Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 21 lis 2018, 15:20

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
PostDodany: 28 sty 2012, 12:40 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 28 sty 2012, 12:31
Posty: 9
Imię: Marcin
Lokalizacja: Wypełnij to pole
W moim modelu Thesis posiadam zmieniarke na 6 płyt ale problem jest w tym ze zadnej mi nie czyta i wyskakuje komunikat prawdopodobnie ze nie jest wgrane oprogramowanie. Tak samo nie moge zmienic jezyka na angielski i wszystko mam po włosku. Zwracam się z prośbą o pomoc.


Ostatnio zmieniony 28 sty 2012, 14:07 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Prosimy tytułować zgodnie z zasadami/Poprawione


Na górę
PostDodany: 29 sty 2012, 23:04 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 20 sty 2012, 18:20
Posty: 111
Imię: Janek
Lokalizacja: Turek
Witam, myślę , że niestety padł Connect, czego Ci nie życzę, być może wkładasz odwrotnie płyty ???? sprawdź..


Na górę
PostDodany: 30 sty 2012, 14:55 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 mar 2011, 19:52
Posty: 444
Imię: piotr
Lokalizacja: Racibórz
to ważne, płyty w zmieniarce wkłada się do góry nogami :) do zmiany języka potrzebna jest płyta setup włożona do czytnika pod klapką w konsoli centralnej

_________________
Lancie:

'02 Thesis 2.0t, http://do-slubu.com.pl

'07 ypsilon 1,4 16v,


Na górę
PostDodany: 30 sty 2012, 23:47 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 mar 2005, 0:00
Posty: 456
Lokalizacja: Kielce
Abramov pisze:
Witam, myślę , że niestety padł Connect, czego Ci nie życzę, być może wkładasz odwrotnie płyty ???? sprawdź..
Ja właśnie przebrnąłem przez zmianę języka.
Sprawdź najpierw czy cd nawigacji czyta muzykę i w ogóle widzi płyty CD. (płyta wkładana normalnie). Jeżeli wywala komunikat że nie widzi płyty to masz albo brudny laser , padniętą głowicę lub walnięty napęd przesuwu głowicy -pomoże płyta czyszcząca lub naprawa.
Ja miałem uwalony napęd przesuwu lasera. trzeba było wydłubać connecta i rozbebeszyć go na kawałki i wymienić koło zębate silnika. Szkoda że nie przyszło mi do głowy zrobić fotek.
Zdejmowanie panela wyświetlacza connecta jest na Youtubie.
trzeba wyciągnąć drewienko, osłonkę pod popielniczką i wykręcić 6 wkrętów.
Naprawa connecta trwa sporo czasu bo napęd jest na samym dnie i trzeba liczyć minimum godzinę dobrej zabawy (jeśli ma się wprawę i szczęście że ruszy po pierwszym montażu).
Ja po naprawie zmieniłem jęzor na GB bo żabenrechen do mnie nie przemawiał.
Jakby co to mogę naklikać po kolei co i jak lub zerknąć gdyby mi przysłać.
W desperacji sprawdzałem ceny na alledrogo i używany connect to koszt 1-1.1kPLN i też nie wiadomo jak długo pochodzi. Doszedłem do wniosku że bardziej go nie popsuję, więc naprawiłem.

_________________
FFE (F**K Fuel Economy)
Thesis Emblema 3.0 V6
AR156SW TI -mała szara ropucha
Flavia Berlina 1,8
Honda CB750K
WSK Gnom


Na górę
PostDodany: 02 lut 2012, 19:04 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 28 sty 2012, 12:31
Posty: 9
Imię: Marcin
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Kupie tą płyte co czyści i sprobuje tym sposobem bo rozkrecać sam osobiście się boje ze potem nie złoże poprawnie. A płyte setup w razie w, skąd można załatwić, bo mam język włoski którego nie ogarniam w pełni :)


Na górę
PostDodany: 02 lut 2012, 19:22 
mscross pisze:
Kupie tą płyte co czyści i sprobuje tym sposobem bo rozkrecać sam osobiście się boje ze potem nie złoże poprawnie. A płyte setup w razie w, skąd można załatwić, bo mam język włoski którego nie ogarniam w pełni :)
Jeśli nie działa w ogóle to płyta czyszcząca nic nie da.


Na górę
   
PostDodany: 02 lut 2012, 20:33 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 28 sty 2012, 12:31
Posty: 9
Imię: Marcin
Lokalizacja: Wypełnij to pole
No wkladam płyte normalnie i na odwrót i nic tylko Error CD. To co pomoże ?


Na górę
PostDodany: 02 lut 2012, 20:49 
mscross pisze:
No wkladam płyte normalnie i na odwrót i nic tylko Error CD. To co pomoże ?
Stawiam na wymianę lasera.


Na górę
   
PostDodany: 02 lut 2012, 21:25 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 20 sty 2012, 18:20
Posty: 111
Imię: Janek
Lokalizacja: Turek
A radio, magnetofon działają???????????


