I ?

Wysłane z mojego SM-T235 przy użyciu Tapatalka

_________________
była: Tempra 1.6 86KM
jest: Lybra 1.8 131KM , Y 1.2 60KM


Na górę
Post: 14 lip 2015, 22:14 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 11 lip 2015, 18:35
Posty: 13
Imię: Daria
Lokalizacja: Pabianice
nie ma szyn ale są miejsca po śrubkach. szukalam juz wszedzie tej obudowy :(


Na górę
Post: 15 lip 2015, 11:02 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 16 lut 2010, 22:59
Posty: 2081
Lokalizacja: Tarnowskie Góry \ Regensburg DE
Miałem Y z klimą niedziałającą oczywiście, filtr był wymontowany i żadne śmieci nie fruwały. Mam Punto I bez klimy, a to to samo co Y i nic nie fruwa. Fruwa tylko wtedy, gdy podszybie jest zasyfione :)

_________________
Thema SW 2.0 VIS, Thema 16VT MK III LX (do odbudowy), Kappa 2.0 SW wel gruz :),Bravo 2.0 20V - jeszcze bez - VT, Y 1.2 8V :)


Na górę
Post: 14 paź 2015, 22:21 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 14 paź 2015, 22:13
Posty: 1
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Witam mam podobny problem brak filtra i całej obudowy od niego tylko klapka nad podszybiu.
Czy jest jakakolwiek możliwość by dostać te części jeśli tak to gdzie szukałem po szrotach i wysypiskach w sklepach mają same filtry.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
[ GZIP: Off ]