Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 20 paź 2017, 18:19

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Post: 22 sty 2016, 10:33 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 04 lip 2012, 13:09
Posty: 1835
Lokalizacja: Gliwice
Był pomysł na dogrzewanie zimowe.
Podgrzewanie płyny za pomocą świec żarowych ( na wzór wieśka, mazdy itp).
Przygotowania, projekt aż nagle na allegro zobaczyłem nagrzewnicę z Thesisa jtd.
Pytania o dodatkową nagrzewnicę przynosiły odpowiedź negatywna - brak.
Więc jeśli była na allegro, fabryczna zacząłem zgłębiać temat.
Jest opis w elearn-nie. Wynika że każdy traktor to ma fabrycznie, grzałki PTC.
Aby cieszyć się ciepłym po ok 2min (1.5-2km) powietrzem należy zrobić:
ustawiamy temp 17-18st
wiatrak ręcznie na 3 kreski. W elearnie jest opis że jeśli wiatr będzie większy może się nie włączyć, tak to zrozumiałem.
Nawiew tam gdzie chcemy, szyba, twarz etc. Tryb AUTO ( nie ful auto nie manual)
No i po ok. 2min, 1.5km mamy już ciepły dmuch, przy -6.

Dodam że na full auto czekałem 4-5km zanim automat włączy wiatr na więcej kresek i poleci ciepło.
Szyby potrafiły zaparować, a sposobem wyżej nic nie paruje i przyjemny ciepły wicherek jest prędzej.


Na górę
Post: 22 sty 2016, 11:08 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 lut 2009, 00:00
Posty: 1098
Imię: Maciej
Lokalizacja: Częstochowa
czy w lybrze 2.4 150km też może być ta dodatkowa nagrzewnica ??

_________________
Była Lancia Kappa 2.4 kle kle kle , była Lancia Kappa 2.0 z lpg, była bawarka 2.8 ,
był sweter kombi 1.6SR,był Punciak 1.2 , Hyundai Santa Fe 2.4 lpg
Jest Lancia Lybra 2.4 jtd
Obrazek
Jest Fiat Ulysse 3.0 lpg
Obrazek


Na górę
Post: 22 sty 2016, 11:57 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 04 lip 2012, 13:09
Posty: 1835
Lokalizacja: Gliwice
tak daj zdjęcie akumulatora,
widać po wyprowadzeniu przewodu z aku.


Na górę
Post: 22 sty 2016, 16:16 
Offline
Moderator Globalny
Moderator Globalny
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 mar 2009, 16:14
Posty: 9327
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wieluń/Gdynia
Skoro nawet Alfa 156 to miała to w Lybrze również jest szansa, że takowe cudo jest ;)
Mam to również teraz w 159 i jest to super sprawa (jeśli nie weźmiemy pod uwagę Webasto, rzecz jasna :) ).
W AR to lepiej działa jak ustawisz wyższą temperaturę i ręcznie siłę nawiewu na 2-3 kreski.

_________________
Obecnie: Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm 200KM, Audi A3 8P 2.0FSI 150KM + Alfa Romeo 156 2.4JTDm 175KM, Volvo S60 2.4 170KM.
Były: Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD 150KM, Alfa Romeo 156 SW 1.9JTDm 140KM, Fiat Stilo 3d 1.9JTDm 165KM, Fiat Stilo 3d 1.9JTD 115KM, Lancia Lybra SW 1.9JTD 105KM, Daewoo Espero 1.5 GLX 90KM.

Obrazek


Na górę
Post: 22 sty 2016, 20:50 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 04 lip 2012, 13:09
Posty: 1835
Lokalizacja: Gliwice
Pisalem juz tu na forum ze lybra to ma i jak sprawdzic ze ma.


Na górę
Post: 22 sty 2016, 20:54 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 wrz 2009, 20:31
Posty: 326
Lokalizacja: Warszawa
u mnie to chyba jest, bo zrobiłem wg. intrukcji i po chwili leciało ciepłe powietrze :D

_________________
Lancia Delta II 1.6ie 8V 95r.


Na górę
Post: 22 sty 2016, 22:54 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 lut 2009, 00:00
Posty: 1098
Imię: Maciej
Lokalizacja: Częstochowa
Cytuj:
tak daj zdjęcie akumulatora,
widać po wyprowadzeniu przewodu z aku.
tak to wygląda u mnie :

Obrazek

Obrazek

_________________
Była Lancia Kappa 2.4 kle kle kle , była Lancia Kappa 2.0 z lpg, była bawarka 2.8 ,
był sweter kombi 1.6SR,był Punciak 1.2 , Hyundai Santa Fe 2.4 lpg
Jest Lancia Lybra 2.4 jtd
Obrazek
Jest Fiat Ulysse 3.0 lpg
Obrazek


Na górę
Post: 23 sty 2016, 17:33 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3126
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
Noo, jest lepiej Panie. Ustawiłem według zaleceń i na kilometrze zaczeło wiać ciepłem. Dobre, ale sprwawdzę jeszcze inaczej... Zobaczymy.


Na górę
Post: 25 sty 2016, 08:06 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 04 lip 2012, 13:09
Posty: 1835
Lokalizacja: Gliwice
Cytuj:
Cytuj:
tak daj zdjęcie akumulatora,
widać po wyprowadzeniu przewodu z aku.
tak to wygląda u mnie :

Obrazek

Obrazek

Masz, tak mi się wydaje bo dziwnie patrzy mi się na to zdjęcie.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
[ GZIP: Off ]