Na górę
PostDodany: 03 lut 2012, 16:48 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 28 sty 2012, 12:31
Posty: 9
Imię: Marcin
Lokalizacja: Wypełnij to pole
No pewnie radio działa i to z głośnikami Bosse to juz w ogole dyskoteka :) i zestaw głosno mówiący od telefonu tez dziala i jeszcze jak znajde kanał w tv to nie ma głosu a obraz normalnie, a z laserem duzo paprania się ?


Na górę
PostDodany: 03 lut 2012, 20:05 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 mar 2005, 0:00
Posty: 456
Lokalizacja: Kielce
mscross pisze:
No pewnie radio działa i to z głośnikami Bosse to juz w ogole dyskoteka :) i zestaw głosno mówiący od telefonu tez dziala i jeszcze jak znajde kanał w tv to nie ma głosu a obraz normalnie, a z laserem duzo paprania się ?
Jaka dyskoteka?
Dźwięk lepszy niż w operze :lol: :lol:

Spróbuj płytkę czyszczącą jak nie pomoże to masz uszkodzony czytnik. Naprawa connecta : beczy :

_________________
FFE (F**K Fuel Economy)
Thesis Emblema 3.0 V6
AR156SW TI -mała szara ropucha
Flavia Berlina 1,8
Honda CB750K
WSK Gnom


Na górę
PostDodany: 03 lut 2012, 20:50 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 02 maja 2011, 21:04
Posty: 332
Lokalizacja: Warszawa
Jest kilka filmów w Internecie http://www.youtube.com/watch?v=9ctJo1sDamQ polecam, to ułatwi Ci pracę.


Na górę
PostDodany: 03 lut 2012, 23:16 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 mar 2005, 0:00
Posty: 456
Lokalizacja: Kielce
Właśnie ten filmik pomógł mi wydłubać connecta.
Mscross, jak nie będziesz mieć lepszej opcji kliknij na priva mogę spróbować go naprawić.
Mnie po naprawie przyjęła nowy soft i jest OK

_________________
FFE (F**K Fuel Economy)
Thesis Emblema 3.0 V6
AR156SW TI -mała szara ropucha
Flavia Berlina 1,8
Honda CB750K
WSK Gnom


Na górę
PostDodany: 17 wrz 2012, 23:31 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 08 paź 2008, 0:00
Posty: 1522
Imię: Piotrek
Lokalizacja: Wrocław
Odgrzewam.

Ja dziś rozbieram connecta żeby odzyskać płytkę. Poluzowała się wtyczka w środku na płytce i CD przestało chodzić. Śmieszna sprawa, ale jak już rozebrałem to po całość. Kilka fotek. Jeszcze nie wiem czy działa ;)


Załączniki:
P9170836.JPG
P9170836.JPG [ 274.79 KiB | Przejrzano 4591 razy ]
P9170835.JPG
P9170835.JPG [ 292.89 KiB | Przejrzano 4591 razy ]
P9170831.JPG
P9170831.JPG [ 203.24 KiB | Przejrzano 4591 razy ]
P9170830.JPG
P9170830.JPG [ 288.63 KiB | Przejrzano 4591 razy ]
P9170829.JPG
P9170829.JPG [ 396.72 KiB | Przejrzano 4591 razy ]
P9170827.JPG
P9170827.JPG [ 328.12 KiB | Przejrzano 4591 razy ]

_________________
Autka jakie mi się przewineły: Hyundai Lantra 1.6, Lancia Lybra 2.4 JTD, Alfa Romeo 156 2.4 m-Jet, Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark, Lancia Delta 1.8i.e., Lancia Thesis 2.4 JTD.

Obecnie: Alfa Romeo 166 3.2, Fiat Stilo 1.9 JTD
Na górę
PostDodany: 03 lis 2012, 12:39 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 lut 2007, 0:00
Posty: 99
Imię: Andrzej
Lokalizacja: Jędrzejów
Za usprawnienie napędu CD zabrałem się przy okazji montażu interfejsu do podłączenia zewnętrznej (wreszcie z mapami polski) nawigacji.
U mnie pomogło delikatne przemycie soczewki lasera spirytusem a następnie wypolerowanie jej na sucho.
Żeby to zrobić trzeba niestety rozebrać sprzęt tak jak na zdjęciach powyżej. Po zdjęciu górnej pokrywy napędu -soczewka lasera jest dostępna.
Jak zacząć pracę -obrazuje ten filmik: http://www.youtube.com/watch?feature=en ... aWl34&NR=1
Potrzebna jedna kropla czystego spirytusu i kawałek super miękkiego papieru toaletowego :-)
Przed czyszczeniem napęd CD coraz rzadziej widział płyty. Najczęściej mówił że płyty nie ma albo ze jest odwrotnie.
Po czyszczeniu czyta bez problemów każdą płytę -również i te zniszczone.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl