Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 19 gru 2018, 12:49

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
PostDodany: 22 mar 2016, 0:11 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3273
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
No a ja u kolegi miałem czarny ekran, gra radio, i tylko kombinacja pomogła. ;)


Działaj.

_________________
Nr. telef. 501259455


Na górę
PostDodany: 22 mar 2016, 0:15 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 21 mar 2016, 22:04
Posty: 40
Imię: Kordian
Lokalizacja: Wrocław
Bartek-Lodz pisze:
To się ciesz, że tylko tak a nie jakiś wybuch albo co :lol:

Tak już słyszałem kilka komentarzy osób jeżdzących ze mną, że to pewnie bomba ukryta w bagażniku i zaraz ich pozabijam :) ( z uwagi na moją urodę w skrócie jestem podobny do Abelarda Gizy ) :)

_________________
>>Thesis 2.0T viewtopic.php?f=24&t=71694<<


Na górę
PostDodany: 22 mar 2016, 7:31 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 08 paź 2008, 0:00
Posty: 1522
Imię: Piotrek
Lokalizacja: Wrocław
Ciekawe co będzie z Thesisami jak znowu każe updatować soft a tu nie będzie żadnego nowszego bo ten co jest jest ostatnim :P Pewnie parę lat do tego momentu ale jednak....

_________________
Autka jakie mi się przewineły: Hyundai Lantra 1.6, Lancia Lybra 2.4 JTD, Alfa Romeo 156 2.4 m-Jet, Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark, Lancia Delta 1.8i.e., Lancia Thesis 2.4 JTD.

Obecnie: Alfa Romeo 166 3.2, Fiat Stilo 1.9 JTD


Na górę
PostDodany: 22 mar 2016, 8:46 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3273
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
Do autora tematu.

Wkładałeś jakąś płytę cd w kieszeń connecta przed komunikatem?

_________________
Nr. telef. 501259455


Na górę
PostDodany: 22 mar 2016, 9:15 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 paź 2013, 11:46
Posty: 796
Lokalizacja: Gdańsk
Najlepiej w tej kieszeni nic nie trzymać. Najgorsze co można zrobić to mieć tam cały czas płytę od Navi. Kończy się to zabrudzeniem soczewki albo co gorsza padem lasera i wtedy Update CD to już zabawa dla elektronika..
Z uwagi że navi i tak nie działa, polecam trzymać ją na codzień w pudełku na wypadek wyjazdu na zachód.


Na górę
PostDodany: 22 mar 2016, 10:09 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 cze 2010, 9:08
Posty: 2276
Imię: Bartek
Lokalizacja: Łódź
Connect ma taką wadę, że nie ma filtra w systemie chłodzenia :-?

_________________
Kappa 3.0 V6 1999 [204KM] AUTOMATIC ZF PB+LPG
Thesis 3.2 V6 2003 [230KM] PB+LPG
Thesis Sportiva 2006 [200KM]
Thesis Sportiva 2008 [185KM]
Thesis 2.4 JTDm 2007 [185KM]
Thesis 2.4 JTDm 2008 [185KM]


Na górę
PostDodany: 22 mar 2016, 10:22 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3273
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
A i to chłodzenie jest siebie warte...

_________________
Nr. telef. 501259455


Na górę
PostDodany: 22 mar 2016, 10:25 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 cze 2010, 9:08
Posty: 2276
Imię: Bartek
Lokalizacja: Łódź
belial666 pisze:
A i to chłodzenie jest siebie warte...
Tak, chłodzenie też jest bardzo przemyślane - spokojnie można było zastosować tam ogniwa Paltiera i tak właśnie się zastanawiam - bo naprawiam teraz connecta, że chyba wywalę ten wiatrak i wsadzę ogniwa - odpadnie problem brudnego lasera.

_________________
Kappa 3.0 V6 1999 [204KM] AUTOMATIC ZF PB+LPG
Thesis 3.2 V6 2003 [230KM] PB+LPG
Thesis Sportiva 2006 [200KM]
Thesis Sportiva 2008 [185KM]
Thesis 2.4 JTDm 2007 [185KM]
Thesis 2.4 JTDm 2008 [185KM]


Na górę
PostDodany: 22 mar 2016, 10:53 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 21 mar 2016, 22:04
Posty: 40
Imię: Kordian
Lokalizacja: Wrocław
belial666 pisze:
Do autora tematu.

Wkładałeś jakąś płytę cd w kieszeń connecta przed komunikatem?

Kilka razy wkładam tam płytę np z muzyką. Ale wiem ze to do tego nie służy i dlatego wszelkie płyty lądowały w zmieniarce

_________________
>>Thesis 2.0T viewtopic.php?f=24&t=71694<<


Na górę
PostDodany: 22 mar 2016, 22:23 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 21 mar 2016, 22:04
Posty: 40
Imię: Kordian
Lokalizacja: Wrocław
witam i odświeżam temat. Dzisiaj dostałem plik ISO od Pana ze Słowacji. Był w formacie .rar rozpakowałem go i otrzymałem plik .iso. niestety miałem tylko jedną płyte CD i nagrałem plik iso w takiej formie jak rozpakowałem z WinRar'a. Ucieszony pobiegłem do samochodu a tam ukazał sie nowy komunikat.....(dodam że uprzejmy Pan powiedział zebym to nagrał na płycie Verbatim ale niestety nie miałem i zrobiłem to na sony. Czy to jest duża różnica i czy przez to może być ten błąd ? )


Załączniki:
Błąd 2.jpg
Błąd 2.jpg [ 133.98 KiB | Przejrzano 2330 razy ]

_________________
>>Thesis 2.0T viewtopic.php?f=24&t=71694<<
Na górę
PostDodany: 22 mar 2016, 22:34 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 paź 2013, 11:46
Posty: 796
Lokalizacja: Gdańsk
Verbatim to dlatego żeby czytało. Widać że u Ciebie czyta, więc to nie problem.
Użyj jakiegoś CDBurneraXP albo czegoś takiego. Nagraj płytę z iso (nie kopiujesz pliku iso na płytę tylko wypalasz płytę z iso). Nagraj na najniższej możliwej prędkości.


Na górę
PostDodany: 22 mar 2016, 22:35 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 cze 2010, 9:08
Posty: 2276
Imię: Bartek
Lokalizacja: Łódź
kordian.kaczmarski pisze:
witam i odświeżam temat. Dzisiaj dostałem plik ISO od Pana ze Słowacji. Był w formacie .rar rozpakowałem go i otrzymałem plik .iso. niestety miałem tylko jedną płyte CD i nagrałem plik iso w takiej formie jak rozpakowałem z WinRar'a. Ucieszony pobiegłem do samochodu a tam ukazał sie nowy komunikat.....(dodam że uprzejmy Pan powiedział zebym to nagrał na płycie Verbatim ale niestety nie miałem i zrobiłem to na sony. Czy to jest duża różnica i czy przez to może być ten błąd ? )
Najlepiej na płycie Verbatim albo dedykowanej do Audio oprócz tego powinieneś to robić najlepiej z małą prędkością np x4 albo max x8 - niestety nowe nagrywarki nie za bardzo chcą obsługiwać takie prędkości - dlatego ja do takich celów używam starego LG 8x.

_________________
Kappa 3.0 V6 1999 [204KM] AUTOMATIC ZF PB+LPG
Thesis 3.2 V6 2003 [230KM] PB+LPG
Thesis Sportiva 2006 [200KM]
Thesis Sportiva 2008 [185KM]
Thesis 2.4 JTDm 2007 [185KM]
Thesis 2.4 JTDm 2008 [185KM]


Na górę
PostDodany: 22 mar 2016, 22:43 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3273
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
kordian.kaczmarski pisze:
witam i odświeżam temat. Dzisiaj dostałem plik ISO od Pana ze Słowacji. Był w formacie .rar rozpakowałem go i otrzymałem plik .iso. niestety miałem tylko jedną płyte CD i nagrałem plik iso w takiej formie jak rozpakowałem z WinRar'a. Ucieszony pobiegłem do samochodu a tam ukazał sie nowy komunikat.....(dodam że uprzejmy Pan powiedział zebym to nagrał na płycie Verbatim ale niestety nie miałem i zrobiłem to na sony. Czy to jest duża różnica i czy przez to może być ten błąd ? )

który z nich dostałeś?

(1) www.lanciathesis.eu/lanciathesis.eu_old/public/alps.rar

(2)www.lanciathesis.eu/lanciathesis.eu_old ... /setup.rar

_________________
Nr. telef. 501259455


Na górę
PostDodany: 22 mar 2016, 22:44 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 21 mar 2016, 22:04
Posty: 40
Imię: Kordian
Lokalizacja: Wrocław
s0krates pisze:
Verbatim to dlatego żeby czytało. Widać że u Ciebie czyta, więc to nie problem.
Użyj jakiegoś CDBurneraXP albo czegoś takiego. Nagraj płytę z iso (nie kopiujesz pliku iso na płytę tylko wypalasz płytę z iso). Nagraj na najniższej możliwej prędkości.


płytkę wypaliłem w nero i na najniżej prędkości, niestety nie wiem jaka ona była. jutro kupię płytki z Verbatima i bede próbował tym prógramem który polecasz ! Dzięki

_________________
>>Thesis 2.0T viewtopic.php?f=24&t=71694<<


Na górę
PostDodany: 22 mar 2016, 22:46 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 21 mar 2016, 22:04
Posty: 40
Imię: Kordian
Lokalizacja: Wrocław
belial666 pisze:
kordian.kaczmarski pisze:
witam i odświeżam temat. Dzisiaj dostałem plik ISO od Pana ze Słowacji. Był w formacie .rar rozpakowałem go i otrzymałem plik .iso. niestety miałem tylko jedną płyte CD i nagrałem plik iso w takiej formie jak rozpakowałem z WinRar'a. Ucieszony pobiegłem do samochodu a tam ukazał sie nowy komunikat.....(dodam że uprzejmy Pan powiedział zebym to nagrał na płycie Verbatim ale niestety nie miałem i zrobiłem to na sony. Czy to jest duża różnica i czy przez to może być ten błąd ? )

który z nich dostałeś?

(1) http://www.lanciathesis.eu/lanciathesis ... c/alps.rar

(2)www.lanciathesis.eu/lanciathesis.eu_old ... /setup.rar

podane linki mi nie działają :/
Ja dostałem taki link ****

_________________
>>Thesis 2.0T viewtopic.php?f=24&t=71694<<


Ostatnio zmieniony 22 mar 2016, 23:13 przez kordian.kaczmarski, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl