Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 21 mar 2019, 11:15

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
PostDodany: 04 cze 2015, 21:53 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 cze 2010, 9:08
Posty: 2270
Imię: Bartek
Lokalizacja: Łódź
Zobaczcie jaki taki nijaki obraz jest z conecta jak przełączył - sygnał z conacta - jest tak archaiczny, że trzeba użyć specjalnego emulatora czy innego scandoublera aby to było normalnie wyświetlane na jakiś obcym urządzeniu obsługującym wejście video,

_________________
Kappa 3.0 V6 1999 [204KM] AUTOMATIC ZF PB+LPG
Thesis 3.2 V6 2003 [230KM] PB+LPG
Thesis Sportiva 2006 [200KM]
Thesis Sportiva 2008 [185KM]
Thesis 2.4 JTDm 2007 [185KM]
Thesis 2.4 JTDm 2008 [185KM]


Na górę
PostDodany: 05 cze 2015, 8:45 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3362
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
Ja osobiście cenie takich ludzi, nawet jeśli efekty są takie jak widać. To nie jest łatwe. Ciekawi mnie czy połączył się z magistralą, czy jakiś inny sposób obrał.

_________________
Nr. telef. 501259455


Na górę
PostDodany: 02 lip 2017, 2:23 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 mar 2006, 0:00
Posty: 15
Lokalizacja: Katowice
Witam serdecznie

Proszę o pomoc z wyjściem kablem AUX Jack 3.5 dla mojej Thesis.
Pytanie brzmi czy schemat z załącznika dotyczy również Thesis ?


Załączniki:
cavo no navy senza perdere funzioni caricatore.pdf [33.64 KiB]
Pobrany 53 razy
Na górę
PostDodany: 02 lip 2017, 23:02 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3362
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
Nie wiem skąd masz schemat i nie pamietam jak szly piny we wtyczce zmieniark. To co widac na zapodanym twoim schemacie pozbawia Cie odsluchu zmieniarki- masz tylko AUX'a Schemat krory jest w tym temacie na 1stronie pozwala miec to i to. Jesli nie mozesz znaleźć przewodow kanału LiP oraz masy to wyciagnij connect i zobacz je wychodzace z wtyczki koloru niebieskiego. Tak czy siak i tak musisz sciagnac otuline z przewodu zmieniarki, czy rozebrac wtyczkę


Załączniki:
1.jpg
1.jpg [ 197.45 KiB | Przejrzano 2619 razy ]

_________________
Nr. telef. 501259455
Na górę
PostDodany: 08 lip 2017, 21:30 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 mar 2006, 0:00
Posty: 15
Lokalizacja: Katowice
Sukces, zrobione,
AUX działa, CD działa zgodnie z schematem od belial666.
Czysty dźwięk z Iphone
Bardzo dziękuję za pomoc dla belial666 !!!


Serdecznie pozdrawiam


Na górę
PostDodany: 08 lip 2017, 22:22 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 lip 2013, 14:27
Posty: 2059
Lokalizacja: Stolica
Dałbym się na takie rozwiązanie skusić, jeśli dobrze rozumiem.
Oryginalna zmieniarka działa ? I z tego samego punktu dźwięk ze smartphona ?
Jak to się ma w praktyce.
Włączając przycisk zmieniarki na panelu jak znaleźć smartphona, a jak zmieniarke?


Na górę
PostDodany: 08 lip 2017, 23:01 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 mar 2006, 0:00
Posty: 15
Lokalizacja: Katowice
AUX - sygnał audio z telefonu działa w pozycji 2
CD - sygnał audio z zmieniarki działa w pozycji 1

Na panelu włączasz zmieniarkę i ona jest cały czas widoczna,
natomiast przełącznikiem zmieniasz sygnał audio z CD lub AUX

1 dzień dokładnej pracy z masz AUX zgodnie z schematem od belial666 któremu należą się ogromne podziękowania,
za schemat, pomoc techniczną.


Na górę
PostDodany: 09 lip 2017, 0:17 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 lip 2013, 14:27
Posty: 2059
Lokalizacja: Stolica
Czyli musimy zamontować przełącznik? No tak, spojrzałem na opis.
Jak wykombinuję jakiś elegancki pstryk i znajdę chwilę czasu to może się skuszę na takie rozwiązanie.
Thx : ok2 :
Bel is good : ok2 : : ok2 : : ok2 :


Na górę
PostDodany: 09 lip 2017, 1:17 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3362
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
marone pisze:
08 lip 2017, 21:30

Czysty dźwięk z iPhona
Dzięki dodatkowemu przełącznikowi mas/masy który je rozdziela no i iPhone;) Tu jest dokladny z dwoma przelacznikami. Jeden przelacznik kanałów , a drugi masy


Załączniki:
6.png
6.png [ 259.32 KiB | Przejrzano 2470 razy ]

_________________
Nr. telef. 501259455
Na górę
PostDodany: 10 lip 2017, 1:19 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 mar 2006, 0:00
Posty: 15
Lokalizacja: Katowice
Poszerzyłem zakres multimedialny Thesis,
zainstalowałem tablet,
muzyka, telewizja, internet - poprostu stacja multimedialna.
W załaczniku zdjęcie robocze, ale tak to mniej więcej będzie.
Zmienię etui na tablet w czarnym lub szarym kolorze.


W drugim załączniku są opisane piny wtyczki zmieniarki.
Masę wspólną audio mam podpiętą do Jack'a i do zmianiarki
ale korzystam tylko z radia w panelu lub tabletu.
Nie korzystam z CD.

Na trzecim zdjęciu jest przewód zmieniarki Thesis
Uwaga na żyłę brązową i niebieską które też mają masę ale ona jest wspólna z oplotem ochronnym
przewodu do zmieniarki i wtyczką metalową.


Załączniki:
IMG_0704.jpg
IMG_0704.jpg [ 76.93 KiB | Przejrzano 2425 razy ]
Clipboard01.jpg
Clipboard01.jpg [ 52.73 KiB | Przejrzano 2435 razy ]
IMG_0683.jpg
IMG_0683.jpg [ 99.2 KiB | Przejrzano 2438 razy ]
Na górę
PostDodany: 10 lip 2017, 10:13 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3362
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
Ważne że Pan jest zadowolony;)
A jak ten tablet sie trzyma/ jest przymocowany?

_________________
Nr. telef. 501259455


Na górę
PostDodany: 10 lip 2017, 11:22 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 mar 2006, 0:00
Posty: 15
Lokalizacja: Katowice
Tablet jest zaczepiony w etui a etui do kratki na 2 haczyki z drutu 2,5mm2 który idealnie wchodzi w otwór kratki.
Drutu nie rozcinamy, biegnie wzdłuż etui i po dwóch stronach są haczyki
Montaż 3 minuty, demontaż 2 minuty,
bez jakiegokolwiek uszczerbku dla Thesis po demontażu.


Na górę
PostDodany: 10 lip 2017, 12:15 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3362
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
Rozumiem. W pierwszej chwili myślałem że to telefon... ):::: O Twoich rozmarach pod niego w drugiej kolejności ;) Miłego użytkowania.

_________________
Nr. telef. 501259455


Na górę
PostDodany: 11 lip 2017, 17:58 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 mar 2006, 0:00
Posty: 15
Lokalizacja: Katowice
Dziękuję,
To dzięki Tobie,
jeżeli tak się mogę bezpośrednio zwrócić,
mam stację multimedialna w Thesis.
Jest to miłe jak słuchasz tego co chcesz, odbierasz pocztę - nie wspominając o TV.

Zawsze było to problemem tego samochodu - brak multimediów.


..a teraz dla Wszystkich, zawsze są obawy jak cokolwiek w Thesis chcemy zmienić,
ja po prostu kupiłem używaną zmieniarkę,
wszytko zmierzyłem, sprawdziłem po dwa trzy razy,
i testowo wpiąłem w miejsce mojej zmieniarki,
wynik był pozytywny i zainstalowałem swoją zmieniarkę i Jack'a na stałe.
Praca wymaga dokładności i cierpliwości, szczególną uwagę należy zwrócić uwagę na prawidłowe, mocne połączenia oraz masy.

Dźwięk jest fantastyczny i czysty.

Ciekawostka: próbowałem sam sygnał z Jack'a puścić,
niestety,
musi zostać zainstalowana zmieniarka

Kiedyś rozmawiałem w tym zakresie z Grzegorzem z LT - nic z tego nie wynikło.


Pozdrawiam wszystkich - od jutra na półwyspie Helskim - urlop


Na górę
PostDodany: 15 mar 2019, 21:22 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 cze 2011, 23:30
Posty: 3
Lokalizacja: wrocław
Chciałbym podziękować autorowi (belial666) pomysłu z korzystaniem z brakującego wyjścia AUX. Jako,że jestem laikiem w tej materii bardzo mi pomógł wskazówkami i podpowiedziami co źle zrobiłem itd. Koniec końców, mam to czego nie było w Lancii Lybra i jeszcze raz serdeczne gratulacje i podziękowania !!! Trudno dziś uzyskać pomoc od najbliższych, każdy goni przed siebie, a jeszcze trudniej oczekiwać bezinteresownej pomocy od zupełnie obcych nam ludzi. Pozdrawiam.

_________________
:nono: Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą cie do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem. :nono:
________________________
Lybra 1,9jtd. 105KM (1999)
Lybra 1,9jtd 116KM (2005)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl