Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 21 wrz 2019, 17:40

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
PostDodany: 28 wrz 2015, 15:01 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 04 lip 2012, 13:09
Posty: 1839
Lokalizacja: Gliwice
Pokaże tutaj że da się zrobić kamerę cofania na oryginalnym wyświetlaczu.
Nie umieszczę przepisu krok po kroku, bo jest troszkę lutowania na płycie, i bez odpowiedniego sprzętu uwalicie płytę.
A więc rozbieramy panel i sprawdzamy jaki wyświetlacz tam siedzi.
Następnie ściągamy manuala do lcd.
I tera podpowiem, pin 13 i 6 i szukamy gdzie wchodzą do procka.
Z manualna wyczytać jak wyzwalać tryb video in.
UWAGA ! rezystancje !!!
Resztę widać na fotkach.
Przypominam dioda zwrotna na przekaźniku którym wyzwalamy tryb video in wbijając wsteczny.
Dodam że można pod złącze podpiąć co się chce po sygnale composite.
płyta strona 1
Załącznik:
20150928_140745.jpg
20150928_140745.jpg [ 62.72 KiB | Przejrzano 6491 razy ]
z bliska
Załącznik:
20150928_140750.jpg
20150928_140750.jpg [ 91.36 KiB | Przejrzano 6491 razy ]
strona2
Załącznik:
20150928_140802.jpg
20150928_140802.jpg [ 79.26 KiB | Przejrzano 6491 razy ]
w aucie.
Załącznik:
20150928_144116.jpg
20150928_144116.jpg [ 65.83 KiB | Przejrzano 6491 razy ]

Dla tych co dotrwali i potrzebują pomocy PW.

Robisz wszystko ewentualnie na własną odpowiedzialność uszkodzenie płyty prawie gwarantowane bez posiadania odpowiedniego sprzętu !


Na górę
PostDodany: 28 wrz 2015, 20:05 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3400
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
Co prawda mi się już nie przyda, lecz kamerę mam w planach zrobić, ale nie omieszkam Ci pogratulować. Myślę, że słuszna decyzja co manuala na płytce.

Czy ewentualnie, odpłatnie forumowicze mogą liczyć na to, że Ty to ogarniesz. Na przykład, wyślą?.

_________________
Nr. telef. 501259455


Ostatnio zmieniony 28 wrz 2015, 20:08 przez belial666, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
PostDodany: 28 wrz 2015, 20:06 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 25 sty 2008, 0:00
Posty: 2641
Imię: Artur
Lokalizacja: Wałcz / Dobino / ZWA
Ja już jestem w pierwszej kolejności ;-)
Piotrek jeszcze o tym nie wie, ale jestem chętny ;-)

_________________
JEST:
2x Lancia Kappa Coupe 3.0V6 + LPG
Lancia Phedra 2.0 + LPG

BYŁO:
Kilka ;) x Lancia Thesis 2.0T
Lancia Thesis 3.0V6
2x Lancia Kappa 2.0 VIS


Na górę
PostDodany: 28 wrz 2015, 20:27 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 04 lip 2012, 13:09
Posty: 1839
Lokalizacja: Gliwice
Grzesiek spoko, da radę jak ktoś czuje się na siłach spróbować to niech wali na PW.
Zawsze się jakoś dogadamy i pomagać sobie trzeba.

Artur artur ... :D
Mam nadzieję że już wysłałeś ;)


Na górę
PostDodany: 28 wrz 2015, 20:29 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 25 sty 2008, 0:00
Posty: 2641
Imię: Artur
Lokalizacja: Wałcz / Dobino / ZWA
bronx pisze:
Grzesiek spoko, da radę jak ktoś czuje się na siłach spróbować to niech wali na PW.
Zawsze się jakoś dogadamy i pomagać sobie trzeba.

Artur artur ... :D
Mam nadzieję że już wysłałeś ;)

Zadzwonię jutro to sobie pogadamy poważnie ;-)

_________________
JEST:
2x Lancia Kappa Coupe 3.0V6 + LPG
Lancia Phedra 2.0 + LPG

BYŁO:
Kilka ;) x Lancia Thesis 2.0T
Lancia Thesis 3.0V6
2x Lancia Kappa 2.0 VIS


Na górę
PostDodany: 17 paź 2015, 21:42 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 04 lip 2012, 13:09
Posty: 1839
Lokalizacja: Gliwice
https://www.youtube.com/watch?v=B3WLeB1L1OE


Na górę
PostDodany: 18 paź 2015, 1:26 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3400
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
To reakcja kamery na ekran, czy to ekran ma zakłócenia obrazu ( wyświetlana kamera)?.

PS. Bardzo fajna rzecz:)

_________________
Nr. telef. 501259455


Na górę
PostDodany: 18 paź 2015, 13:27 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 04 lip 2012, 13:09
Posty: 1839
Lokalizacja: Gliwice
Telefon tak nagrywa


Na górę
PostDodany: 18 paź 2015, 14:41 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3400
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
Ja tam fotoradar sobie zamontowałem. Na celowniku wszystkich mam...;)


Załączniki:
Drawing_153918.jpg
Drawing_153918.jpg [ 35.5 KiB | Przejrzano 6230 razy ]

_________________
Nr. telef. 501259455
Na górę
PostDodany: 20 kwie 2016, 15:14 
Dzień dobry.
Taki schemat? Zrobiłem wszystko, prawda?


Załączniki:
kamera.jpg
kamera.jpg [ 109.54 KiB | Przejrzano 5761 razy ]
Na górę
   
PostDodany: 20 kwie 2016, 18:03 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 04 lip 2012, 13:09
Posty: 1839
Lokalizacja: Gliwice
W pon bede w pracy to sprawdze.


Na górę
PostDodany: 21 kwie 2016, 7:56 
Dziękuję. Poczekam.


Na górę
   
PostDodany: 25 kwie 2016, 8:58 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 04 lip 2012, 13:09
Posty: 1839
Lokalizacja: Gliwice
ok,
teraz rozumiem co narysowałeś,
troszkę dziwnie ale to powinno zadziałac.


Na górę
PostDodany: 26 kwie 2016, 8:33 
Witam .
Jak to zrobić? Czy istnieje inna możliwość?


Na górę
   
PostDodany: 26 kwie 2016, 13:50 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 04 lip 2012, 13:09
Posty: 1839
Lokalizacja: Gliwice
nie rozumiem pytania.
Tok myślenia poprawny, dziwnie narysowane, ale podłącz tak i zadziała.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl