Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 23 lis 2017, 17:35

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
Post: 26 paź 2016, 21:46 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3140
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
Objaw usterki


Procedura
Załącznik:
0.jpg
0.jpg [ 96.38 KiB | Przejrzano 1963 razy ]
Załącznik:
01.jpg
01.jpg [ 50.54 KiB | Przejrzano 1963 razy ]
Załącznik:
1.jpg
1.jpg [ 95.02 KiB | Przejrzano 1963 razy ]
Załącznik:
2.jpg
2.jpg [ 115.55 KiB | Przejrzano 1963 razy ]
Załącznik:
3.jpg
3.jpg [ 109.69 KiB | Przejrzano 1963 razy ]
Załącznik:
4.jpg
4.jpg [ 128.65 KiB | Przejrzano 1963 razy ]
Załącznik:
5.jpg
5.jpg [ 101.67 KiB | Przejrzano 1963 razy ]
Załącznik:
6.jpg
6.jpg [ 153.05 KiB | Przejrzano 1963 razy ]
Załącznik:
7.jpg
7.jpg [ 109.93 KiB | Przejrzano 1963 razy ]
Załącznik:
8.jpg
8.jpg [ 122.56 KiB | Przejrzano 1963 razy ]
Cdn...


Na górę
Post: 26 paź 2016, 21:51 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3140
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
Załącznik:
9.jpg
9.jpg [ 129.67 KiB | Przejrzano 1956 razy ]
Załącznik:
10.jpg
10.jpg [ 134.78 KiB | Przejrzano 1956 razy ]
Po wymianie

Koniec


Na górę
Post: 26 paź 2016, 21:52 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3140
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
Czy moderator moze dodac w temacie ze centralka ABS. Sorry


Na górę
Post: 26 paź 2016, 21:57 
Offline
Skarbnik
Skarbnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 gru 2009, 21:50
Posty: 5725
Skype: faraonsw
Imię: Andrzej
Lokalizacja: Stalowa Wola/Rzeszów
Cytuj:
Czy moderator moze dodac w temacie ze centralka ABS. Sorry
Na pewno doda - brawo za kolejny fajny opis (mimo, że nie posiadam Thesis :) )

_________________
Samochodem kieruje głowa. Ręce i nogi to tylko robole ...
Niewidomy może jeździć samochodem ..... - jako pasażer ....

Kappa Coupe 3.0 24v automat nr 191 - 1997 - KLIK
FIAT Croma II; 2.4 M-Jet automat - 2008 - KLIK
była =>Kappa SW 2.0 20v + LPG - 1997 - KLIK
była =>Delta HPE 1,6 + LPG Vialle - 1999 - KLIK
Były: Syrena 105 (1974, 1979); PF 125p (1980, 1987); Polonez (1989); MB 123 (1983); Palio weekend (1998); IVECO TD (1998)


Na górę
Post: 08 lip 2017, 19:08 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 mar 2005, 00:00
Posty: 1416
Lokalizacja: Narew
Witam.
Eper podaje dwa rodzaje centralek ABS czy są zamienne? jest różnica benzyna/disel. Niektóre nr. 54084631G, 51715898 pokrywają się moja benzyna z dislem ale znalazłem centralkę 54084631K. Po za tym na żadnej nie mogę znaleźć nr. z epera.
Pozdrawiam.


Na górę
Post: 09 lip 2017, 01:38 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3140
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
Centralka na ktorej byla wykonywana adaptacja miala numery inne od tej z auta. Byla od thesis z automatyczną skrzynią biegów a poszla do manuala. Przeszla pomyslnie adaptację . Dodam ze na probe przelozylem ze swojej na chwile i wystarczylo wykonac adaptacje, bo widnial blad o " zmienionej konfiguracji"

Czy benzyna/ diesel? Nie sprawdzalem i nie chce wprowadzać w błąd. Jesli potrzebna do diesela to brac od diesela i na odwrót.


Na górę
Post: 09 lip 2017, 21:51 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 mar 2005, 00:00
Posty: 1416
Lokalizacja: Narew
Dziękuję za odpowiedź.
Więc szukam centralki i biorę się za robotę. I jeszcze kkl ustawić.
Pozdrawiam.


Na górę
Post: 10 lip 2017, 00:43 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3140
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
Daj znac jaką kupiłeś centralkę i jak ogólnie robota poszła. Pozdro.


Na górę
Post: 18 lip 2017, 10:59 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 mar 2005, 00:00
Posty: 1416
Lokalizacja: Narew
Witam.
Rozebrałem izolację i kilka przewodów było popękanych w wiązce, doprowadziłem to do ładu i już sam nie wiem. Objawy były jak w opisie usterki. Najgorsze jest to że te wszystkie błędy znikają, kontrolki gasną i auto normalnie jeździ, oczywiście do pewnego momentu :roll: .
Na razie jest spokój.
Pozdrawiam.


Na górę
Post: 18 lip 2017, 18:42 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3140
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
W moim przypadku problem sie nasilał, aż w końcu wyskakiwał tak jak to widwcć na filmiku. Pojeździsz i zobaczysz, czy twoj przypadek to wina lini czy centralki. Moze byc wiele przyczyn. Czas pokaże. Pozdrawiam.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 15 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
[ GZIP: Off ]