Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 20 lip 2018, 04:56

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Post: 22 sty 2016, 10:33 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 04 lip 2012, 13:09
Posty: 1839
Lokalizacja: Gliwice
Był pomysł na dogrzewanie zimowe.
Podgrzewanie płyny za pomocą świec żarowych ( na wzór wieśka, mazdy itp).
Przygotowania, projekt aż nagle na allegro zobaczyłem nagrzewnicę z Thesisa jtd.
Pytania o dodatkową nagrzewnicę przynosiły odpowiedź negatywna - brak.
Więc jeśli była na allegro, fabryczna zacząłem zgłębiać temat.
Jest opis w elearn-nie. Wynika że każdy traktor to ma fabrycznie, grzałki PTC.
Aby cieszyć się ciepłym po ok 2min (1.5-2km) powietrzem należy zrobić:
ustawiamy temp 17-18st
wiatrak ręcznie na 3 kreski. W elearnie jest opis że jeśli wiatr będzie większy może się nie włączyć, tak to zrozumiałem.
Nawiew tam gdzie chcemy, szyba, twarz etc. Tryb AUTO ( nie ful auto nie manual)
No i po ok. 2min, 1.5km mamy już ciepły dmuch, przy -6.

Dodam że na full auto czekałem 4-5km zanim automat włączy wiatr na więcej kresek i poleci ciepło.
Szyby potrafiły zaparować, a sposobem wyżej nic nie paruje i przyjemny ciepły wicherek jest prędzej.


Na górę
Post: 22 sty 2016, 11:08 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 lut 2009, 00:00
Posty: 1286
Imię: Maciej
Lokalizacja: Częstochowa
czy w lybrze 2.4 150km też może być ta dodatkowa nagrzewnica ??

_________________
Była Lancia Kappa 2.4 kle kle kle , była Lancia Kappa 2.0 z lpg, była bawarka 2.8 ,
był sweter kombi 1.6SR,był Punciak 1.2 , Hyundai Santa Fe 2.4 lpg
Jest Lancia Lybra 2.4 jtd
Obrazek
Jest Fiat Ulysse 3.0 lpg
Obrazek


Na górę
Post: 22 sty 2016, 11:57 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 04 lip 2012, 13:09
Posty: 1839
Lokalizacja: Gliwice
tak daj zdjęcie akumulatora,
widać po wyprowadzeniu przewodu z aku.


Na górę
Post: 22 sty 2016, 16:16 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 mar 2009, 16:14
Posty: 9644
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wieluń/Gdynia
Skoro nawet Alfa 156 to miała to w Lybrze również jest szansa, że takowe cudo jest ;)
Mam to również teraz w 159 i jest to super sprawa (jeśli nie weźmiemy pod uwagę Webasto, rzecz jasna :) ).
W AR to lepiej działa jak ustawisz wyższą temperaturę i ręcznie siłę nawiewu na 2-3 kreski.

_________________
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V


Obrazek


Na górę
Post: 22 sty 2016, 20:50 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 04 lip 2012, 13:09
Posty: 1839
Lokalizacja: Gliwice
Pisalem juz tu na forum ze lybra to ma i jak sprawdzic ze ma.


Na górę
Post: 22 sty 2016, 20:54 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 wrz 2009, 20:31
Posty: 328
Lokalizacja: Warszawa
u mnie to chyba jest, bo zrobiłem wg. intrukcji i po chwili leciało ciepłe powietrze :D

_________________
Lancia Delta II 1.6ie 8V 95r.


Na górę
Post: 22 sty 2016, 22:54 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 lut 2009, 00:00
Posty: 1286
Imię: Maciej
Lokalizacja: Częstochowa
Cytuj:
tak daj zdjęcie akumulatora,
widać po wyprowadzeniu przewodu z aku.
tak to wygląda u mnie :

Obrazek

Obrazek

_________________
Była Lancia Kappa 2.4 kle kle kle , była Lancia Kappa 2.0 z lpg, była bawarka 2.8 ,
był sweter kombi 1.6SR,był Punciak 1.2 , Hyundai Santa Fe 2.4 lpg
Jest Lancia Lybra 2.4 jtd
Obrazek
Jest Fiat Ulysse 3.0 lpg
Obrazek


Na górę
Post: 23 sty 2016, 17:33 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3209
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
Noo, jest lepiej Panie. Ustawiłem według zaleceń i na kilometrze zaczeło wiać ciepłem. Dobre, ale sprwawdzę jeszcze inaczej... Zobaczymy.

_________________
Nr. telef. 501259455


Na górę
Post: 25 sty 2016, 08:06 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 04 lip 2012, 13:09
Posty: 1839
Lokalizacja: Gliwice
Cytuj:
Cytuj:
tak daj zdjęcie akumulatora,
widać po wyprowadzeniu przewodu z aku.
tak to wygląda u mnie :

Obrazek

Obrazek

Masz, tak mi się wydaje bo dziwnie patrzy mi się na to zdjęcie.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
[ GZIP: Off ]