Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 20 wrz 2019, 16:27

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
PostDodany: 21 mar 2016, 22:43 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 21 mar 2016, 22:04
Posty: 40
Imię: Kordian
Lokalizacja: Wrocław
witam, od razu powiem, że jestem nowy i nie za bardzo orientuje się w obsłudze forum. Jeśli post umieściłem w złym miejscu albo go powtórzyłem to przepraszam i proszę o wyrozumiałość. :) Jestem szczęśliwym posiadaczem Thesis ale ostatnio spotkał mnie nie przyjemny incydent. Mianowicie rozładował mi się akumulator i oprócz choinki na desce rozdzielczej pojawił mi się komunikat z głównego wyświetlacza. Może ktoś mi poradzić co mam z tym zrobić?? załączam komunikat który wyświetla się cały czas na LCD.


Załączniki:
Thesis bląd.jpg
Thesis bląd.jpg [ 252.65 KiB | Przejrzano 4227 razy ]

_________________
>>Thesis 2.0T viewtopic.php?f=24&t=71694<<


Ostatnio zmieniony 21 mar 2016, 22:48 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Prosimy tytułować posty zgodnie z zasadami!!! Regulamin działu technicznego!
Na górę
PostDodany: 21 mar 2016, 22:58 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 paź 2013, 11:46
Posty: 796
Lokalizacja: Gdańsk
Po pierwsze spokojnie i bez nerwów ;P. Napisz skąd jesteś, może w pobliżu będzie ktoś z płytką SETUP..
Generalnie potrzebna Ci jest płyta SETUP, którą można też zdobyć w necie pisząc do pewnego sympatycznego Słowaka.
Żeby nie było łatwo - jeżeli CD Connecta nie czyta płyt (u mnie tak było) to dodatkowo trzeba wyczyścić laser (rozkręcając przy okazji całego connecta). Płyta musi być wsadzona w czytnik Connecta, na zmieniarce nie zadziała

Tu jak to będzie wyglądało jak już wsadzisz płytę (i naciśniesz przycisk reset przy pomocy np spinacza)


A tu jak czyścić wydobyć connecta i czyścić laser




EDIT:
Email do gościa od płytki - jest tylko jedna prośba z jego strony, żeby nie rozpowszechniać płyty bez jego wiedzy, do której dżentelmeńsko się stosujemy
vladimir.duro@lanciathesis.eu


Na górę
PostDodany: 21 mar 2016, 23:18 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 21 mar 2016, 22:04
Posty: 40
Imię: Kordian
Lokalizacja: Wrocław
Jestem z okolic Wrocławia dokładniej ze Świdnicy. A z tego co wiem to Connect działa, a przynajmniej działał przed całym incydentem. :)

_________________
>>Thesis 2.0T viewtopic.php?f=24&t=71694<<


Na górę
PostDodany: 21 mar 2016, 23:26 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3400
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
Napisz do Vladimira. Tylko nie proś o SETUP od tak tylko powiedz, że masz problem z connectem. Bo niektórzy mu tyłek zawracają i nie odpowiada. Myślą, że setup będzie ich prowadzał po Polsce. :roll:

Ps: Dodaj fotkę z problemem w mailu.

_________________
Nr. telef. 501259455


Na górę
PostDodany: 21 mar 2016, 23:30 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 21 mar 2016, 22:04
Posty: 40
Imię: Kordian
Lokalizacja: Wrocław
ok zaraz napisze do tego Pana. dziękuje za pomoc, napisze jeśli się odezwie :)

_________________
>>Thesis 2.0T viewtopic.php?f=24&t=71694<<


Na górę
PostDodany: 21 mar 2016, 23:30 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 cze 2010, 9:08
Posty: 2270
Imię: Bartek
Lokalizacja: Łódź
SetupCD można pobrać też z chomika albo pójść na całość i pojechać do ASO - płyta kosztuje 220 PLN

_________________
Kappa 3.0 V6 1999 [204KM] AUTOMATIC ZF PB+LPG
Thesis 3.2 V6 2003 [230KM] PB+LPG
Thesis Sportiva 2006 [200KM]
Thesis Sportiva 2008 [185KM]
Thesis 2.4 JTDm 2007 [185KM]
Thesis 2.4 JTDm 2008 [185KM]


Na górę
PostDodany: 21 mar 2016, 23:33 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3400
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
kordian.kaczmarski pisze:
ok zaraz napisze do tego Pana. dziękuje za pomoc, napisze jeśli się odezwie :)
Tu jeszcze dodam, że można wymusić prośbę o płytę stosując kombinację przycisków


TRIP + TEL i dłuższe naciśnięcie MAIN + TEL aż poprosi o cd

_________________
Nr. telef. 501259455


Na górę
PostDodany: 21 mar 2016, 23:35 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 21 mar 2016, 22:04
Posty: 40
Imię: Kordian
Lokalizacja: Wrocław
jeśli da się pobrać to mógłbym poprosić o link ? byłem w tak zwanym ASO i pan powiedział mi, że tego sie nie da zrobić po czym w salonie Fiata drugi pan powiedział ze jest możliwość i właśnie taka płyta kasująca ten konkretny błąd bedzie kosztowała 1500 zł po czym dodał że nie gwarantuje ze ona zadziała.

co znaczy "wymusić" prośbę ? znaczy że to można wyłączyć tą kombinacją ?

_________________
>>Thesis 2.0T viewtopic.php?f=24&t=71694<<


Na górę
PostDodany: 21 mar 2016, 23:38 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3400
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
Napisz do niego... Wyśle Ci plik rar do pobrania. Rozpakujesz, wypalisz i wsadzisz w connect i po kłopocie.

_________________
Nr. telef. 501259455


Na górę
PostDodany: 21 mar 2016, 23:41 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 cze 2010, 9:08
Posty: 2270
Imię: Bartek
Lokalizacja: Łódź
kordian.kaczmarski pisze:
jeśli da się pobrać to mógłbym poprosić o link ? byłem w tak zwanym ASO i pan powiedział mi, że tego sie nie da zrobić po czym w salonie Fiata drugi pan powiedział ze jest możliwość i właśnie taka płyta kasująca ten konkretny błąd bedzie kosztowała 1500 zł po czym dodał że nie gwarantuje ze ona zadziała.

co znaczy "wymusić" prośbę ? znaczy że to można wyłączyć tą kombinacją ?
tydzień temu mój kolega był w ASO w Łodzi na Starowej Górze - płyta Setup 220 PLN, nawigacyjna 1470 PLN - może kolesie pomylili z płytą do Navi.

http://chomikuj.pl/jjash/Lancia/Thesis/NCDR+SOFTWARE

_________________
Kappa 3.0 V6 1999 [204KM] AUTOMATIC ZF PB+LPG
Thesis 3.2 V6 2003 [230KM] PB+LPG
Thesis Sportiva 2006 [200KM]
Thesis Sportiva 2008 [185KM]
Thesis 2.4 JTDm 2007 [185KM]
Thesis 2.4 JTDm 2008 [185KM]


Na górę
PostDodany: 21 mar 2016, 23:44 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 21 mar 2016, 22:04
Posty: 40
Imię: Kordian
Lokalizacja: Wrocław
Dziękuje jeszcze raz za pomoc !!

_________________
>>Thesis 2.0T viewtopic.php?f=24&t=71694<<


Na górę
PostDodany: 21 mar 2016, 23:57 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3400
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
kordian.kaczmarski pisze:

co znaczy "wymusić" prośbę ? znaczy że to można wyłączyć tą kombinacją ?
To znaczy, że jeśli minie czas odliczania. To prośbę o płytkę możesz ponowić właśnie kombinacją przycisków- podałem.

Wtedy wkładasz i aktualizujesz connect.

_________________
Nr. telef. 501259455


Na górę
PostDodany: 22 mar 2016, 0:01 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 paź 2013, 11:46
Posty: 796
Lokalizacja: Gdańsk
Ehh moje pierwsze 2 tygodnie z Thesis to przymusowe odchamianie się z RMF Classic przez ten komunikat (leci zawsze ostatnia nastawiona stacja i nie możesz jej zmienić)


Na górę
PostDodany: 22 mar 2016, 0:08 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 21 mar 2016, 22:04
Posty: 40
Imię: Kordian
Lokalizacja: Wrocław
belial666 pisze:
kordian.kaczmarski pisze:

co znaczy "wymusić" prośbę ? znaczy że to można wyłączyć tą kombinacją ?
To znaczy, że jeśli minie czas odliczania. To prośbę o płytkę możesz ponowić właśnie kombinacją przycisków- podałem.

Wtedy wkładasz i aktualizujesz connect.


U mnie jest tak, że jeśli minie czas to całość się jakby "resetuje" i odliczanie zaczyna sie od nowa :)

_________________
>>Thesis 2.0T viewtopic.php?f=24&t=71694<<


Na górę
PostDodany: 22 mar 2016, 0:09 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 cze 2010, 9:08
Posty: 2270
Imię: Bartek
Lokalizacja: Łódź
To się ciesz, że tylko tak a nie jakiś wybuch albo co :lol:

_________________
Kappa 3.0 V6 1999 [204KM] AUTOMATIC ZF PB+LPG
Thesis 3.2 V6 2003 [230KM] PB+LPG
Thesis Sportiva 2006 [200KM]
Thesis Sportiva 2008 [185KM]
Thesis 2.4 JTDm 2007 [185KM]
Thesis 2.4 JTDm 2008 [185KM]


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl